sju sätt att falla-bevis ditt badrum

Det uppskattas att cirka 3000 personer 65 år eller äldre dör faller varje år i Storbritannien De flesta av dessa faller inträffar i hemmet, och de är särskilt troligt att det händer i badrummet. Golven är ofta blöta och hala, och det finns massor av hårda ytor och avsatser som kan orsaka skador vid ett fall.

Men det är inte bara ett problem för äldre. Barn, personer med funktionshinder, och även friska vuxna är också i fara att falla och skada sig själva i badrummet. Enligt en studie i USA av Consumer Product and Safety Administration, var 37% av dem som skadades i ett badrum faller mellan åldrarna 25 och 64.

Lyckligtvis kan ditt badrum göras säkrare genom att ta några förebyggande försiktighetsåtgärder. Här är några åtgärder du kan vidta för att göra ditt badrum en fristad för alla i ditt hem.

Använd bad mats. För personer med nedsatt rörlighet, kan driftstemperatur kontroller orsaka balansproblem. Komma in och ut ur badkaret eller duschen kan också vara svårt. Och speciellt om badkaret är fullt, kan dessa faller vara dödlig.

Non-slip mattor bad och mönsterdjup band kan göra en stor skillnad i badkaret eller duschen. De kan förebygga fall på grund av hala ytor. De kan också hålla folk från att halka på våta golv när man reser ut ur badkaret eller duschen. Placera ett bad mat både i och utanför badkaret eller duschen är ett snabbt, enkelt och billigt sätt att göra ditt badrum säkrare.

Behandla dina brickor för en halkfri yta. De flesta badrum kakel är glaserade keramik. Dessa plattor är hållbara, attraktiva, och lätt att rengöra, men de är också hala, speciellt när det är vått. Ens passar, friska vuxna kan glida på ett klinkergolv och slog huvudet på kanterna av sänkor, räknare och badkar.

Om du omkonstruktion ditt badrum, kan du installera kakel med en upphöjd, strukturerad yta för att förhindra halka. Men om du inte planerar en redesign projekt helst snart, kan du behandla brickor du har. Vissa halkfria behandlingar ändrar kemisk profil keramisk glasyr. Detta gör dem mer strukturerad och mindre hala.

Installera ledstänger. Ledstänger är en bra idé för de äldre, men de är också användbart om du har små barn. Installera ledstänger på en bekväm plats för att hålla på stående nivå i duschen, och inom nära räckhåll från sittande ställning i badkaret. Om du har barn, kanske du vill överväga att installera två uppsättningar ledstänger-en inom räckhåll för barnen, och en annan i en bekväm position för vuxna.

Sätt en stol i duschen. Stå i duschen kan vara problematiskt för funktionshindrade och äldre. Du kan ha en dusch med en installerad inbyggd sits, men du behöver inte. Istället köper en bärbar duschstol eller bänk som passar storleken på din dusch. Vissa kommer med funktioner som stoppade stolar och förvaring för tvål och schampo. Det finns också justerbara bänkar tillgängliga som passar över ett badkar, så att badare kan tvätta utan att behöva sänka sig hela vägen in i badkaret.

Använd tillräcklig belysning. Många fall ske på natten eftersom badrum ljus är inte lättillgänglig i mörkret. Speciellt om du har någon risk för fall bor i ditt hem, bör du installera en nattlampa i badrummet. Detta sätt, har ingen att famla efter en strömbrytare i mörkret.

Installera en pumpflaska för flytande tvål. De äldre och handikappade kan ha svårt att böja över för att plocka upp tvålen i fack som är lägre än vad de borde vara. Och vem som helst kan halka på tvål som har tappats på badkar eller dusch golvet. För att förhindra farliga falls, installera en pumpflaska för flytande tvål och undvika tvål. Placera maskinen på en nivå som kan nås bekvämt med vuxna och barn utan att behöva böja sig ner i duschen eller stå i badkaret.

Håll golvet klart. Det kan vara lätt att resa på objekt kvar på golvet i badrummet. Det är uppenbart att flaskor, tvål och andra material bör aldrig lämnas kvar på golvet. Du bör också undvika tjocka, upphöjda mattor, eftersom dessa kan vara lätt att resa på. Använd en halksäker matta istället, dessa är tunna och osannolikt att resa någon.

Badrummet kan vara det farligaste rummet i huset när det kommer till fallolyckor. Men det behöver inte vara. Göra ditt badrum säkert behöver inte innebära en kostsam omkonstruktion, antingen-du kan göra det med bara några billiga modifikationer. Följ dessa tips och ditt badrum kan vara en säker plats för hela familjen.