vattna dina växter container trädgård – några tips och tekniker

Värdet av ordentlig vattning kan inte betonas tillräckligt för dina växter container trädgård. Container Gardens upptäcks att vind och sol så de torkar ut snabbare än växter i marken. Det finns inga exakta system om vattning dina växter container trädgård. Du måste bekanta sig med de behov av olika trädgårdsväxter. Det bästa tipset är att kontrollera dem dagligen och vatten växten när utsidan av marken börjar titta torr. Känsla jorden kommer också att hjälpa dig att komma överens om de fuktiga önskningar din behållare trädgård. Eller ta den enkla vägen och investerar i en vattenmätare om du är osäker.

Hur mycket och när vatten kommer beroende på typ av anläggning och mark, vilken typ och storlek av behållare, och mängden rampljuset för sol och vind. Klimat och väder spelar också sin roll. Under varma perioder främst växter i din behållare trädgård kräver dagliga vatten, utom de i små lerkrukor, som kan behöva det två gånger. Vissa växter, som fuchsior och begonia tuberös, vissnar när det är torrt, men pelargoner och suckulenter är inte så känslig att försumma. Å andra sidan är det bra att låta jorden torka ut lite mellan vattningarna. Detta förhindrar marken från utarmning dess näringsämnen.

Eftersom oglaserade behållare torkar ut snabbt, titta på dem mer direkt. Träbytta, lådor fönster och odlarna torka ut mer gradvis, metall är utmärkande för alla. Grupper av växter i stora containrar hålla fuktigt längre än enstaka exemplar. En utmärkt teknik för att hålla sig borta från överskott torrhet är att ha grupper av växter, som ligger nära varandra. Detta gör att krukväxter att skugga varandra för att upprätthålla sval och stopp fuktig avdunstning.

Det finns många metoder för att vattna växterna. Om du har olika behållare i din behållare trädgård, beroende på slangen, så att vatten kan strömma igenom utan brådska och smidigt. Vatten små krukor med en vattenkanna som har en lång pip eller köpa en av the self vattning lådor nu tillgänglig. När plantorna gruppering tätt i en container trädgård, inrätta en sprinkler eller slang med en fin spray i närheten, låter det gå en längre stund, tills marken är torr. I flera stater där klimatet är torrt, är en automatisk sprinkleranläggning ett måste förbli hela din trädgård hydratiserade. Kom ihåg detta tips med pelargoner och petunior, hålla sig borta från sprinklers vilket spot blommar.

En sak är klar, måste du inte är beroende av regn för att förbli din container trädgårdsväxter hydratiserade. Även tunga duschar släppa en förvånansvärt liten mängd fuktig, och inte regnar är täta och långa, måste du göra din egen vattning. Minns dessa blomlådor och andra behållare nära hem eller under träd kan bo torr trots en heldagsaktivitet skyfall.

Även om det är nödvändigt att ge tillräckligt med vatten för att din behållare trädgård, är det lika viktigt att inte över vatten och så orsaka rotröta. Över-vattning förhindrar även luftning av jorden, och kommer att orsaka anläggningen att drunkna.

En bra metod är att ställa in din behållare trädgård, om behållarna inte är för stor, i en bassäng eller hink med vatten för ett antal timmar, eller tills skalet av jorden känns fuktig (detta är teorin bakom själv vattning behållare) . Eller sänk ned krukan i ett badkar eller stor tunna med vatten och lägg ner den där tills luft elimineras och bubblande stannar.

Den översta gemensam regel är att suga jorden ordentligt när du vattnar och sedan tillåta det att gå bara lite torr innan du vattnar din behållare trädgård igen. Bäst av allt, fortfarande en liten spiral notebook och klistra vården av varje växt in i det så att du alltid kommer att ha behoven hos varje enskild anläggning till hands.

Om du går bort under längre perioder under sommaren, ger behållaren trädgården seriösa funderingar innan det ett projekt. Å andra sidan, kan du njuta av både semestrar och växter om du inte är närvarande endast små perioder. Det bästa skyddet är att anförtro din behållare trädgård till en ansvarsfull vän. Eller om du går bort för en semester på ditt andra hem, eller en som du har hyrt, ta behållare trädgård med dig som en liten bit av hemmet.

Många tekniker kan utövas. En är att organisera mindre behållare i lådor av torv, sågspån, eller mark som har varit väl torr. Sedan är det pot-in-pot-systemet, varigenom små krukor ställs i de större företagen, med fuktig torv infogas mellan.

Som nämnts ovan, i många av plantskolor själv vattning behållare bjuds ut till försäljning. Dessa är idealiska för din behållare trädgård när du reser eller tar en semester.