snöslunga skador kan undvikas

Varje säsong för med sig en “vaktavlösning” när det kommer till trädgårdsmaskiner och hem underhåll maskiner.

Fjädern är för trädgårdsredskap, penslar och en liten gräsklippare reparation eller underhåll redo våra maskiner för stelhet i sommar. Sommartid är för åkgräsklippare, walk-bakom gräsklippare, häcksaxar och ogräs Whackers. När höstar faller, greppa vi lövblåsare, kratta eller kanske motorsåg för att hjälpa oss att stärka vår vedtrave för den kommande vintern.
Nu med vintern på oss, är det dags för våra snöslungor och snöslungor att stå i centrum!

För alla avseenden, villkoren snöslunga och snöslunga är utbytbara. Dessa maskiner finns i en mängd olika storlekar, från en-stegs elektrisk snöslunga för små jobb, de två steg gas enheter för djup, kraftiga snöfall. En väl fungerande snöslunga kan spara tid samt slitage på kroppen. Med lite snöslunga underhåll innan säsongen börjar, kan denna maskin vara din bästa vän.

men … var försiktig!

Som med alla maskineri – särskilt de med knivar eller mekanismer som churn eller slipa – försiktighet och säkerhetsåtgärder måste alltid följas. Vid drift, rengöring eller ens utföra lätt snöslunga reparation, aldrig ta något för givet. Varje år får vi höra berättelser om människor som försöker rensa sina snöslungor som har förlorat fingrar eller ens händer i processen.

Många snöslunga skador rapporteras varje vinter. Tyvärr med ytterligare snöfall i regioner såsom nordöstra, snöslunga skador är inte sannolikt att minska.

Med mer snö på marken, kan det vara en kamp för att navigera och manövrera din snöslunga. Som ett resultat, halka och fall, samt stukningar, stammar och enstaka brutna ben är mer sannolikt att inträffa.

Några av snöslunga skador rapporterats hittills denna vinter inträffade när människor försökt att rensa sin snöslunga genom att sparka den eller ens når innanför eller nedanför den med sina händer. Detta är inte smart, och mycket farlig. Om du gillar tanken på att ha tio fingrar och tio tår, ett steg tillbaka från din maskin. Ta ett andetag, och närmar dig dina unclogging strävanden med lite mer tålamod den här gången.

säkerhetsåtgärder

Om din snöslungan blir igensatt eller stängs av under användning, kontrollera att motorn är avstängd och dra den i ditt garage eller en snö-fritt område för att ge det lite avslut. Om det är en elektrisk maskin, koppla ur den. Om det är en gasdriven maskin, ta extra försiktighetsåtgärd för att ta bort anslutningen tändstiftet vid underhåll.

När du är säker på att maskinen är avstängd och det finns ingen chans för den att starta, kan du börja unclogging det och utföra mindre reparationer. Ibland räcker det med att få din snöslunga igång igen är att låta maskinen tina i några minuter så att snö och is kan smälta från bladen eller jordborrar.

Sammantaget hålla din snöslunga väl underhållna, även under lågsäsongen. Och använd sunt förnuft när du arbetar. Också vara försiktig när du närmar dig någon form av skräp eller område där stenar eller stenar kan ligga under snön. Alltid vara medveten om den riktning du kastar snön.

Respektera din maskin och hålla huvudet kallt när du arbetar i tung snö. Det är värt att ta lite extra tid i stället för att riskera skador genom att vara i en hast.