söker en strykbräda

Strykning är en av de många hushållens funktioner som folk oftast hittar överväldigande. Det är uppgiften att ta bort rynkor från kläder (t.ex. skjortor, byxor eller byxor och kjolar) med användning av ett uppvärmt verktyg, som kallas en “järn” (Modern design som finns tillgängliga idag, dock inte längre av järn ).

En annan strykning verktyg som går med järnet är strykbräda. Det är där de flesta strykning görs, och det är i allmänhet en portabel, smal-vadderad bräda med en värmetålig toppen och stöd som vanligtvis kan fällas upp.

Strykbrädor är lika viktigt för strykning som järn. En bra strykbräda kan lägga till din bekvämlighet, vilket gör den till synes svåra uppgiften att stryka en uthärdlig en. Det är därför viktigt att du väljer en strykbräda som bäst skulle passa dina behov, och följande allmänna riktlinjer kommer att kunna hjälpa dig genom att identifiera de saker som du bör titta efter när du väljer strykbrädan för att köpa.

Ett. Storlek. Om möjligt, välj det bredaste strykbräda som du kan hitta för en effektivare strykning. En full storlek strykbräda är en som är minst fyra meter lång och 12 till 18 inches bred.

2. Höjd. De flesta människor föredrar att göra sin strykning stående. Stå upp för en lång tid, men kan leda till ryggbesvär. För att minimera detta, rekommenderas det att strykbrädan åtminstone bör öka till omkring höften nivå.

Tre. Rörlighet. En annan sak att tänka på när man väljer en strykbräda är det tillgängliga utrymmet i ditt hem.

I allmänhet finns det två typer av strykbräda – den inbyggda och den bärbara.

-Inbyggd strykbrädor – som namnet antyder, dessa styrelser är “inbyggd”, oftast i en låda eller ett väggskåp.

Bärbara strykbrädor – även kallat bordsskiva, kan dessa styrelser inrättas från en plats till en annan, så att du kan göra din strykning var du vill. De är också idealiska för människor som har begränsade utrymmen i sina hem.

4. Vikt. Välj en strykbräda som är lätt – en som inte bara sätter upp lätt att använda men också fälls ner för lagring med lätthet. Dessutom möjliggör en lätt bräda också dig att överföra dem från en plats till en annan med mindre ansträngning.

Fem. Robusthet. Medan en bra strykbräda är det som är lätt, bör det också ha en robust ram som är stabil nog så att det inte kommer att kollapsa eller välta lätt som du gör din strykning. Välj den mest stabila strykbräda, med stadiga ben och en solid bas – detta kommer att förhindra olyckor som beror på strykning (som strykbrädor som faller över på små barn).

6. Justerbarhet. Vi har gett den rekommenderade höjden strykbräda för människor som föredrar att stå upp när du stryker. Men det finns fortfarande andra som föredrar att göra sina strykning sittande. Sedan kan det också vara extra “problemet” av varierande höjd av personer i ditt hushåll som kanske också måste stryka sina kläder. Lösningen på detta problem är att välja en strykbräda som kan justeras på en höjd som kommer att vara mest bekvämt att den person som kommer att använda det.

7. Styrelsen pad. En bra strykbräda pad är en som har ventilationshål “hål” i ytan för ångan att tränga in och fly. Dessa “hål”, däremot, kan göra ett intryck på tyget på de kläder du stryker, så det är lika viktigt för din styrelse att ha tillräckligt med stoppning.

Strykbrädor kan även komma med en separat styrelse lock som sträcker sig från enkla till avancerade. Moderna konstruktioner med strykbrädor som är belagda med non-stick eller reflekterande ytor (“non-stick” hindrar kläder fastnar i styrelsen, “reflekterande” överför värmen tillbaka in i kläderna).

8. Andra funktioner. Bortsett från de “grunderna”, är dagens strykbrädor med ytterligare funktioner som möjliggör en mer effektiv och bekväm strykning. Några av dessa funktioner är följande:

– “Sleeve” – ??kopplad till strykbräda, en liten styrelse (ca 2 meter lång och 6 till 8 inches bred) används för strykning ärmar och små föremål av kläder.

-Iron vila – inbyggd i den breda änden av brädan som expanderar det användbara området för strykning och hindrar järnet från att falla av styrelsen.

-Rack – för att hänga kläder.

-Pedalstyrd vakuum – att dra luft genom styrelsen.

Följ dessa riktlinjer, och du kommer säkert att kunna hitta den strykbräda som är rätt för dina behov.