texas online möbelaffären guider hur du underhåller ditt sovrum möbler och vardagsrum möbler

Ditt hem är din oas där du får frid. Thats varför du dekorera den med din smak och komfort nivå. Och för komfort första övervägande är valet av dina möbler. Antingen kan det vara ditt vardagsrum möbler, sovrumsmöbler, barnmöbler eller din matsal / pub bord, är det mycket viktigt att välja dina möbler klokt. Dina möbler besluten beror helt på det tillgängliga utrymmet, behov och kostnadseffektivitet du letar efter, och naturligtvis underhåll du är villig att göra.

Möbler finns i olika material, men så långt som “Trä Möbler” är oro det har många fördelar som det smälter bäst med naturen, inte absorberar värme, kostar lågt underhåll, lätt att rengöra, och tålig men det behövs som skall behandlas periodiskt.
Förebyggande underhåll är nyckeln till att hålla din trämöbler ser ut som nytt

Kom alltid ihåg en enkel rutin underhåll kan inte bara öka livet på din trämöbler men också bidra till att bibehålla sin form och ser andra kloka dina möbler kan förlora sin styrka och lustier. Trämöbler kan förlora sin styrka på grund av:

1 väder är ledordet kommer att tänka på för alla trämöbler som kan påverka din trämöbler, kan det vara exponering för regn / snö / fukt / dimma. Exponering för någon av dessa kan ha en negativ gradvis genomföra träcellerna av dina möbler som kan leda till expansion eller kontraktion av cellväggarna per fukthalten inuti cellen vilket orsakar krympning och svullnad av trä möbler. Detta kan ytterligare leder till di-formning, sprickor, fjällning och färg / lack defekter.

2. Vittring Process – Vittring är den process av nedbrytning i träets yta som orsakas av de kombinerade atmosfäriska effekter som solstrålning, fukt och värme etc. resulterar i förändringar i utseende och de-struktur och minskning i komposit tjocklek i träet.

Under denna process ändrar träet först sin färg för att bli lätta och ytterligare träyta förlorar sina träfibrer på grund av erosion. Men denna errosion process är en mycket långsam process och involverar decennium år.

Alla de ovan nämnda omständigheterna kan enkelt styras med tillbörlig omsorg. Den under givna riktlinjer / tips utarbetats av Dallas möbelaffär kan hjälpa dig inte bara att bibehålla utseendet på ditt vardagsrum eller beadroom möbler men också öka liv till din trämöbler

Rekommenderas att använda en glasunderlägg / mattor när du placerar glas, vaser, muggar etc på träytor.
Använd alltid vattentäta möbler täcker för skydd mot fukt.
Som Utemöbler är mer utsatta för luftpartiklar därmed vatten myggmedel eller andra produkter med en hög andel olja rekommenderas inte för det som de har stick tendensen för dessa partiklar.
Den kontraktion och expansion av trä på grund av vittring kan behöva justeras i skruvar, samt att göra det lättare, är det rekommenderat att undvika fernissning över skruvfästen.
Tvätta dina möbler en gång i veckan om det är nära till poolen, som poolvattnet innehåller klor, som kan påverka ytskiktet på möbler.
Applicera en färg touch-up / lack gång i ett år.

Om någon skada har inträffar på ytan av din trämöbler, kan du reparera med några enkla process som beskrivs nedan:

Först rengör skada ytan med en ren bomullsduk och milt rengöringsmedel och låt den torka helt.
Nu lätt sand det område som ska repareras med sand papper eller finare.
Nästa, gnida en liten mängd sten textur förening i det skadade området och jämna ut det, lämna det tills det blir torrt.
För att avsluta reparationen, tillämpa färg / färger. Låt torka helt.

Avslutningsvis, med rätt skötsel och underhåll kan du behålla utseende och ger liv åt din trämöbler och i slutändan förbättra kvaliteten på ditt hus.