undvika koloxidförgiftning

Så många människor försöker spara pengar genom att få in någon att göra ett jobb som de helt enkelt inte är kvalificerade att göra och det kan så lätt tillbaka eld och kostar så mycket mer i det långa loppet.

Tänk dig att du precis har köpt en ny trä köksgolvet – det kostar lite mer än vad du var villig att betala, men chap väg erbjuder att passa det åt dig för halva priset du citerades av snickaren. Du tar upp hans erbjudande men inom några dagar kommer du att märka att lederna inte är helt tät, har kanterna blivit illa skuren, och sedan i ett par veckor det hela börjar lyfta i mitten. Du närmar dig vänligt grannen som inte är beredd att göra något åt ??det och i själva verket tar illa som du tror hans verk är inte helt upp till noll – vad kan du göra? I alla ärligt du kommer antagligen behöva återköpa trägolvet och betala för att få det korrekt monterad. Du får betala mycket mer i slutändan.

Det samma gäller för allt du har monterad i ditt hem. Men när det kommer till montering apparater är det inte bara en risk för pengar dåligt spenderas utan fara för livet.

Det finns många människor som tror att de kan passa en gas apparat, men du verkligen riskera ditt eget välbefinnande och de av din familj om dessa artiklar inte är försedda med en kvalificerad tradesperson.

Med DIY på uppgång, är det inte ovanligt för människor att försöka passa en apparat själv, ge råd om installation eller erbjuda att installera en gas apparat när de borde verkligen lämna det väl ensam.

Om du är osäker på hur man hittar ett registrerat tradesperson eller företag be din leverantör, kolla i din lokala katalog eller kolla på CORGI webbplats, men kontrollera alltid att de är registrerade och kvalificerade att göra det jobb som du behöver dem att göra. En juridisk och ärligt tradesperson kommer inte något emot att visa dig sin Corgikort eller referenser kvalifikationer.

Kolmonoxid utelämnas av gasapparater och dessa måste vara utrustad med en kvalificerad CORGI registrerad gas ingenjör.

Kolmonoxid är en mycket giftig gas som inte har någon färg, smak eller lukt. Det är därför svårt att upptäcka och du kan vara ganska omedvetna om att det finns någon kolmonoxid i ditt hem.

Koloxidförgiftning kan leda till döden, men kan också orsaka många fysiska krämpor som din GP många inte förknippar med denna typ av förgiftning. Symtomen varierar från huvud värk till illamående, dåsighet till influensa typ sjukdom. Ska du gå bort från din egendom för, låt oss säga en semester, och må bättre samtidigt bort och sedan dåligt när du kommer tillbaka, du kunde väl lida av effekterna av kolmonoxidförgiftning.

När en apparat har monterats du skulle vara klokt att få en Corgi ingenjör för att kontrollera det regelbundet (vanligen årligen). När du flyttar in i ett nytt hem med befintliga monterade gasapparater, skulle det vara klokt att få dessa kontrolleras så snart som möjligt.

För att skydda dig själv och din familj dessutom finns kolmonoxid detektorer som kan monteras eller placeras i närheten av någon gas apparaten. Kolmonoxid är inte bara orsakas av gasapparater, sker det även med brinnande bränslen som olja, kol och gasol.

Hyresvärdar måste enligt lag se till att gas säkerhetskontroller utförs på deras egenskaper årligen av kvalificerade ingenjörer och därför om du är en hyresgäst bör du vara medveten om att detta bör genomföras. Ingenjören ger en kopia av gas säkerhetscertifikat till hyresvärden och även hyresgästen.

För att spara några pounds genom att inte använda en lämpligt kvalificerad tekniker du kan utsätta dig själv, din familj och de som bor med dig för onödig fara. Är detta verkligen värt risken?

På brittiska VVS Ltd vi erkänner denna fråga och vill uppmana våra kunder att vara medveten om allvaret i denna fråga.