trägolv grunderna för att försköna ditt hem

Med alla de många olika typer, stilar och färger av golv som finns idag kan det vara en monumental uppgift i att välja rätt golv för ditt hem. Trägolv, laminatgolv, vinyl, linoleum, bambu, antikvitet, färdigbehandlade, vilken som är rätt för dig? Ek, lönn, körsbär och björk är populära typer av hårda golv, men det finns många andra.

Billigt golv eller fel stil eller design av hårt trä golv kan kollidera med andra designföretag heminredning funktioner. Men en väl vald trägolv kan accentuera och försköna nästan varje stil eller design av ett hem.

Mattan har några fördelar jämfört med trägolv, den viktigaste är mjukhet vid gång. Men trägolv kan vara accentuerat med slitstarka och vackra mattor som har samma behagligt känsla. Så om det är en mjuk skön känsla du är ute efter tror inte att trägolv är inte ett alternativ. Det är möjligt att kombinera funktionaliteten av en matta med skönhet, hållbarhet och glans av ett trägolv.

Hårda trägolv finns i alla olika storlekar och färger. Och det finns också många olika typer av trä korn som du har tillgängliga för dig. Vid beslut om vilken typ av trägolv att installera i ditt hem måste du först välja färg och träslag. Detta är oftast det viktigaste.

Färgen ska vara gratis till möbler, väggbonader, växter och andra objekt som du tänker att inreda ditt hem med. Men att välja en färg av trä är inte nödvändigtvis en rättfram och enkel uppgift. Olika typer av bets annorlunda. Vissa trägolv kommer att färga mörkare än andra, vissa lättare än andra. Så när du väljer färg du måste tänka på fläcken i kombination med den typ av trägolv du vill. Gör din hemläxa och du minskar risken för att installera ett golv som har en annan färg och utseende än du förväntat.

En annan viktig faktor gäller funktionalitet. Ett furugolv kanske ser bra ut, men trä är ett mjukt trä som kommer buckla mycket lätt. Det skulle säkert vara ett dåligt val i en undanskymd plats. När man överväger skogen för golv du vill installera ett golv som är långvarig. Ditt golv ska hålla en livstid och det innebär att välja ett golv som kommer att vara hållbara, lätta att hålla rena och kommer att fortsätta söka nya utan en hel del arbete från din sida. Om du är osäker gå med golv som kommer att bli svårare än du tror är nödvändigt. Hårdhet ranking enligt Janka skala kan hjälpa dig att bestämma vilken typ av trä du behöver för mängden trafik du förväntar dig att få.

De mest populära stilar av trägolv är parkett, band och planka. Parkettgolv är en serie stycken trägolv som skapar en geometrisk design. Strip golv är linjär och är vanligtvis mellan 1 ½ inches till 3 ¼ inches i bredd. Strip golv ger ofta rummet sken av att vara större än den faktiskt är. Plank trägolv är oftast bredare och är vanligen 3 till 6 inches i bredd. Bredare plankor kan användas, men ofta har problem med fukt.

Du måste välja den stil och storlek som du tycker ser mest attraktiv. Ta din tid och se alla stilar, mönster, storlekar och färger trägolv innan du gör ditt val. När det väl är installerat är det inte en billig jobb att riva ut och ersätta. Det är också en bra idé att få olika prover och lägga ut dem i ditt hem. Utan att egentligen se golvet bredvid dina egna möbler och färger vägg är det nästan omöjligt att göra ett smart val.

Om du är intresserad av att installera ditt eget trägolv vara säker på att du har tillräckligt med kunskap och erfarenhet innan du försöker att göra det. Du måste veta vilken typ av undergolv för att installera, oavsett om det är trä eller betong. Du bör lära dig om luftfuktighet och temperatur och vad påverkar de har på golv. För att förhindra skevhet är det viktigt att hålla dina golv väl ventilerad med reglerade temperaturer under hela året. När vädret blir för kallt kan det orsaka golvbrädorna att separera. Innan du installerar det själv prata med några yrkesverksamma inom ditt område och ta reda på vilka försiktighetsåtgärder du måste vidta som kommer att bidra till en livstid av tillfredsställelse med ditt nya trägolv.

[Viktigt: Du har endast rätt att använda denna artikel på din webbplats, i dina RSS-flöden, och för andra ändamål om artikeln hyperlänkar är aktiv hela tiden. Webbplatser hittades bryter mot denna nytryck villkoret kommer att bli föremål för rättsliga åtgärder för upphovsrättsintrång. När du använder den här artikeln kan du ta bort detta juridiska meddelande]