upvc dörrlåset kan brytas i 5 sekunder – 22 miljoner brittiska hem i riskzonen

Du kanske har sett senaste rapporterna på TV nyheterna eller i tidningarna av en svaghet i lås på PVCu dörrar. Svagheten är för närvarande utnyttjas av inbrottstjuvar i vissa områden i Storbritannien, bland annat West Yorkshire Police området. Till vår kunskap, sådana attacker är ännu inte vanliga i Hampshire, West Sussex och Dorset områden.

Detta är ett problem som växer runt om i landet, olika metoder används av inbrottstjuvar med enkla vardagliga verktyg, ger dem möjlighet att utnyttja en inneboende svaghet i utformningen av dessa Euro profilcylindrar. Cylindrarna kan lösas på några sekunder och även om vi vet att de metoder som används kommer vi inte att avslöja dessa metoder i detalj, som en försiktighetsåtgärd mot “copy-cat” inbrott.

Låset i fråga är inte av någon särskild göra, men är den typ av lås monteras på de flesta av Plast, PVCu och några trädörrar hela världen, är det allmänt känt som en Euro profil cylinder. Det är den del som ger nyckeln verksamheten till flera punkter låsmekanism monteras på dörren. Oavsett hur säker eller utarbeta flera punkter låsmekanism är, om cylindern är äventyrat flera punkter lås kan öppnas på några sekunder utan svårighet.

Alla stora låstillverkare arbetar nu hårt för att hitta lösningar på problemet.

För närvarande finns det begränsad produkter på marknaden för att bekämpa denna form av attack. Två stora låstillverkare särskilt Mul-T-Lock och Squire har producerat en ny konstruktion av cylinder som ser flaskan snäpper på en förutbestämd position lämnar dörren fortfarande säkras och kräver användning av rätt nyckel för att låsa upp dörren. Mul-T-Locks rad anti knäppa cylindrar kallas “Break Secure” och Squire utbud kallas “Snapsafe ‘

Även om denna design av cylindern är fortfarande inte 100% garanterad att förhindra alla metoder för attacker används på PVCu dörrar. Det kommer att förhindra de vanligaste metoderna bromsa inbrottstjuvar försök och gör det betydligt svårare, alltså ökar chansen för honom att ge upp.

Utöver dessa cylindrar vissa tillverkare främst Squire och ERA producerar cylinder medel eller cylinder säkerhetsanordningar. Olika utföranden finns tillgängliga för att passa PVCu och komposit dörrar dessa består av en metall surround som är fäst vid den befintliga cylindern under dörrhandtaget. ERA: s sortiment är kanske den mest säkra, med mönster säkra genom dörren till smörgås cylindern på plats vilket gör det praktiskt taget omöjligt att ta bort det “slint” cylinder. Dessa enheter används i samband med en Break Secure eller SnapSafe cylinder kommer att säkerställa de metoder som för närvarande används är ineffektiva.

Risken för inbrott via de metoder som används minskas om cylindern monterad är av rätt storlek och rätt monterade. Men ofta när cylindrar har ersatts i det förflutna det framkommer att en felaktig storlek har använts lämnar dörren sårbara. Det rekommenderas att euron profil cylinder bör inte sticka ut utanför dörren möbler något mer än 2-3mm.

Kom ihåg inbrottstjuvar alltid välja det enkla alternativet!

För att säkerställa att du inte blir en av de många offren för denna typ av inbrott granska din nuvarande dörr cylindrar nu och överväga att uppgradera dina cylindrar till den nyligen tillgängliga “Break Secure ‘eller SnapSafe varierar idag tillgänglig eller montera en extra cylinder Security Device eller Enhancer till din befintliga cylinder.

Under tiden, se till att du DEADLOCK dina dörrar när ditt hem är obevakad. Vi rekommenderar också att en dörr kedja monteras och användas på entrédörren när huset är ockuperat och om PVCu dörrar är monterade på andra områden anser passande ytterligare interna sekundära bultar som ett alternativ till att ersätta cylindrarna.

Andra förnuftiga försiktighetsåtgärder innefattar att se till att alla nycklar (särskilt bil nycklar) inte är kvar där de kan hittas av inbrottstjuvar. (Den vanligaste metoden för bilstölder är genom att bryta in i hem och stjäla nycklarna). Andra bärbara värdesaker bör också tas bort från känsliga områden.

Ett säkert kommer komplimang någon form av säkerhet till fastigheten genom att minska risken för sentimental och värdefulla föremål som vidtas om en post inbrottstjuv vinst. Säkra små värdesaker kan spara en hel del besvär och upprörd och det rekommenderas att du håller reservnycklar, pass, smycken, kameror etc. inlåst i ett kassaskåp.

För vägledning och råd från ansedda kvalificerad låssmed är bara välja en låssmed som är medlem av Master Låssmed Association vars medlemmar skulle vara glada att ge råd och vägledning, utan krav på några aspekter av dina egenskaper fysisk säkerhet.

Genom att använda ett MLA godkänt företag du är säker på att låssmed du använder är av högsta standard för integritet och att arbetet kommer att utföras med mycket hög standard. Alla Master Låssmeder har åtagit sig och klarat en oberoende bedömning BLI undersökning för att säkerställa att de är kvalificerade och kompetenta att utföra alla aspekter av låssmed handel. Och varje godkänt företag genomgår stränga, regelbundna inspektioner, vilket garanterar att den håller en hög standard i utförande och administration. Dessutom medlemmar förväntas uppfylla juridiska krav och följa en kund charter till tjänsten kundtillfredsställelse.

Mästaren Låssmed Association har ett gratisnummer telefonlinje tillåter människor att hitta och autentisera låssmeder som påstår sig vara medlemmar. Tel: 0800 783 1498 eller besök deras hemsida @ http://www.locksmiths.co.uk