Sophämtning brännskador med eller utan professionell hjälp

Matta brännskador ske antingen från cigaretter eller andra olyckor som en logg rulla från en eldstad eller gnistor flimmer från en öppen spis, en lampskärm faller och glödlampan vidrör mattan. Även ett järn faller från strykbrädan kan singe mattan, dessa typer av incidenter inträffar hela tiden.

Med tiden din matta kan börja leta dåligt och det kommer att påverka hela utseendet och känslan i ditt hem. När detta händer, och när brännskador bli märkbara, du känner att du behöver söka professionell hjälp för att lösa ditt problem. Detta beror främst sant, eftersom specialiserade företag kommer att göra ett bra jobb i att fastställa din matta och få det att se ut som ny igen. Du kan hitta sådana företag på nätet om du bara besöka CarpetRepairman.com eller TheRugRepairman.com. Å andra sidan, kan du också prova att reparera mattan brännskador själv och vänder sig till dessa företag endast om du inte lyckas.

Om skadan är inte särskilt djupt det kan faktiskt vara lätt att reparera mattan brännskador. Du behöver bara ett par små och vassa saxar och allt du behöver göra är att klippa skadade fibrerna. Ta sedan en svamp och mjukt rengör området med lite rengöringsmedel. Skölj med rent vatten och låt mattan torka (oftast är detta inte fallet och trimning fibrerna inte kommer att åtgärda problemet, men ibland det är allt du behöver göra).

Det kan vara svårare att reparera mattan brännskador om förbränningshastigheten är djup. Du måste hitta en patch för att ersätta det skadade området. Du kan göra plåstret från skrot mattan. Klipp plåstret i en rektangulär eller kvadratisk form, men se till att det är en lite större än det område du behöver byta. Det måste vara mindre synliga, så uppmärksamma att den matchar den befintliga mönster av din matta och att fibrerna har samma riktning.

På kommersiella mattor som knappt har någon fiber och textur till dem du kan använda denna enkla metod, dock proffs göra detta annorlunda sätta plåstret på det skadade området och tryck det så hårt som du kan. Samtidigt som du trycker på den, använd en vass mattkniv för att skära mattan under det. Följ kanterna på plåstret och skär inte in i stoppningen, bara in i underlaget. När du är klar, kan du ta ut den bit som behöver bytas ut. Se också till att kanterna på plåstret exakt matcha det avkapade. Trimma om nödvändigt och torrt passar mattan först.

För att sätta plåstret där det ska vara, måste du matta tejp eller lim. Lägg plåstret i rätt läge och trycker den till matta tejp. Om du har använt lim på mattan bandet, låt det torka i ett par timmar utan att trampa på plåstret. Förhoppningsvis har du lyckats reparera mattan bränna på egen hand. Om resultatet inte är tillfredsställande kan du alltid ringa ett specialiserat företag. De kommer att reparera mattan brinner på ett professionellt sätt och du kommer inte ens vet att de var där.

Andra aspekter av ditt hem, liksom väggarna till exempel, får mer uppmärksamhet än din matta. Det är inte rättvist eftersom mattor används mycket mer och de blir slitna snabbare. Så länge du klarar av att hålla dem i gott skick som de kommer att förbättra utseendet på ditt hem. De kommer också att hålla längre om du underhåller dem på rätt sätt. Du kan antingen göra det själv eller betala någon för att göra det, det viktiga är att ha mattor som ser bra ut.