pool solpaneler kan hjälpa dig värma din pool gratis

Även om de flesta människor tänker på solenergi som ett bra sätt att generera gratis el från sol, det finns andra sätt att solen kan hjälpa dig att spara pengar på dina energikostnader. Simbassäng solpaneler har släppts under de senaste åren som kan hjälpa dig att värma din pool gratis genom att skörda solens värmande strålar. Solar pool paneler är enkla att installera, senast i årtionden och kan värma din pool till en mycket behaglig temperatur med ingenting mer än solljus.

värma din pool genom att koncentrera solens värme

Dessa solpaneler är en mycket specialiserad enhet som koncentrerar värmen från solen i en serie av väderbeständiga paneler. Inuti dessa paneler är ett bältesband av mycket tunna rör som utsätts för solljuset. Vattnet från poolen cirkuleras genom panelerna och när den färdas genom bandet av rör det värms upp av solen och returneras till poolen som något varmare vatten. Denna process fortsätter tills poolen är vid den önskade temperaturen och därefter vattnet avleds bort panelerna och cirkuleras normalt.

ett enkelt system innebär en enkel installation

Den tilltalande sak om dessa solsystem pool värme till de flesta villaägare är dess enkelhet. Ett typiskt system består av ett antal av dessa sol pool paneler som är monterade på ett tak nära poolen. Dessa paneler tillverkade speciellt för att värme poolvattnet är förbundna med varandra med ett enda rör och sedan bundna till cirkulationspumpen på din pool. När denna anslutning görs du kan börja använda systemet för att värma din pool vatten omedelbart. Systemet är tillräckligt enkel för att installera på en typisk pool i ett par timmar. Det finns också väldigt få rörliga delar och detta bidrar till att säkerställa att du har flera års tjänst från din pool solpaneler utan att oroa dig för reparationer.

styra flödet styra pooltemperatur

Utöver de specialiserade solpaneler för bassänger används i systemet, finns det också en termostat och en ventilanordning som arbetar tillsammans för att styra flödet av vatten. Detta vattenflöde kommer antingen att vara genom systemet när värme behövs eller runt systemet om poolen har värmts upp till den önskade temperaturen. Även om dessa pool solpaneler kan fungera som ett oberoende system, kan de även knytas till en modern pool styrsystem precis som en vanlig värmare. Detta gör att du kan styra uppvärmningen av vattnet genom din pool system för att reglera temperaturen.

beräkna ditt uppvärmningsbehov

För att räkna ut hur många pool solpaneler du behöver adekvat värma din pool måste du veta den ungefärliga ytan av poolen. För att helt värma en typisk pool, du vill installera tillräckligt pool solpaneler för att representera cirka 50% av poolerna totala yta i paneler. För större bassänger detta kan betyda en hel del paneler, men de är inte så dyra och kostar mycket mindre än en vanlig värmare över tiden.

priserna kan variera

Kostnaden för en av dessa solsystem pool värme kan variera beroende på storleken på din pool, men kan oftast installeras för ett par tusen dollar på de flesta pooler. Detta är en mycket rimlig kostnad när man betänker att det enda bränslet det någonsin kommer att behöva för att värma din pool är solljus. Dessa sol pool värmesystem kan användas på alla pool och måste tömmas när poolen är stängd för vintern i kallare klimat. Detta är för att förhindra att vatten som cirkuleras genom bassäng solpaneler från frysning under vintermånaderna.