om laminatgolv & underfång i enkla steg

varför använda laminat?

Laminatgolv är onekligen en av de mest användbara uppfinningar. Gjord för att ha utseendet av naturliga målat trägolv, är laminat billigare, behöver inte spikas på plats, inte behöver avsluta behandlingar, och är motståndskraftig mot skador. Alternativ i laminatgolv är många och varierar är designen från träfibrerna replikering, att härma keramiska plattor. Även laminatgolv fortfarande innehåller virke från våra naturresurser, innehåller huvuddelen av det material som används i laminatgolv ingen ved och obligationer tillsammans i flera lager i en process med högt tryck och värme. Fördelen med att använda laminat över trä golv är att de olika skikten av cellulosafibrer kommer att tillåta expansion och kontraktion under fuktighet ändras. Områden som innehåller höga luftfuktighet som badrum är inte lämpliga för laminatgolv.

komma igång.

När du har gjort ditt val i vilken typ av laminat design som du vill se i ditt hem, måste du samla några grundläggande verktyg för jobbet. Material som behövs uppenbarligen inkludera din laminatgolv, och om du har valt en sort som inte kommer med underlag bifogas plankorna, kommer du behöva köpa några rullar av underlag samt. Du behöver också skyddande folie, laminat lim, gjutning eller bottenplatta, och övergångar tröskel. Grundläggande handverktyg inkluderar en hammare, en kråka-bar eller pull bar, distanser att använda mellan sektioner av golv eller mellan väggar och golv, skyddsglasögon, brukskniv, handskar, ett måttband, elverktyg som sågar och borrar, samt vissa laminat renare. Du kanske inte nödvändigtvis behöver alla dessa objekt, men de är bra att ha om det skulle behövas. De flesta av dessa verktyg är tillgängliga i din lokala butik, och många butiker säljer laminat byggsatser golv installation som inkluderar de verktyg mest behövs för jobbet.

laminatgolv installationen.
Innan du börjar installera laminatgolv, måste du se till att arbetsytan är plan och ren. Ta bort eventuella ojämnheter som kommer att påverka din plan yta med en färg skrapa, en spatel, eller, för envisa klumpar, en slipmaskin eller kvarn. Divots eller bucklor bör göras nivå med trä spackel eller spricka spackel och lämnade en lämplig tid att torka. Ta bort alla trim och övergångar från väggar och dörröppningar.

underlag först

När du är redo att börja sätta din våning ner, måste du först börjar med underlaget.

Vanligtvis köps i rullar, applicera underlag är en mycket enkel uppgift att fylla, och är viktigt att kontrollera onödigt buller. Rulla underlaget ut från ena sidan av rummet till den andra och säkert på plats med klisterremsor som finns på underlaget, eller tejp. Återvänder till startpunkten med resten av rullen, eller nästa kast av underlag, rulla nästa pjäs ut över rummet bredvid sista längden av underlag och följa de två delarna vid sömmen, och se till att överlappa dem approximateky en centimeter. Fortsätt tills golvet är helt täckt med underlag. Eventuellt överskott kan skäras bort när laminatgolv har installerats.

golv

För att bäst lägga laminatgolv i jämnt, mäta ditt rum från ena sidan till den andra och dela med bredden av ett laminat planka. Lägg de resterande medlen på plankan bredd och dividera med två för att balansera till rummet. Lämna en halv centimeter eller fullständig centimeter mellan väggen och första raden av laminat plankor för expansion rum. Början på ena sidan av rummet, placera distanser längs väggen ger dig expansionsområde. Ställ in den första plankan ner och sedan nästa, början till slut, och säkert på plats. I slutet av den första raden du kan behöva klippa den sista pusselbiten för att passa in Subtrahera en halv centimeter från mätning av utrymmet mellan väggen och slutet av det sista exemplaret som före kapning din sista pusselbiten. Använd off-cut för att starta din nästa rad om den inte är kortare än 20 centimeter. Fortsätt på detta sätt tills rummet är nästan konkurrera. Den sista raden kan behöva skäras längs dess längd.

De slutliga stegen för installation av laminatgolv är de som kräver mest tålamod. Skär underlaget så att det är även med laminatgolv. Avlägsna alla distanser från väggarna och installera gjutning eller BMC för att dölja rörelsefog. Kom ihåg att bifoga gjutning till väggarna och inte golvet så att golvet kan expandera och krympa efter behov. Fäst övergången bitar i dörröppningar och förändringar nivå. Slutligen, ge ordet en mild ren med en fuktig mopp eller något laminat renare och luta dig tillbaka för att njuta av ditt arbete.