varför den brittiska vädret gör glasfiber tak det självklara valet

I Storbritannien finns det alltid bara en sak du kan förutsäga om vädret: det kommer att vara oförutsägbar. Det ökade intresset i glasfiber tak skulle sättas ned till ökad mediebevakning, växande allmänhetens förståelse för de fördelar, ökad utbud, bra erbjudanden eller något av många andra fördelar. Men i själva verket en av de ansvariga faktorerna för det ökande antalet glasfiber tak som förekommer över hela Storbritannien är vädret.

Varför är det så? Vad har glasfiber tak fick att erbjuda som traditionella tak metoder, såsom kakel, skiffer, bly tak och kände tak inte kan? Hur jämför glasfiber med andra takmaterial, och vad är det om den brittiska vädret som gör glasfiber ett bättre val?

Den brittiska ligger i ett unikt geografiskt läge, både njuter av fördelarna med en ö med dem av en sträcka av mark i nära anslutning till en ännu större landområde, balanserad mellan de rasande krafterna i Atlanten och vinden kommer ner från isiga norr, mitt emot den fuktiga öst eller upp från torra söder. Det har Golfströmmen att få värme och Nordsjön för att ta bort det, vi har värmeböljor, vi kan få torka, vi kan ha orkaner och tornados samtidigt lider av både översvämningar och värmeslag. Och allt detta i juni.

Det är den mångfald av vädret som gör att många tak metoder saknar tillförlitlighet, med glasfiber tak ofta överträffar alla andra takmaterial. Till att börja med, är en av de traditionella tak metoder för skjul, garage, verandor och förlängningar plattsättning. Det ser tilltalande, och om ett avsnitt lossnar, kan det ganska lätt bytas ut. Men här är där skon klämmer – eftersom även innan taket är på plats säljargument för kakel är rådgivare dig hur lätt det blir att reparera den när det bryts.

Eftersom det kommer att bryta. Så snart den första orkanen, kommer tornado eller stormstyrka blåser genom den brittiska korridoren av klimatförhållanden, kommer plattorna flyga lös. Det är ett faktum, och människor acceptera detta. Inte bara människor accepterar att plattor kommer, och gör, lossna, de också acceptera att så fort en bricka faller löst det kommer slå till bitar på marken, blir helt värdelös. Det är om det inte dödar någon på vägen ner.

Sedan finns det faktum att du nu har ett hål i taket för regnet att komma in, vilket det kommer, och en fin liten öppning som garanterat fånga vinden, lyfta upp en hel ytterligare avsnitt av plattor. Detsamma gäller för skiffer, men med den skillnaden att det är ännu dyrare att ersätta, och en hel del tyngre, vilket innebär att det finns absolut ingen chans att det kommer att överleva hösten, och att varken kommer någon att det träffar.

Sedan finns det kändes tak. Det är fantastiskt att en av de vanligaste formerna av tak för förlängningar, verandor, garage och bodar var också en av de värsta idéerna i tak Storbritannien någonsin har sett. Just på grund av de mycket varierande typer av väder de brittiska erfarenheter, kände tak faller offer för varenda en.

I de blötare månaderna (vanligtvis någonstans mellan början av januari och slutet av december i genomsnitt), kommer regnet slå på filt tak, och kommer så småningom att börja poolen. När detta sker, kommer vikten av att samla pöl av regnvatten sträcka filt tak, skapar ett djupare intryck, vilket möjliggör ännu mer regn att samla, så småningom skapa en liten sjö för lokala akvatiska livet att njuta.

Om detta inte riva filt tak, vilket gör att en kaskad av vatten att invadera ditt hem, kan du se fram emot mossa börjar växa när regnet börjar att avdunsta. Moss älskar villkor – varma, soliga, exponerade, och massor av vatten. Så småningom ditt tak är ett upplopp av grönt, och naturligtvis när det regnar, är mossan kan absorbera och ännu större volym vatten, ökar den totala vikten, vilket oundvikligen kommer att riva filten tak längs sömmarna. Även en liten tår kommer att låta vatten, där det kommer omedelbart att absorberas av träbjälkar, som kommer varp, twist och spricka, vilket gör ännu mer skada att uppstå.

Glasfiber tak flyger inte iväg som kakel, eller bryta ut skiffer. Det är helt vattentäta, och kommer inte att tillåta vatten att samla liknande filt tak, eller varp som träramar. I själva verket är glasfiber tak ogenomtränglig för praktiskt taget varje form av vädret i Storbritannien har någonsin veta, och som idag kan tillverkas för att se exakt likadana kaklat tak, skiffer tak, bly tak eller filt tak, det finns bara en fråga som måste frågade. Varför välja något annat?