naturliga säd grundläggande

Du vet att din jord är “ren”, att din jord inte är förorenad på något sätt på grund av att du fick din jord testas, så nu är du på jakt efter något ekologiskt odlat utsäde att plantera. Vid det här laget är du förmodligen frågar dig själv, “Hur kan jag inser att fröet jag köper ekologiskt odlas och där är den bästa platsen för att köpa mina frön?”

Korrekt är det möjligt att vänta till sista minuten och möjlighet att skaffa din säd på en plantskola eller denna typ av platser som Canadian Tire eller Home Hårdvara. Ändå är din mest effektiva insatsen för att planera framåt och ordning genom frökatalogerna att se till att du kommer att kunna titta på huruvida bolagens frön är ekologiskt expanderas genom att gå till deras webbplatser.

När på jakt efter företag, visas för en viss som kan märka fröna som de växer och marknaden eller som kan säga att de är ekologiskt är utsäde som producerats odlare. Vissa kommer att gå så långt som att säga att deras produkt är licensierad icke-GMO.

De som utvecklar och säljer ekologiska och naturliga säd kommer att använda 1 eller mycket mer av dessa etiketter: U för obehandlat, O för naturliga och ekologiska, OP för öppen pollineras-och H för kulturarvet.

Obehandlat utsäde (U) är utsäde som inte har belagts med kemikalier som är skadliga för jorden, livet och människan.

Också, ekologiskt odlade odlarna vägrar att plantera något frö som har blivit genetiskt modifierade, det är, utsäde där generna av något alls från ett bekämpningsmedel-resistenta ogräs till ett djur eller till och med bakterien faktiskt infogas eller skarvade korrekt i fröna “DNA av två skäl:

Ekologiskt producerade odlare har ingen aning om huruvida dessa injicerade gener muterar till något som äventyrar en persons välbefinnande, inklusive utveckla unika allergener i livsmedel, skada levern eller ens njurar, kombinera när du använder stora bakterier inne i tarmen för att generera sin egen upplagan, och så vidare.

Det andra motivet rör miljön. Så snart som släpps ut i omgivningen, kan ingen särskild förutsäga där vinden kommer att bära GMO utsäde, och det kan finnas irreparabla skador om dessa genetiskt modifierade växter korsning med vilda sådana.

Ekologiskt producerat utsäde (O) visas från växter som råkar odlas via ekologiska och naturliga metoder.

Öppna populationssort (OP) är det bästa stilen av utsäde eftersom dessa frön kan återge själva. Du kan spara utsäde från dessa anläggningar, låt dem torka, shoppa dem i plastpåsar, och använda dem året därpå.

Hybrider, även om de kan vara öppna pollinerade frön, inte alltid reproducera trogna formulär. De hybrid frön kommer att växa, men du kanske har lite varians i dina resultat, så om du vill ha exakt samma typ av anläggning, är det oftast nödvändigt att skaffa nytt frö varje 12 månader. Bolaget kommer normalt identifiera dem hybridfrö som inte återger korrekt att skriva.

Heritage frön (H) är en liten extra svårt att få, för de är inte nödvändigtvis erbjuds i vanliga frökatalogerna.

Heritage frön fördes vidare från generation till generation och är normalt ett samlarobjekt. Dessa ekologiskt utsäde i allmänhet säljs via små frö företag och utsäde organisationer sparande som försöker sitt bästa för att hålla dem i omlopp för att bevara en minskande genetisk mångfald. Vanligtvis människor som funderar på arv utsäde kommer att stöta på andra människor som är villiga att utbyta utsäde och därmed utveckla sin lilla samling.