Vad kan du göra för att förbättra inomhus resurs luftkvaliteten

Du kanske tror att din inomhusluftens kvalitet är bra, trots allt, du windows hålla en hel del föroreningar stänger ute särskilt på vintern, eller hur? Men faktiskt, ingenting kunde vara längre från sanningen.

I själva verket kan inomhusluft vara värre än utomhusluften kvalitet på grund av flera faktorer. Först av allt, på vintern, är frisk luft inte tillåts cirkulera från utomhus eftersom fönstren är stängda hela tiden. I själva verket kan det vara så mycket som 10 gånger värre än under säsongerna som du kan ha ditt fönster öppna. Därför, se till att du och din familj hålla sig frisk, måste du aktivt arbeta på att hålla din inomhusluftens kvalitet så orörd som möjligt.

Det finns flera saker du kan göra för att förbättra din inomhusluftens kvalitet.

Nummer ett, använd inomhus levande växter. Inte bara är dessa vackra, men de också utnyttjar koldioxid och utbyta den med syre. I själva verket, de “rena luften,” naturligt. De kan bidra till att minska andra föroreningar också.

Nummer två, begränsa rökning till utomhus om du måste röka. Naturligtvis är rökning inte är bra för dig ändå, men om du har vana och du kan inte sluta, ta din rökning utomhus. Att ha ett “särskilt rökområde” inuti kommer inte att hjälpa dig, antingen. Rök går överallt oavsett hur du försöker att begränsa det, så om du röker inomhus, gör din familj också.

Nummer tre, begränsa användningen av sprayburkar eller eliminera dem helt. Speciellt om du har lungproblem som astma, kan aerosoler göra dessa typer av irritationer värre. Använd spray istället för aerosoler för att komma runt detta problem.

Nummer fyra, rena platser där mögel kan växa. Det innebär, ditt duschdraperi, luftfuktare, et cetera. Någon plats som blir fuktig regelbundet kan ha ett problem med mögel. Även om du inte kan se det, kan mögel irritera luftvägarna och göra dig sjuk.

Nummer fem, kolla dina växter ‘mark för mögel, alltför. Kom ihåg dessa underbara levande krukväxter vi talat om tidigare? De är bra, men du måste se till att deras mark inte stanna alltför fuktig, om den är kvar för fuktigt, kan mögel växa.

Nummer sex, rengöra luftfilter regelbundet. Och om du inte har luftfilter, bör du. Det finns ett par olika typer du kan prova. HEPA luftfilter gör förmodligen det bästa jobbet för att rensa ut alla föroreningar, men de kan vara bullrig. De är också ganska dyra eftersom de kräver regelbunden filterbyte. Elektrostatiska luftfilter gör ett bra jobb också, och fördelen med dem är att du kan rengöra dem regelbundet istället för att behöva byta filter. De är också mycket tystare än HEPA-filter.

Nummer sju, använda fläktar ventilation, men sparsamt. De finns där av en anledning, vilket innebär att de är där för att ventilera områden de existerade. Använda dem i badrum och kök, till exempel, håller fukten ner och därmed mögeltillväxt ner också. Stänga av dem så snart områden är torra, men eftersom de tenderar att ventilera värmen ut i naturen, vilket kan driva din energi kostar upp.

Nummer åtta, vakuum och damm regelbundet. Detta hjälper till att hålla dammkvalster ner och tar bort andra allergener, alltför. Och inte bara hålla sig till mattan. Vacuum draperier, möbeltyger, någonstans där damm kan förekomma. Det är en bra idé att få ett par olika typer av dammsugare, såsom en upprätt och en handdator, så att du får alla områden sugits helt. Alternativt, naturligtvis, kan du få en upprätt med bilagor som kan göra samma jobb.

Dessa tips bör hjälpa till att hålla dig och din familj friska under dessa långa inomhus vintermånaderna, så att du andas lättare – bokstavligen.