professionell kontorsstädning mattrengöring tekniker

Matta fläckar kan presentera en utmaning, även om du har fläcktålig mattor. När ett spill inträffar, motstå frestelsen att öppna ditt skåp och kasta allt du har på fläcken. Många gånger dessa rengöringsmedel kommer bara att göra fläcken värre. Även mattan städare måste testas i en out-of-the-way plats för att avgöra om de är säkra att använda på din typ av matta.

Det är verkligen inte svårt att ta bort de flesta fläckar från mattor. Tvål-baserade rengöringsmedel kommer att ta hand om de flesta av dem. Tuffare fläckar eller fläckar som har varit där ett tag brukar behöva någon typ av professionella verktyg för att bli av med dem. Bästa alternativet för enorma kontorslokaler rengöring är att förvärva mattan städtjänster från kvalificerad kontorsstädning professionell.

Vissa mattan rengöringsmetoder används av företag kontorsstädning:

ånga rengöring eller extraktion med varmt vatten:

De som gillar ett rent hem måste behålla den och hålla den ser så. När det misslyckas, kan du behöva anlita en professionell städservice. Professionell rengöring med ånga kommer att utrota nästan alla typer av fläckar, städa hela mattan, och lämna allt rent och fräscht. Dessa tjänster använder ånga för att bryta upp smuts i din matta och vatten för att tvätta bort det.

Det stora problemet med hjälp av professionell rengöring med ånga är att du måste stanna utanför den våta mattan för en tidsperiod. Om du råkar rengöra mattan på en fuktig dag, får de torkar inte i tid och avger en mild daggiga stank.

Eftersom rengöring med ånga fungerar så bra i att ta bort smuts och fläckar från mattor, är det fortfarande en mycket populär metod även om man beaktar möjliga nackdelar.

Kemisk rengöring:

Det är en innovativ metod för mattrengöring som ökar i popularitet. De använder speciella kemikalier för att rengöra mattor i stället för ånga och vatten. Det finns enzymer i mattan städare som arbetar under ytan på din matta för att bryta ner fläckar och smuts som har arbetat sig ner i mattan fibrer.

De flesta fläckar behöver bara en bra fläck rengöring produkt på det sätt instruktionerna på paketet berätta för dig att använda den. Andra fläckar, t.ex. bläck och fläckar sällskapsdjur behöver en professionell touch. Du kan skada din matta permanent genom att försöka rengöra det själv.

schampo:

I denna teknik är detergent frigörs på mattan genom öppningar i en roterande borste, som omvandlar lösningen till skum och arbetar den i mattan. När torr, avlägsnar dammsuga återstod innehållande lös, sammanfattade jord. Ibland kan kemikalier tillsättas till rengöringsmedel för att minska lukter, retard nedsölning, ljusare färger och torkningshastigheten.

skum:

Detta är en variant av “Schampo” rengöring förfarande. Skum är allmänt tillämpas på mattan, vanligen från aerosolbehållare, och gned in med en torr svamp. När torr, återstoden innehållande suspenderade jord helt enkelt dammsugas bort. Eftersom skum kräver mindre vatten finns det ingen risk för över-vätning eller andra hinder. Men på grund av samma skäl, är denna metod inte så effektiv som de “våtare” metoder.

Mattor är för människor att gå på och barnen att leka på. Om något händer att göra en fläck på mattan, hittar du det finns sätt att rengöra det och lämnar mattan ser så gott som ny.