shopping för pre-färdiga trägolv

För den här artikeln, jag antar att du har dragit slutsatsen att pre-färdiga trägolv är vad du verkligen vill. Det finns andra alternativ, inklusive linoleum, natursten, keramiska plattor, samt laminatgolv, beroende på vilken look du försöker fånga. Jag utgår från att du har minskat ditt val ner till pre-färdiga trä och denna process bör hjälpa dig att göra rätt val.

Den första delen av ett golv erfarenhet bör vara att fastställa grunderna för din livsstil, levnadsvanor och allmänna behov. Detta kommer att hjälpa säljare med hans val, och så även bistå i valet av golv du äntligen göra. Det är helt enkelt inte tillräckligt för att hitta något du gillar utseendet på och sedan förväntar sig att arbeta med din livsmiljö.

Bortom dessa grunderna, ska vi i dag talar om din förmåga, som konsument, som hjälper köpprocessen. Dessa principer kan användas i de flesta inköp situationer – men detta är särskilt inriktad på redan färdiga trägolv. Kom ihåg att detta är en “intervju försäljning format” och liknar vad din säljare bör ställa dig. Efter den vanliga förhöret jag har lagt till några av mina patenterade insikter som jag hoppas kommer att guida dig till dina egna slutsatser. Låt oss börja.

bra dag för dig. Tack för att du kom in – låt mig guida dig genom pre-färdiga trä köpprocessen genom att ställa några frågor. först – vilka områden i hemmet är du funderar på att installera trägolv i?

På grund av den naturliga skönheten av trä och trenden mot naturliga färg och struktur, har jag funnit att trä används i hela hemmet. Många människor har ved start i deras inträde, gå ner hallen in i köket och matsalen. Det är verkligen obegränsat antal val – men jag personligen anser våta områden utanför gränserna.

En kritisk komponent till denna del av ditt beslut är den tekniska genomförbarheten på där produkten ska installeras. Till exempel, om du vill ha ny ved i köket och vardagsrummet, som låter som en bra ansökan. Men om du har vinyl i köket med en ¾ “spånskivor underlayment och din familj rummet har mattan, har du nu en mer komplicerad installation. De flesta människor vill ha det nya golvet att vara en nivå så att du kan göra en av två saker:

Höj tjockleken på vardagsrummet genom att lägga till ett underlag, så att den matchar den totala tjockleken av vinyl och spånskivor. Detta kan göras för de flesta lim ner, spika ner och flytande golv. Men, kan du skapa en tjocklek problem i dörröppningar familjerum. Glöm inte att kolla toleranser vid reglaget dörren, och andra punkter övergång, att se till att dörrarna fortfarande fungerar efter att ha lagt både underlaget samt den nya redan färdiga golv, vilket kan vara så tjock som tre fjärdedelar av en tum.

Du kan också behöva överväga om ditt kylskåp fortfarande passar under dina skåp och om du kommer fortfarande att kunna få din diskmaskin i framtiden med tillägg av den nya pre-färdiga trägolv. Vad sägs om en öppen spis? Kommer du skriftlärd klippa till tegel eller murning eller kommer du bjuda? Vad är effekten på bmc? Avlägsna vinyl och underlayment i köket och installera nya golv i det nya området. Detta kan låta enkelt i början – men låt oss undersöka vidare.

Komma vinyl och underlayment utanför undergolvet är en svår och möjligen farlig uppgift. Du måste se till att din vinyl inte innehåller asbest genom att få den testad. Om du har asbest, be en lokal asbest bolag för råd om hur man ska gå vidare. Om du inte har asbest i ditt vinyl, kan du gå vidare till nästa steg, som skulle skära upp undergolvet (med vinyl fortfarande ansluten) och ta bort den i bitar. När du tar bort varenda spik och häfta vad som var kvar från det gamla undergolvet (be att det inte var skruvas och limmas ned), kan du sedan titta på den skada du bara tillfogat dina skåp. Om du är försiktig att du inte kommer att drabba dem eller repar dem – men vara medvetna om denna möjlighet under rivningen så att du inte sluta spendera mer tid och pengar på grund av slarv. När du har tagit bort mattan, underlaget och please band.

Det är i princip allt du behöver – men du måste fortfarande vara medvetna om övergången poäng och hur de kommer att arbeta med golv. Ett annat problem är chansen att din BMC nu kommer att vara lägre än tidigare och det kan lämna en exponerad yta på väggen som inte har färg eller tapet på det, och därför kan kräva extra kostnad och uppmärksamhet.

