Måste jag byta ut mina dimmigt isolerade fönster kan inte jag göra bara några fönster reparationer

Så, har du dimmigt isolerade fönster. Foggy fönster är oftast resultatet av kondens fångade mellan de termiska rutor av dina fönster. Nej, det är ingenting som du har eller inte har gjort. Fukt uppbyggnad inom rutor sker naturligt över tid på grund av olika anledningar. För att få en bättre förståelse för vad fönster reparation eller fönster alternativ ersättning du har för dimmiga fönster, låt oss först gå tillbaka till grunderna i isolerade glasrutor.

Isolerade fönster, även kallad dubbel-rutan fönster eller isolerglas, består av två glasskivor placeras parallellt med varandra med ett mellanrum emellan. Omkretsen av glaset är då helt tätad, hålla utanför luft från att gå in i utrymmet mellan glasrutorna.

I motsats till enkel-rutan fönster som har praktiskt taget ingen isolering värde, isolerade rutor är vanliga energisparåtgärder i bostäder och kommersiella byggnader, och är även obligatorisk i vissa stater.

Fyra huvudkomponenter påverkar den totala effektiviteten av isolerglas, och dess totala kostnader. Dessa är:

Ett. Glaset som används. Isolerruta kan använda bestruket eller obestruket glas. Belagt glas fungerar bättre eftersom en beläggning av tunn metalloxid anbringas på det som minskar mängden värme som passerar genom rutorna. Belagt glas kallas också “Låg e”, som betyder låg emissionsförmåga.

2. Den gas som används mellan Panes. För bästa möjliga effektivitet, Argon och Krypton är valet gaser för isolerglas eftersom de är de mest effektiva i att bromsa upp flödet av värme genom luftrummet. Dessa gaser är också den dyraste. I de isolerade mer överkomliga glasfönster, är uttorkad luft används.

Tre. Den typ av distansmaterial. Avståndet som används är också kritiskt att producera effektiva fönster. Många företag använder aluminium, som egentligen är ett dåligt val med tanke på värmeledande egenskaper av detta material. På senare tid har dock tillverkarna försökt ut mer lämpligt avstånd material såsom rostfritt stål eller en kombination av kompositskikt av metall och gummi.

4. Fönsterkarmen Material. Även om det har ingenting att göra med glaset alls, är det material som används för att utforma fönstret också en viktig faktor att beakta. Fasta metallstomme, men vanligen används, är inte riktigt en bra passform för detta ändamål eftersom de drar värmen ut ur huset, upphävt en del av effekten av de isolerade fönster. Bättre och nyare stommaterial är trä, vinyl-klädda trä eller metall med isolatorer mellan insidan och utsidan komponenter.

Nu låt oss gå tillbaka till det ursprungliga problemet med dimmiga fönster. Sorgligt att säga, immig eller dimmigt isolerade fönster kan inte repareras. Som fönster tätning misslyckande och fukt kommer in glasrutorna är en irreversibel process, det finns inga fönster reparationsalternativ och den enda fråga till dig är om du kan bara ha glasskivan ersätts eller hela fönstret (förhoppningsvis inte).

Den typiska tumregel vid byte dimmiga fönster är att metall fönster kan enkelt demonteras så att du bara byta ut glaset, medan de flesta träfönster måste köpas som en komplett båge, dvs ram ingår.

Om du har en märkesvaror fönster, är processen enklare eftersom du kan bara kontakta en representant för företaget att bedöma dina behov fönster reparation. I de flesta fall med stora tillverkare, skulle de ha egna reservpaneler redo för installation så att du inte ens behöver ta ditt fönster isär för mätningar.

För billigare eller “nej-märke” fönster, några försök och misstag kan behövas vid demontering glasrutorna från ramarna. Du kanske också behöver anpassad ersättare glasfönster gjorda för dessa. I detta fall är det bäst att ha en professionell fönster entreprenör ta en titt på dina fönster.