R-värde och värmeöverföring av spray skumisolering

Med den ständigt föränderliga ekonomin idag varje individ ser ut efter alternativ för att minska hans / hennes bekostnad. Hus underhåll är en potent område där besparingar kan göras. Ett energieffektivt hus kan vara mycket effektiva i att ge bättre besparingar än någon annan åtgärd du använder. Således många individer går vidare till energieffektiva metoder som hem isolering för att spara på sina energikostnader. Spray skumisolering är snabbt ökar i popularitet som den mest effektiva isoleringen produkten tillgänglig.

Spray skumisolering är tillverkad av polyuretan material. Detta material är flytande vid sprayning men expanderar till en storlek 100 gånger mer än den ursprungliga och tar en hård och fast form. Den flytande formen gör att materialet sprids i de mest avlägsna sprickor och ger en fullständig täckning. Sådan täckning leder till fullständig isolering av ditt hus.

Isoleringen från spray skumisolering blockerar effektivt värmeöverföring. Detta kan förklaras på följande sätt –

Värme färdas genom material och utrymme genom tre sätt ledning, konvektion och strålningsvärme.

överledning –
I denna process värmeenergi färdas genom massan av ett material på en molekylär nivå. Överledning är den främsta metoden genom vilken värme vandrar genom taket, golv och väggar i en struktur. Genom att installera isolering spray skum mellan de två mycket ledande material processen för värmeledning saktar ner drastiskt.

konvektion –
Konvektiv värmeöverföring sker genom förflyttning av värme i luften. Varm luft undkommer lätt insidan av en struktur som ökar användningen av varmare i kallt väder. Strukturer har normalt dolda eller framträdande sprickor som leder till denna typ av överföring av värme. Genom att täta luckorna med spray skum du kan effektivt stoppa konventionens strömmarna.

Strålningsvärme –
Värme överförs via elektromagnetiska spektrumet kallas strålningsvärme. Spray skumisolering är den bästa produkten för att lösa sådana frågor. Den har en yta med exceptionella reflektionsförmåga egenskaper. Således stoppar överföring av värme genom det elektromagnetiska spektrumet.

Ovanstående beskrivning visar varför många villaägare försöker installera isolering spray skum för att hindra överföring av värme på vägen. En annan faktor till varför spray skumisolering är känt beror på dess extremt högt R-värde. R – Value är en standard som antagits av isoleringen industri som är ett mått på termisk resistans. Det används för att bestämma den mätning av konduktiv värmeöverföring genom ett isolerande material över en tidsperiod.

Även om de flesta isolering produkter är utformade för att ge bästa R-värde, inte många kan stå sig genom tiderna. De flesta produkter lösa problemet med värmeöverföring genom ledning mycket väl, men inte kan närvara mot värmeöverföring genom konvektion och strålningsvärme. Spray skumisolering är den enda isoleringen produkten på marknaden som har förmågan att förhindra överföring av värme genom ledning, konvektion och strålningsvärme. Således är ett komplett värde för pengarna och ger vid behaglig temperatur hemma.

Spray skumisolering kan vara lite dyrt att installera med tanke på att du kommer att behöva anlita en professionell för att göra det åt dig. Men de fördelar du skörda betala tillbaka de pengar du spenderar för att installera det.