väljer ditt nya kök bänkskivan wiselyor vara väldigt ledsen senare

Det finns många typer av material kök bänkskivan som finns på marknaden idag. Vissa är av gör det själv variation medan andra tar fackmässighet och verktyg att ha installerat. Alla kök bänkskivan material har dock en sak gemensamt. Ingen är den perfekta produkten för alla.

Ta det mest billigt material kök bänkskivan, plastlaminat som Formica (c) varumärket. Detta material är starka relativt smutsavstötande, kommer i ett brett sortiment av färger, texturer och mönster och är ganska lätt att installera. Negativa inkluderar men det kan lätt skäras vid matlagning och det brinner. Oavsiktligt placera en het panna på din nya plastlaminat kök bänkskivan och du sluta med en trevlig runda brännmärke. Detta är permanent och kan inte rengöras bort. Kniv märken eller nedskärningar i detta material tenderar också att fylla upp med smuts och tenderar att göra bänkskivan ser ful oavsett vad det är ålder. Detta är faktiskt en av mina favorit material kök bänkskivan men eftersom det är en stor yta att förbereda bakning varor och livsmedel. För att komma runt problemen med detta material, har jag köpt helt enkelt speciella plast skärbrädor som motstår värme, har dem skära in i laminatet disken där jag brukar sätta varma kastruller och göra mitt skärning. Jag får alla fördelar av bänkskivor laminat kök utan de vanliga problemen

Nästa upp, är keramiska plattor. Ingenting kan slå keramiska plattor för att “Old World” handgjorda utseende. Plattan i sig brinner inte, bränna eller skära med normalt slitage. Det finns ett brett utbud av färger, texturer och eftersom det är en hand installerad produkt, kan du få så fancy eller så vanligt som du föredrar. Vackra saker egentligen. Det finns två stora problem med keramiska plattor dock. Först, eftersom det är kakel, det finns också fogarna. Även kaklet inte fläckar, fogarna gör dock. Detta innebär att vita saker visar om du har mörkare injekteringsbruk och mörkare saker kommer att visa om du har ljusare eller vitt kakel. Grout underhåll, men inte svårt fortfarande bör vara ett övervägande. Den andra frågan är bara ett problem om du bakar. Rulla ut degen på en platta yta är svårt på grund av fogarna och brister kakel. En keramiska plattor kök bänkskivan är inte slät eller helt platt.

En typ av kök bänkskivan växer snabbt i popularitet är den fasta ytan och granit räknare typ. Fasta ytmaterial är konstgjorda medan granit är naturliga. Varje erbjuder dock en vacker blandning av naturlig blandning av färger som kan ge ditt kök en ren, exklusiv look. Dessa material finns i en mängd olika färger med den fasta ytan som finns i fasta och multi färger. Granit ser oftast ut som en färgglad aggregat med en djup glödande ton. De två största problem med dessa produkter är dock densamma. Den första är priset. Både fast yta och granit kök kan vara en del av den övre delen, dyraste alternativ. 100-150 dollar per rinnande fot av bänkskivan är typiskt. Detta även får eller inte får innehålla någon back splash på disken. Den andra frågan med både den fasta ytan och granit bänkskivan material är det ganska begränsat urval. Du måste vara mycket nöjd med ditt val som till skillnad från billigare plastlaminat köksbänken, ersätter detta material är dyrt.

Vi har ett brett utbud av val kök bänkskivan som fortsätter att växa i både typ av material och produktval. När du väljer vad som är rätt för dig, vara medveten om möjliga problem så i slutändan du kan vara glad och nöjd med din investering oavsett vad valet.