Puh! Hur ansträngande! Min avsikt med ovanstående redovisning, om vad som händer i den typiska processen, är inte att skrämma dig. Jag vill helt enkelt se till att du räknar varje detalj innan jobbet börjar och inte har det överraskar dig när du är mitt i det.

Det finns bokstavligen hundratals variabler med ditt hem och de potentiella val för golv, men här är vad påverkar den tekniska delen av ditt jobb mest:

installationsmetod
Tjocklek på nytt trä golv
Befintligt undergolv där nya golvet kommer att installeras
Övergång punkter i rummet och tillgängligheten av övergångar
Användning av rummet och tillämplighet föreslagna materialet

Om du försöker att matcha trä som har installerats tidigare, behöver du verkligen att avgöra vad du menar med match. Om du menar matcha död på – du är på väg till problem. Om du menar matcha så nära som är rimligt – du kommer att behöva duplicera föregående golvet till det bästa av dina förmågor. Det innebär att om ditt golv installerades, slipat och slutade på plats, måste du använda samma process igen, vilket innebär att du kan sluta läsa här. Om, å andra sidan, du vill använda en pre-färdiga trä som knyter an och har ett bra flöde, så läs på!

Nu när du har bestämt var i hemmet för att installera trä, måste vi fastställa vilken typ av trafik dessa områden kommer att behöva hantera. har du några faktorer som gör ditt område en hög trafik område?

Denna nyckel frågan bör besvaras så ärligt som möjligt. Om du har barn och husdjur, bör du redan vet svaret. Stora hundar i synnerhet kan vara en skatt på trägolvet så var beredd att välja en bättre kvalitet golv som tål dina behov.

Till exempel, det finns några riktigt härliga glättade trägolv, från märken som Mirage, Bruce, Hartco, Mercier och många fler. Dessa eleganta ultra sheen golv har nästan en våt look. Vissa människor verkligen verkligen gillar denna look. Dock är en allmän regel att ju högre glans, desto mer troligt att du kommer att se golv brister och repor. Därför, om du har en hög trafik område – inte sätta i en hög glans. Använd en satin eller halvblank yta.

En satin eller lägre glans utseende kan vara helt fantastisk och visar mindre dagliga slitage än de högglansiga utseende. Jag rekommenderar folk med hög trafik gå med de lägre glansnivåer.

Om du letar efter en super formell look, eller har en låg trafik område, kan en högre glansnivå gå bra.

Pre-färdiga trä kan vara ett utmärkt val för någon som vill göra en installation i sig, eller med en vän. Produkten ger dig fördelen av att installera utan slipning och ytbehandling, innebär detta en renare jobb-plats, alltför. Priset är vanligtvis inte en fördel att vara ärlig .. Som vanligt kan du förvänta dig lägre prissatta golv att ha en kortare livslängd än de på den övre delen av skalan.

Andra fördelar med redan färdiga golv inkluderar en ren klar yta med mycket få defekter. Även ett golv kommer aldrig att ha en “table-top” finish, hittar du i allmänhet en renare yta på grund av fabriken vilket gör produkten mycket strikta kontroller.

Pre-färdiga golv kan också ge dig lite mer variation än standard sand och avsluta golv. Visst, du kan få några arter i råformat och har en finish som tillämpas – det bara verkar som om få människor väljer icke-standardiserade golv när du använder sand och avsluta processen.

Jag tror att en fördel med pre-färdiga engineered woods är dimensionsstabilitet. Det betyder, att om ditt golv är en konstruerad konstruktion, det oftast har flera lager som består av golv. Detta kan vara två skikt, tre skikt upp till fem olika skikt. Fördelen med denna process är att när träet försöker expandera och kontrakt, kommer det faktiskt drar mot sig själv. Dessa skikt skapar en egen balanserad styrelse som lämnar din totala installationen omfattas av mindre rörelser. Detta är särskilt viktigt för betonggolv och strålande golv värme, som kan ha en hel del rörelse. Lagren tillämpas normalt i olika riktningar med hjälp av ett system som kallas “cross-ply-laminering”. Denna process är inte att förväxla med laminatgolv. Laminering hänvisar helt enkelt till processen för att limma ihop lagren. Branschen hänvisar nu till dessa typer av golv som “parkettgolv”. Inte alla pre-färdiga golv är konstruerade. Vissa är ¾ “massivt trä. Det beror bara på din ansökan om vilken du ska välja.

