Välj en blomlåda

När du väljer ett fönster låda, är det viktigt att du har all information framför dig. Först, det finns många material att välja mellan: trä, vinyl, PVC, glasfiber, aluminium och järn, koppar och för att nämna några.

Träfönster är den gamla standarden, som i århundraden och är en prisvärd lösning för blomlåda plantering och trädgårdsskötsel. Fördelarna är att de kan målas, de kan skräddarsys och är ofta prisvärda. Nackdelarna är att den genomsnittliga trä blomlåda varar 3-5 år och oftast visar tecken på förfall efter bara 2 år. De kräver ett foder och de är sårbara till bristningsgränsen, skevhet, blekning, peeling, fukt och insekter. Det perfekta valet för ett fönster i trä är en låda med ceder eller cypress. Båda skogen har förmågan att motstå sönderfall och låta blomlåda håller längre än andra träslag.

Vinyl fönster är ett alternativ till röta som är en sömlös fönster. Vinyl resistent mot fukt, men är vinyl windows allmänhet inte acceptera målningen, har ett blankt utseende, och är gjorda av två tunnväggigt material som kan spricka med tiden. Vinyl är ett utmärkt val för någon som vill ha en no röta plantörer som ska vara vitt och lever i en miljö där temperaturen förändringarna är minimala. Även vinyl fönster är inte idealiskt att stödja tunga laster, de är lätta och enkla att installera och många små lådor kan lätt skära till ett fönster med media tillbehör. Vinyl har många fördelar jämfört med trä och är en prisvärd lösning utan att ruttna i fönstret rutan plantering.

PVC-fönster är en uppgradering över vinyl på att de är gjorda av massivt material, som gör dem mer hållbara och hindrar dem från att dela, sprickbildning eller snedvrida över tiden. Dessutom, PVC fönster är också fri från fukt och röta. Till skillnad från vinyl, de har förmågan att lätt acceptera färg och de har en matt finish för att hindra dem som forskning såsom plast. I själva verket ser de ofta ut som trä, efter att ha målat. Nackdelarna är att de är tyngre än vinyl och kan kosta mer i genomsnitt.

Glasfiber erbjuder många fördelar planteringsmaskiner PVC-fönster som de inte ruttnar och är resistenta mot fukt. Fördelarna med glasfiber fönster är att de finns i storlekar och kan målas också. Nackdelarna är att de i allmänhet är tyngre, den begränsade tillgången och dyrt för alla alternativ. De kan vara svårare att installera, särskilt för stora lådor. De tenderar att ha en färdig glassier för dem, men de kan målas.

Sedan leder det till aluminium, smide, koppar och lådor fönster. Aluminium är en uppgradering över järnsmide eftersom den kan sprayas svart att likna järn, men kommer aldrig rostar. En smidesjärn blomlåda visar generellt tecken på rost 3-5 år och kräva en intervju i kan metallytor burar fönstret boxas kommer att hålla tröjor på marken direkt eller de kan användas för att ta över platsen för krukväxter. Vissa lådor av metall fönster tillverkas i bulk i vissa storlekar och tillverkas till ett överkomligt pris av denna storlek. Däremot kan anpassade kalibrering vara dyrt eller begränsad tillgänglighet. En koppar fönster tenderar att bli dyrt, men ger en mycket distinkt utseende som inte kan ersätta på något sätt.

Med så många nya material på marknaden, är det viktigt att förstå de fördelar och nackdelar med ditt val. Vare sig du letar efter överkomliga priser, låga underhållskostnader, eller en titt, kan blomlåda trädgårdsarbete vara en rolig hobby som ger stor glädje i ditt liv.