ska jag installera min hemmabio själv

En stor frågor vävstolar i medvetandet hos många som väljer att köpa massiva hemmabiosystem för sina hem: Måste jag installera det själv eller betala för installation? Denna stora debatten tycks konsumera konsumenter världen över och det finns verkligen inget enkelt svar eftersom det helt och helt beror på ditt eget förtroende för din förmåga och huruvida du kommer att skjuta upp arbetet i sex månader eller få rätt till det när du får din hemmabio-väl hem.

I mitt hus allt beror på vem vill att produkten mest och som har förmågan att hantera en installation. Jag har lärt mig att när det kommer till saker som hemmabio min make är en överdängare på att få det gjort direkt. Å andra sidan är jag släpade min tvätt till tvättstugan matta för 6 veckor medan en tvättmaskin och torktumlare satt i min källare väntade på honom för att installera dem. Med detta i åtanke, jag betalar för installation på något som jag vill installeras snabbt och om det inte spelar någon roll för fruktansvärt mycket för mig, jag lämnar det till honom att installera på sin egen tidslinje.

Naturligtvis timing är inte den enda avgörande faktorn när det gäller installation av din hemmabio utrustning. Kunskap är faktiskt en viktig komponent. Om du bryter något under installationen inte kan omfattas av garantin, särskilt om det är lätt att bevisa att det var brutna och inte resultatet av en fabrik defekt. Samtidigt du inte vill komma ner till den sista lilla bit bara för att upptäcka att en liten del saknas, vilket faktiskt kan kräva att du tar ut allt, ruta upp, och återlämna den till butiken. Tid är pengar för många av oss och gå igenom installationen två gånger är inte bara frustrerande det är dyrt (även i termer av mängden av vår fritid det berövar oss).

Det finns naturligtvis andra överväganden när det gäller beslut om huruvida eller inte att betala priset för professionell installation och en av dem är garantin på ditt hemmabiosystem och dess komponenter. Det finns några garantier som anses eliminerade när du inte har din fabrik hemmabio eller professionellt installerade. Du måste vara säker på om du installerar din egen hemmabio att garantin inte går till spillo som följd.

Det finns positiva att tänka på när det gäller att installera din hemmabio också. Nummer ett på listan är den summa pengar du kommer att spara. Professionell installation (något med professionell framför det för den delen) är ganska dyrt och många konsumenter försummar att tänka på att när budgetering för sina hem teatrar. I många fall professionell installation kan vara en real deal breaker när det gäller att få hemmabiosystem som du verkligen vill.

Den andra positiva när det gäller att utföra installationen själv är att du vet utan tvekan hur man tar isär och flytta bitar om du någonsin har tillfälle eller behöver göra det (t.ex. genom en övergång eller behovet av att reparera eller byta ut vissa delar eller delar). Det är också en bra idé att veta var allt pluggar in och göra installationen själv kommer att ge dig en tydlig indikation på det också.

Slutligen finns det en känsla av stolthet som kommer med att veta att du gjorde det själv och du gjorde det bra. Att kunna åstadkomma något som inte alla har möjlighet eller vilja att göra på egen hand är imponerande och något man bör ta stor stolthet i att göra. Oavsett om du väljer att gå med professionell installation (det finns ingen skam i det här beslutet) eller att installera ditt hemmabiosystem för dig Jag önskar dig många års nöje med din nya hemmabio.