måste-ha elverktyg

Att äga en egen elverktyg är mycket enklare än att behöva hyra dem eller köpa dem när ett hushåll projekt kommer upp. Det är mycket billigare än att anställa någon annan att göra jobbet om du har möjlighet att göra det själv. Eftersom elverktyg är inte billig, kan du minska kostnaderna och ändå utföra de flesta dagliga projekt hemma med dessa verktyg. De är mångsidiga och kan användas för en mängd olika jobb.

En makt skruvmejsel kanske inte verkar viktigt, men för dem av oss som har kämpat oändligt för att få en skruv i vår ut någonstans i hemmet, vi vet alltför väl vad en lyx som de kan vara. Det bara några sekunder kan du få att skruva ur väggen eller sätta in ankare skruvar för att hänga upp tavelramar. Jag håller min makt skruvmejsel fulladdad och redo att gå. Det är verktyget jag når för det mesta. Eftersom de kommer med ett tips som kan ändras från Phillips till ett platt huvud, finns det ingen anledning att ha någon annan skruvmejsel runt.

En borrmaskin, antingen med en sladd eller utan, är mycket mångsidig. Den största investeringen här kommer att bli på de olika borrkronor som du behöver. Storleken och typen av borrkronor du behöver beror på projektet. Du kan köpa dem individuellt, men du kommer att få en bättre affär om du köper ett sortiment som säljs i ett paket. Bara se till att du bara använder rätt borr för den typ av borr du har och vilken typ av material du borrar in.

Sågar är den vanligaste av de elverktyg ute. Du bör köpa fyra olika typer av sågar, och du kommer att vara inställd på att ta på de flesta något projekt. En geringssåg är ganska billigt. Det fungerar bra för att skära vinklar på kanterna av trä och andra material. Detta är bra för att få den perfekta passformen på hörnen på första försöket. En sticksåg är stor för att placera runda nedskärningar och fyrkantiga outs cut. En av de vanligaste användningsområdena för en sticksåg är att skära ut eluttaget när du installerar paneler. De flesta sticksågar är anpassningsbara för olika sågblad och är lätta att hantera.

En cirkelsåg är bra för en mängd olika projekt. Du måste vara mycket försiktig med en cirkelsåg så många elverktyg skador uppstår med just denna elverktyg. Använd alltid en cirkelsåg med ett säkerhetsskydd fäst vid den. Cirkelsågar skär genom de flesta någon form av material om du använder rätt sågblad. De kan också skära igenom tjocka material. Du kommer också att få en mycket jämn skär med en cirkelsåg.

En tabell såg är oftast en dyr elverktyg att investera i, men det kommer att vara mycket händig och sista år. Det tar bara ett par band som använder det för att vara glad att du köpt en. Det finns många saker du kan göra med en tabell såg. Det är mycket användbart när du klipper långa bitar av material eller tunga material för att du har en tabell för att balansera vikten på. Det är också bra för gå bitar och få en mycket rakt snitt.

Dessa kommande två poster debatteras så att deras nödvändighet när det gäller elverktyg. Det beror egentligen på vad du föredrar och vilken typ av projekt du kommer att göra. En slipmaskin som arbetar med eller mot strömmen är något jag rekommenderar om du kommer att göra någon typ av slipning. Detta kan vara på ett fordon, möbler, eller ett antal andra projekt. Med en effekt slipmaskin kommer att spara dig timmar eller dagar av slipning för hand, beroende på projektets storlek. Du kommer också att få en trevligare finish. Se till att du använder rätt kvalitet av sandpapper. Börja om med en mycket grov kvalitet och avsluta med en finare för en mycket slät yta.

En router är ett bra verktyg för detaljarbete. Om du kommer att vara gravyr eller göra efterarbeten, detta är det verktyg du inte vill vara utan. Det finns så många tillbehör för routrar som du kan vara väldigt kreativ med din design.

Medan elverktyg du köper är helt upp till dig, är detta en lista över de som du bör ha samt en kort förklaring till varför. Med dessa verktyg till hands, kommer du vara redo att ta itu med en mängd olika hushåll projekt som säkert kommer att realiseras under loppet av tiden.