mögel tester kriminaltekniska undersökningen för din familjs hälsa

Om du har anledning att tro att du har ett mögelproblem i ditt hem, kan du behöva överväga att få professionell hjälp. Undersöka ditt eget hem för mögelproblem är förvisso ett steg du bör ta, men om ditt detektivarbete inte komma med solida bevis då du behöver för att få mögel tester göras. Även om det är en kostnad de flesta husägare föredrar att undvika, kan mögel vara ett allvarligt hälsoproblem och bör inte tas på allvar.

Undersöka på egen hand innan föra in en professionell är bra, så länge dina undersökningar inte sluta störa mögel och sprida farliga sporer i luften. Det enklaste sättet att börja söka efter mögel är att följa din näsa, och mögel har en distinkt lukt, som i allmänhet förknippas med fuktiga omgivningar. I själva verket behöver mögel fukt för att överleva, så det bästa stället att börja är ett område där man vet att det har vatten läcker eller sipprar in i hemmet. Detta kan vara något så stort som ett tak eller VVS läcka, eller enkla kondens från ständiga ångande duschar eller en felaktigt inställd luftkonditionering.

Surface formen är lätt att upptäcka, och i allmänhet lätt att avyttra. Många kommersiella mögel mördare finns på marknaden och de flesta gör ett bra jobb. De mer lömska typer av mögel, däremot, är ofta dolda bakom väggar eller under mattor, och det är där mögel tester kommer in

Professionell mögel testare har verktyg och kunskap för att avslöja mögel gömd i många delar av hushållet. Ofta tar kulturer och växa de mögelsporer i ett labb, för att upptäcka vilka typer av mögel växer, och om de är godartade eller farliga. Även doften är en bra indikator på mögel, är det inte alltid praktiskt att nosa runt hela hemmet, och ibland områden missas. Även vissa typer av mögel är mindre “nose-värdig” än andra, men inte mindre skadligt för din familj hälsa.

Om du har haft en läcka eller översvämning eller annat vatten intensiv problem i hemmet, det finns en god chans att mögel har haft en chans att växa. Mögelsporer flyter bara omkring i luften, och det tar inte mycket för att tillåta dem att blomstra. Men om området förblir fuktig, kommer formen torka upp. Detta betyder inte att problemet nödvändigtvis är löst, eftersom sporerna fortfarande hamna luftburet, och slutligen andades i.

Om dina egna undersökningar har visat fruktlösa, men du är fortfarande övertygad om att det kan finnas mögel i hemmet, då mögel testning är absolut nödvändigt. Kostnaden kan vara betydande, dock, så det är bäst att försöka ta reda på så mycket på egen hand som möjligt. Dock är kostnaden värt det ofta, när dolda mögel upptäcks på platser som du kanske inte ha förväntat.

Det är också en bra idé att ha mögel tester göras när man köper ett hem, som en del av den allmänna byggnaden inspektion, eftersom historien om hemmet inte alltid avslöjas. I händelse av en översvämning, kan professionella mögel flyttjänster vara ganska hänsynslös, ofta skära ut stora bitar av väggskivor att ta bort och sanera grunder mögel avel. Vissa husägare föredrar att undvika bekostnad av denna typ av storskaliga katastrofhjälp, men resultatet kan ofta vara dolda mögel i väggarna. Som ett hem köpare, vill du vara säker på att du inte köper dolda mögel också.

Även mögel tester kan vara dyrt, om du misstänker att det kan finnas mögel, men du har inte kunnat hitta någon, kan det vara värt det. Mögel kan orsaka många allvarliga sjukdomar, särskilt respiratorisk sjukdom, så ta bort mögel är absolut nödvändigt. Kostnaden för att inte testa för, och ta bort mögel i slutändan kommer att födas med hälsan hos din familj.