saker du behöver veta innan du köper ett duntäcke

Om du funderar på att köpa ett duntäcke för att hålla dig toasty varm i vinter, finns det några saker du behöver veta innan du gör ditt köp.

Först av allt, om du är förvirrad över vad ett duntäcke är, låt mig förklara. Den “ner” fylla i ett duntäcke är fjädrar från gäss och ankor. Down är ett mycket önskvärt stoppning för ett täcke eftersom det är mycket lätt, håller i kroppsvärme samtidigt som den tillåter fukt att fly, och är väldigt mjuk.

Om du är allergisk mot gås eller anka fjädrar, kan du fortfarande att kunna äga ett duntäcke. Leta efter en tröstare som har fastställts som har renats, helst renat flera gånger. Reningsprocessen tar bort damm och smuts från nedåt vilket är vad som normalt stör de flesta allergiker. Men om verkliga ned är inte för dig, det finns några mycket bra syntetiska duntäcken på marknaden som gör ett ganska bra jobb med att imitera fluffiness och mjukhet av ett duntäcke.

“Fyll power” är en term som du behöver för att bli bekant med om du köper ett duntäcke. Fyll makt relaterar direkt till den mängd värme som du får från ett duntäcke och är också en indikator på kvaliteten på nedåt.

Ett uns av ned med en fyllning makt 650 innebär detta: ett uns av det ner tar upp 650 cubic inches. Ett duntäcke med ett fill power på 350 betyder att när uns ner det tar upp 350 cubic inches. Ju högre fill power, desto högre kvalitet på ned och ju mer värme den ger. Dessutom, ju högre fill power desto mer värme får du med mindre vikt. Så högre fill power betyder mer värme, och mer fluffiness samtidigt ha ett täcke som är lätt.

Du behöver inte nödvändigtvis en hög fill power though. Det beror på hur mycket värme du vill ha. Om du bor i ett kallt område en hög fill power Hjälparen är bra att ha på vintern. En lägre fill power tröstare är trevligt på sommaren eller om du bor i ett område med ett varmt klimat. Men jag har funnit att 550 duntäcke jag äger är bekväm i både sommar och vinter. Och jag bor i ett kallare klimat.

Du vill ha den duntäcke du köper att ha förbryllande. Förbryllande håller ner fyllningen på plats i Hjälparen och hindrar den från att flytta runt. Min första duntäcke hade inte helt förseglade skärmar. Fyllningen skiftat och jag slutade med ett täcke som var tunn på ena sidan och extra tjockt på den andra. För att hitta en ned ett duntäcke som inte kommer att ha fyllning som skift söker antingen förbryllande där bafflarna sys igenom hela vägen eller ett täcke som har stängt bafflar eller end-to-end-bafflar. Om en tröstare har stängt bafflar eller end-to-end-bafflar paketet kommer oftast tydligt ange det.

För att hålla ditt duntäcke ren, täck den med ett påslakan. Ett påslakan är som en kokong för din tröstare. Förutom att hålla din duntäcke renare längre, ger ett påslakan du färg och dekorera alternativ.

När man tittar på påslakan och några duntäcken du kan också märka uttrycket “tråd count” nämns ofta. Generellt sett, den mjukare och mer lyxiga tyget desto högre thread count.

Äga ett duntäcke är en stor liten lyx. Du behöver inte köpa den dyraste duntäcke för att få en bra kvalitet heller. Och om du tar hand om din tröstare det kan pågå under en lång tid, vilket gör det en god investering.