placera ditt uterum eller orangeri

Var du placerar ditt uterum eller orangeri i förhållande till din fastighet kan ha en påtaglig inverkan på hur du använder den. Två viktiga kriterier måste beaktas innan du godkänner de mönster, 1) Ställningen för ditt uterum i förhållande till solen, och 2) vilken plats ditt uterum i förhållande till din egendom. Vi kommer att utforska både nu.

Placeringen av ditt uterum / orangery i förhållande till solen

Nord inför
En norrläge vinterträdgård eller orangeri behöver lite planering om du planerar att använda byggnaden under hela året. Det kommer att få mycket mindre direkt solljus så du kommer att behöva överväga uppvärmning och isolering för att säkerställa att den är bekväm att använda under de kalla vintermånaderna.

Mindre direkt solljus kommer att ge fördelar eftersom du kommer att få mindre av växthuseffekten gör att du kan använda rummet bekvämt året runt (förutsatt att du har värme). Så från den synvinkeln att det skulle göra en perfekt kontor eller något liknande.

Så initialt ett norrläge vinterträdgård eller orangeri kan verka som den värsta av de fyra alternativen, men vissa människor föredrar ofta det speciellt om de kommer att sätta sin vinterträdgård eller orangeri för denna typ av användning.

österläge
Eftersom solen går upp i öster, är en öst inför rum perfekt för frukost rum. De är perfekta för morgonkaffe på en balkong upplevelse, men åtminstone med detta du skyddar dig från vädret. Dessutom kan ostliga vindar blåser ganska kallt så att du skulle behöva överväga uppvärmning alternativ så att du kan använda den året runt.

söderläge
En söderläge rum kommer att få det mesta av solen under större delen av dagen. Detta kommer att vara en fördel på vintern eftersom du kommer att behöva mindre värme som vad solen finns kommer in i ditt uterum eller orangeri för att värma den. För resten av året måste du överväga att kyla rummet för att göra det bekvämt. Saker att tänka på är ventilerade fönster, luftkonditionering och vikbara skjutdörrar. Du kan också överväga att kunna blockera solen i särskilt varma dagar. Detta kan göras med persienner eller delvis med solskyddsglas.

västläge
Med solen i väst, är en västläge vinterträdgård eller orangeri perfekt för de långa somrar gör att du kan njuta av rummet långt in på kvällen. På vissa sätt är det perfekt för middagar eller bara normala dinning. Du behöver inte kämpa med mycket heta middagssolen, men det kommer att fånga solen från eftermiddagen och framåt så det är värt att tänka på kyla och ventilation.

Placeringen av ditt uterum / orangery i förhållande till dig egendom

Baksidan av fastigheten
Det enklaste och vanligaste platsen att sätta en vinterträdgård eller orangeri ligger på baksidan av din bostad. Bygglov är lätt plus att du får nytta av i trädgården på baksidan av fastigheten, som vanligtvis är mycket mer privat än framsidan eller sidan.

Med en bakåtvänd vinterträdgård måste du tänka på tillgång till trädgården så vinterträdgården företaget har möjlighet att uppföra byggnaden. Detta är särskilt relevant om det finns omfattande markarbeten att slutföra. Tänk på att om det inte finns någon tillgång, kan kostnaderna stiga eftersom mer manuellt arbete krävs, plus att du kan behöva nöja sig med material som transporteras genom huvudbyggnaden.

Front & sidan av fastigheten
En vinterträdgård eller orangeri byggt på sidan eller framsidan av en byggnad kommer att orsaka fler frågor om bygglov, eftersom de flesta kommuner måste beakta konsekvenserna av byggnaden på den omgivande miljön. Om din fastighet är tillbaka från huvudvägen eller på sin egen privata skäl kommer detta att vara ett mindre problem, behöver du bara ha kontakt med din lokala planeringen avdelning som kommer att ge dig råd om de parametrar du behöver tänka på med designen.

Orangerier i detta avseende kan vara lättare att passera eftersom de är en del murverk så kommer oftast att byggas för att komplettera utseendet på din befintliga byggnaden.

Naturligtvis bör när det gäller byggande tillgång inte vara ett problem.