tak bältros korrekt underhåll sparar en hel del huvudvärk

Doug sätta ett nytt tak på sin koloniala våras. Han ville att uppdatera utseendet på sitt hem och öka dess andrahandsvärde. Han valde färg och stil som matchade hans smak.

Doug visste att tak bältros tjänar ett annat syfte än att berömma en byggnads arkitektur. De, ännu viktigare, kontrollerar majoriteten av taket vattnet genom att kasta vatten ned sina överlappande kurser och in i en ränna, eller utanför kanten av ett tak överhäng.

Men Doug vet inte hur korrekt att ta hand om och underhålla sitt tak. Han tillät vattnet att sitta i hörn, lämnar för att backa upp sina hängrännor och han satte en tung parabolantenn på en hård vinkel precis utanför sovrumsfönstret.

Snart började hans taket läcker och bältros började ruttna bort. För att inte nämna att han hade slemmiga vatten droppande ner framför hans hus från överfyllda takrännor. Så nästa vår, har Doug ha sitt tak företaget komma tillbaka för att göra några större reparationer.

Det är lätt att glömma ett tak tills du har ett problem. Gör inte samma misstag som Doug och betala för ett tak som ser trevligt men kan inte motstå de villkor som den kommer att utsättas för.

Under extrema väderförhållanden rätt typ av bältros i rätt vinkel kan upprätthålla integriteten i ditt tak. Ju brantare lutningen på taklinjen, desto bättre kommer det att hantera extrema väderförhållanden.

Här är mina topp 3 tips för att behålla ditt tak och hålla reparation pengar i fickan

Ett. utföra periodiskt underhåll av taksystem

Varje år, bör du rensa ut alla avloppsrör, hängrännor, dalar och stuprör. Områden där löv ackumulerar bör vara områden som är av särskilt intresse eftersom ruttnande material kan ruttna dina bältros över tiden.

Buildups orsakar dränering problem som leder till mögel och läckor. Även inspektera alla synliga bitar av metall blinkande eftersom dessa kan bli bucklig och missbildade över tid från fallande ekollon och pinnar.

Som tak ålder, bör särskild uppmärksamhet ägnas åt tillståndet i böjda och kupade bältros. En tillfällig “tune-up” av en licensierad och kvalificerad takentreprenör kan förlänga livslängden på taket avsevärt.

2. undvika att installera produkter eller tillslutningen föremål genom eller till taket

Bältros är fästa virket takram av stora takläggning naglar, men de är inte alltid stark nog att hålla upp parabolantenner och andra elektroniska mottagare. Om du inte fästa något på taket, se till att det ligger på så nära en plan yta som du kan hantera eftersom detta kommer att förhindra att dra på bältros.

Tre. hålla taket väl ventilerat

En ås utlopp installeras i mitten toppen av taket är ett sätt att uppnå detta. Vissa problem som kan vara en direkt följd av en underlåtenhet att göra detta är mineral förlust på singel ytan, värmeförlust, fukt uppbyggd och mögel spore tillväxt.

Låt inte överdrivet tillgång till taket. När åtkomst krävs adekvat skydd bör ges till takytan för att förhindra förlust av mineral granulat. Också behålla en kvalificerad takläggning professionella att utföra några tillägg eller reparationer som involverar tak asfalt singel, hand-tabba nyinstallerade bältros, om nödvändigt, för att uppnå en ordentlig tätning till de underliggande kurser.

Efter dessa enkla steg kommer att hålla ditt tak ser nyare längre och förebygga huvudvärk som felaktigt underhåll medför.

den amerikanska husägare Association (AHA)