uppdatera ditt kök-det väsentliga

Det finns dock några relativt enkla uppgifter som du kan ta på med grundläggande färdigheter, lite tålamod, och några verktyg. En relativt enkel DIY uppgift är att uppdatera ditt kök.

Den genomsnittliga kök har en rad monterade enheter, kan utseendet på vilka omvandlas genom att förändra utseendet på skåpdörrar och rita fronter. Det enklaste och billigaste sättet att göra detta är helt enkelt att måla dessa och sedan ändra handtagen.

Det finns nu målar tillgängliga som fäster på de flesta befintliga ytskikt skåpdörr och är ganska lätt att tillämpa. Du bör förbereda ytorna enligt anvisningarna. Detta betyder oftast att bara ta bort befintliga handtag och lätt slipa ytorna för att hjälpa nyckeln färgen. Du kan behöva två lager färg, speciellt om du kommer från en mörk till ljus färg, men förbättringen i utseende kan vara enorm, när du har valt och monterade ersättning handtag av en stil som passar.

För en mer professionell kvalitet utseende till ditt kök du kan spendera lite mer och ersätta de faktiska skåpdörrar och rita fronter med nya som finns i många olika stilar och färger. Det är helt enkelt en fråga om att skruva loss gångjärnen och åter fästa dem till de nya dörrarna. Det är nog bäst att lämna ostört gångjärnen själva där de fixa till basenheter, eftersom de är svåra att montera och justera korrekt om du tar bort dem helt.

Nästa fråga är köksgolvet, vilket mycket väl kan visa tecken på slitage och kan förbättras genom byte. Det finns ett brett utbud av material som du kan välja mellan att lägga ner i köket, beroende på din budget, enkel placering och slitstark.

Hårda material som skiffer, marmor och keramiska plattor är långvarig och slitstarka men tenderar att vara dyrt och krävande att lägga. De måste ha ett stabilt och plant underlag, och kan vara svåra att skära och trimma för en amatör.

En trä-eller laminatgolv kan vara mycket attraktiv och relativt lätt att installera, om de sätts in som ett “flytande” golv. Detta innebär att de inte är fasta som sådana till underredet, utan helt enkelt till varandra, och kan läggas på toppen av de flesta befintliga ytor. Laminat är slitstarkt och relativt vattentät, utom vid fogarna, men de kan vara lite “clattery” jämfört med trä.

Ett annat alternativ för ditt kök golv är lino, och en vadderad version är ganska mjukt på fötterna, vattentät, och bär ganska bra. Även om det kan installeras av en amatör är det inte så lätt att få det helt platt och väl trimmade i hörnen.

Det klart enklaste alternativet att installera är golvplattor eller remsor laminat. Golvplattor kan tillverkas av slitstarkt med kort lugg konstgjord fiber, eller kork. Båda är ofta självhäftande när du klä av stöd, och de är lätta att skära för att passa med bara sax eller en vass kniv. Laminat band kommer i en rad olika stilar inklusive trä effekt som är ganska realistiska och du kan oftast hitta en som passar till ett rum färgschema.

Om du har gamla, eller oattraktiv kakel i ditt kök, kanske du känner behov av att byta ut dessa i syfte att fullborda den totala effekten. Ibland kan du kakel över befintliga gör ett lättare jobb med det, men beroende på omständigheterna kan du behöva ta bort de gamla först med hammare och mejsel.

En enkel quick fix alternativ är att måla över de befintliga plattorna med en speciell typ av färg för ändamålet. Detta är ett mycket effektivt sätt till exempel att dölja ett olämpligt mönster på kakel, ersätta den med en vanlig neutral färg. Slutresultatet kan se tilltalande, men kommer inte att vara självklart så långvarig som ersätter kakel.

Beroende på hur långt du vill gå, kan ditt kök uppdateras och transformeras genom era egna ansträngningar inom en relativt kort tid.