skorsten lock kan vara både en nödvändighet och en lyx

Om du lägger sista handen vid ett nytt hem eller granska din vinterförvaring checklista för en äldre hem, är en viktig detalj att tänka på skorstenen. Oavsett om du behöver för att sammanfatta en befintlig skorsten eller välja den bästa för nybyggnation, kan du undvika huvudvärk på vägen genom att se ditt hus har en pålitlig Skorstenen på plats nu. En förutsättning för varje skorsten du köper bör vara att det kommer med någon sorts kvalitetsgaranti, oavsett om det är för tre år eller en livstid. Om tillverkaren inte är villig att stå bakom sin produkt för någon tid, då det bör ses som en stor röd flagga. Kolla in tävlingen så snabbt som din webbläsare tillåter.

Skorsten caps är vanligtvis tillgängliga i rostfritt stål, svart galvaniserat stål och koppar. Storleken på skorstenen är ofta bestäms av längd och bredd och längd av rökkanalen. Eftersom rökgaserna dimensioner kan variera från sex till 22 inches, är det nödvändigt att ta noggranna mätningar innan du beställer. Merparten av tiden, kan multi-rök skorsten caps köpas för att lösa utmaningen att täcka udda storlek, flera eller ofodrad rökgångar.

Inte bara hjälp med skorsten caps hålla oönskade saker ur skorstenen, som djur, snö och regn, men de spelar också en roll i att hålla flygande gnistor och aska från ditt tak.
Du har också möjlighet att välja en gnista skärm med en mer finmaskiga nät, men med undantag för Kalifornien, är det inte ett krav. Delstaten Kalifornien, och eventuellt andra områden, har strängare koder gnistfångaren som kräver Skorstenen gnista skärmar att ha en 5/8 tums mesh, i motsats till den mer vanliga ¾ tums skärm mesh.

Om du har stött på problem skorsten Backdraft, det finns skorsten lock på marknaden som är utformade för att korrigera detta villkor. Vacu Stack vind lock, till exempel, inte bara få till följd att stoppa downdrafts och vindrelaterad back-pustande, men det hjälper till att dra luft ur skorstenen genom att öka den uppåtgående utkastet. En annan lösning på de flesta problem Skorstensdraget EXHAUSTO fläktar, vilket inkluderar en fågel skärm, en fläktstyrning och en pre-wired kopplingsdosa. Från en energiförbrukning synvinkel inte använda enheten inte mycket mer energi än ett hushåll glödlampa. Ett annat tillvägagångssätt för att minska problem skorsten Backdraft är genom att installera en rökkanal mössa bår skorsten. Genom att förlänga höjden av Skorstensrör med upp till två meter, dessa rostfritt stål och koppar rökkanalen bår skorsten toppar bidra till att minska downdrafts och förbättra uppåtriktade luftflödet.

Dekorativa skorsten mössor finns i en mängd olika storlekar och former för att förbättra den yttre utseendet på ditt hem. Ett tillvägagångssätt för att lägga till visuella intresse för ett tak, och samtidigt minska problem skorsten Backdraft, är användningen av krukor koppar skorsten. Priserna kan vara i närheten av $ 800 till $ 850. Attraktiv design inkluderar åttkantiga, fyrkantiga, och konformade koppar krukor skorsten, som alla är cirka tre meter hög.

På $ 1300 till $ 1800, europeiska koppar skorstenarna av Jack Arnold är vid den övre änden av prisskalan. Men för personer med palatsliknande hem och en rejäl budget, kommer dessa antika utseende skorsten caps ökar otvivelaktigt arkitekturen i huset och den övergripande estetiken av fastigheten.

Så oavsett om du vill spendera $ 59,95 på en grundläggande, rostfri skorsten eller $ 1799,95 på en prydlig europeisk stil koppar Chimney Pot, kommer du att utföra en liknande uppsättning mål: att hålla vilda djur ur skorstenen, lägga till en “pricken “till utseendet på din skorsten, och, i vissa fall, kontrollera skorstenen Backdraft. Det beror helt på din budget, utformningen av ditt hus, och vilken typ av uttalande du vill göra med din skorsten.