Slutligen, jag gillar idén med att ha en garanti av något slag på golv. Typiskt, de garantier är ihåliga och lämnar nästan ingen möjlighet för verkliga problem. Merparten av tiden, kommer tillverkarens skylla allt på installatören. Men trots detta faktum, det verkar finnas en känsla av tröst i att veta att en pre-färdigt golv har något att hänvisa till vid problem. Den garanti som standard med sand och färdiga golv är något som när man inte kan se att bakljusen av arbetet lastbilen längre, har din garanti gått ut bara. Nu, innan alla ni trägolv proffs börja skicka mig flammande e-post, låt oss komma överens på en punkt. – Mest bra killar står bakom deras arbete, men bristen på skriftliga garantier i sanden och avsluta affärer är inte till fördel för konsumenterna. Pre-färdiga golv har ett brett utbud av garantier. Vissa är byggmästare kvalitet produkter, som bara motivera mot fabrikationsfel och andra har en 25 års garanti att du inte kommer att behöva Refinish golv.

Snälla, låt mig säga att garantier finns inte anledning att välja en sak framför en annan, baserat enbart på att kriterier. De är en komponent i den övergripande beslut.

Nu vet vi var virket kommer och vilken typ av trafik som väntar. har du en förkärlek för träslag?

De flesta golv idag görs fortfarande i ek arter. Röd ek är det vanligaste, men vit ek används också. Ek är ett bra golv för nästan alla färgning situation tänkbara. Ek har en mycket uttalad säd och döljer massor av små saker.

Maple har fått en stor mängd popularitet under de senaste 3-5 åren och används är många hem. Lönn har en mycket subtil spannmål till det och en ljust gulaktig färgning. Eftersom dessa funktioner kan du se fler saker som små luckor och mindre brister i lönn än du kan i en mörkare färg.

Aska har en liknande spannmål till ek, har emellertid en mer gulaktig ton till den. Så om du har skåp som du vill binda in de färgar väg med golvet – men antingen inte kan få ek för att matcha eller inte vill ha “samma gamla utseendet” kolla aska. Det är ett hårt träslag och jämför mycket väl till ek i form av hårdhet.

Bambu är ett snabbväxande gräs, kan det vara så hårda som ek när det är alla tillsammans och vanligtvis har några ljusare nyanser som finns i den. Bambu har en vertikal och horisontell säd layout så att du vill ta reda på vilken look du gillar det bäst.

Cherry kan vara en av de mest missförstådda skogen i alla. Om du plockar upp en cherry ombord och du gillar utseendet på det, kom ihåg att detta inte kan vara en bra indikator för hela utseendet på golvet. Cherry börjar som ett ljust trä med en rödaktig ton och väldigt mjuk ådring, men körsbär förändras dramatiskt med tiden på grund av solljus och elektriska ljus. Detta innebär att om du har ett område matta över en del av golvet och du flyttar det månader senare kommer det att finnas en mycket tydlig plats där mattan var. Alla körsbär mörknar med tiden och det anses vara ett mjukt trä.

Nu har du en allmän känsla om vad du ser ut – men hur kan du möjligen veta vilken typ av finish att välja?

Det finns bokstavligen alltför många utföranden för mig att hålla reda på, men jag kommer att lista ett par som du troligtvis kommer att höra om.

En polyuretantäckfärg är mycket populär och fram tills nyligen, var nummer ett ytskikt som används på majoriteten av alla pre-färdiga golv. Processen kan fortfarande vara väldigt bra och det kan vara färgade och ganska mångsidig som en finish. Det finns många olika typer av polyuretan och många blandningar också. Till exempel Kährs golv använder en akryl och polyuretan mix för att uppnå en mycket tuff avslutning. Detta kan vara ett bra val för dig. Underhåll är ok och punktreparationer kan göras, men de är lätta att upptäcka.

En akryl impregnerat golv, som kan hittas i Bruce golv, verkligen kan lägga en utmärkt hållbarhet faktor att ditt golv. En fördel med denna process är att målet faktiskt tvingas in ordet själv vilket skapar en yta som är hela vägen genom den övre slitytan. Jag har sett fantastiska resultat från denna typ av golv. Faktum är att många kommersiella områden använder detta golv eftersom det är så tufft.

Ring 0871 250 1066 eller e-post: sales@flooringsupplies.co.uk för mer information.

Du kan besöka webbplatsen: http://www.flooringsupplies.co.uk