solenergi fakta-halm bal konstruktion

Människor har använt halm ett sätt och en annan för byggändamål i tusentals år, men det var inte förrän i slutet av 1800-talet som de började göra balar av hö och halm. I den trädlösa sandhills av Nebraska runt denna tid, beslutade några driftig person som halmbalar kan göra ett bra hus. Det var nog en hel del trial and error inblandade i de första husen som gick upp, men till slut fick de så bra på att bygga hus av halmbalar att vissa av dessa hus är fortfarande stående över hundra år senare!

Halm är en jordbruksprodukt biprodukt, varav mycket bränns för att bli av med det. I USA ensam mer än hundra miljoner ton bränns årligen, vilket bidrar drastiskt till luftföroreningar. Våra solenergi fakta visar oss att använda halm i en väl genomtänkt design är en låg påverkan resurs som gynnar inte bara husägare, men miljön också.

Det finns i princip två metoder för halm bal konstruktion, Stolpe och balk, där halmen används för utfyllnad och taket stöds av Stolpe och balk struktur, som kan göras av trä, stål eller betong. Den andra metoden för konstruktion är bärande, där taket är faktiskt stöds av balen väggarna själva. En övre platta läggs på balen väggarna och fäst med band eller metallstänger som går hela vägen till stiftelsen. Taket är därefter fäst vid den övre plattan.

Halm bal konstruktion kan användas nästan var som helst i U. S, så länge man är försiktig i våta klimat för att säkerställa att balen väggarna hållas torr. I områden där fukt är ett problem särskilda försiktighetsåtgärder såsom: tak överhäng, goda stiftelser och börjar balen travar upp från marken, är bra idéer. Solenergi fakta säger oss att det finns ett antal fördelar med att bygga med halm, av vilka några är: överlägsen isolering, ljudisolering och en viss tröst från kombinationen av halm och gips. Den halm själv är billigt och rikligt i jordbruksområden, och balarna är lätt att bygga med, eftersom de är staplade som tegelstenar och sedan nålas ihop med armeringsjärn, trä eller bambu stavar. För extra styrka hönsnät eller svetsade ribba sys till balar och sedan väggarna är jord putsade eller putsas in och ut.

Kostnaden för halm bal konstruktion är jämförbar med pinne och trä, beroende på den mängd arbete byggaren kan ge. En stor del av arbetet är involverad i puts av balarna. Den puts på halm bal konstruktion är mycket viktigt. Den breatheability av väggarna är beroende av korrekt blandning och applicering av puts eller gips. Vissa människor väljer att inte använda ett nät på utsidan av halm, men i gips direkt till halmen själv. När du använder det här alternativet, är det första skiktet appliceras ett tunt leruppslamning som absorberas in i ytan av halmen. Ytterligare tre rockar följa denna för att uppnå en slutlig tjocklek med från en till tre inches. Det finns många olika recept man kan använda för gips, som innefattar material såsom: jord, lerjord, sand, kalk och cement. Många av dessa recept använder mestadels jorden finns direkt på byggplatsen, kombinerat med kalk eller cement.

Hyra en stuckatur sprutning rigg skulle onekligen spara en hel del arbete. Vissa människor gör detta arbete bjuda ett gäng vänner och släktingar och har en putsning party! Det är viktigt att ha någon med erfarenhet eller åtminstone kunskap om processen. Workshops erbjuds i många delar av landet, och skulle vara en mycket värdefull investering i tid och pengar för alla blivande byggare.

Våra solenergi fakta visar oss att halm bal konstruktion är en mycket viktig resurs i många delar av landet. Habitat for Humanity har byggt hus halm bal. Mother Earth News har haft flera artiklar om att bygga med halm. Här är några böcker om processen: Allvarlig Straw Bale: A Home Construction Guide för alla klimat (Real Goods Solar Living Bok) av Paul Lacinski och Michel Bergeron, bygga ett hus Halm Bale: The Red Feather Construction Handbook av Nathaniel Corum och Jane Goodall , Mer Straw Bale Building: En komplett guide till planera och bygga med halm (Mother Earth News klokare levande serie).