väggfärger – olika färger, texturer och mönster

De tidigaste utseende färg var cirka trettio tusen år sedan. Det finns fortfarande några grottor idag där grafik och bilder kan hittas som drogs med hjälp av färg. Färg har fascinerat kulturer genom historien. Vissa kulturer används färger för helande syften.

Paint består av ett pigment, ett bindemedel för att hålla ihop och med förtunning det gör måla lätt att tillämpa. Vi använder färg för att hjälpa till att bevara, dekorera och lägga funktionen genom att täcka en yta med en skyddande beläggning.

Före artonhundratalet, tillämpat ordet färgen endast olja bundna typer. De som var obligationen med lim kallades valpsjuka. Den första syntetiska färgämnet upptäcktes 1856 och producerades billigt. Det var under denna tid som linolja började vara massproducerade. Vid en arton åttio, Sherwin Williams produceras och marknadsförs färger i burkar i ett stort antal färger. Med deras framgång, färgen exporteras över hela världen.

Amerikanerna har tränat den gröna revolutionen under en lång tid. De började med oro runt 1950 om vilka kemikalier och lösningsmedel sätts i färg. År 1970 bly och kvicksilver förbjöds och kunde inte användas vid tillverkning av målarfärg. En stor skillnad i moderna väggfärger är förändringen från linolja till alkyd olja, som i allmänhet är härledd från sojabönor. Användningen av syntetiska hartser, såsom akryler och epoxiplaster har blivit vanligare i de senaste trettio åren.

Wall färger är det enklaste och billigaste sättet att förändra hela utseendet och känslan i ett rum. Din nakna kalla väggarna kan förvandlas till en sofistikerad atmosfär av färg och textur. Det verkar att blåsa nytt liv i rummet med harmoni och design.

Forskare har proklamerat att färg påverkar oss psykologiskt och vissa måla färger ger antingen en kylande effekt medan andra färger ger oss en känsla av värme. Några varma färger är orange, rött och rosa, medan blått, grönt och lila tros vara coola färger.

Att välja precis rätt färg och finish kan vara förvirrande och utmanande. Här är en färg och finish ordförråd för att hjälpa dig att räkna ut:

• Hue-Basen i en färg. Ljusare eller mörkare variationer är fortfarande samma nyans.

• Värde-Den ljust eller mörkt en färg.

• Shades-färger med värden garderob till svart, mörkare röda och så vidare.

• Tints-färger med värden garderob till vitt, de ljusare blues och så vidare.

• Ton-A färgens intensitet ljusstyrka eller slöhet.

• Flat Paint – Är standard färg för väggar och har den lägsta glans tillgängliga.

• Satin Paint – Har en lätt glans och är lättare att rengöra och sedan platta måla.

• halvblank färg – är mycket hållbart och lätt att rengöra. Perfekt för kök, badrum och barnrum.

• Gloss Paint – Har en hög glans och används i områden som är känsliga för att bli smutsig. Detta är bra för dörrar och dörrkarmar.

Lackering kan även blandas med en glasyr för att skapa olika texturer och mönster. Denna process kallas faux finish och är ganska populärt med villaägare och inredare. Tvättar är helt enkelt latexfärg som har förtunnas med vatten för att producera färg som är mer känslig då det av en glasyr. Tvättar också visa penselränder som tillför djup och textur till din yta. Det finns andra tekniker som skapar unika charm och egenskaper som snyltar, stippling, rag-rullning och blockering färg.

Ditt första steg innan faktiskt målning bör vara att ta mätningar av området och beräkna mängden färg du behöver. Sedan förbereda dina väggar för målning. Patcha alla hål och låta spackling torka helt. Du måste också ta bort all lös färg och sand ojämna kanter. Glöm inte att täcka möbler och golv och ta bort strömbrytare och täcker utlopp. En primer kan behövas om dina väggar är nya eller visa en hel del skada. Du bör också söka hjälp från ditt hem förbättring butik. De handskas med detta dagligen och kan ge värdefulla råd.

Det är bäst att ta små steg och innan alltför länge du kommer att känna sig som en professionell och visa upp din teknik på varje vägg i ditt hem. Vid slutet av dagen som du ser runt omkring dig kommer att bli förvånad över hur lite färg, textur och mönster kommer att förändra din värld.