lätt hem förbättring för din Chicago lägenhet eller hus

Söker enkla DIY-projekt för att ge din Chicago hem en mini ansiktslyftning? Här är 5 enkla hem förbättring jobb du kan göra på egen hand för att uppdatera ditt hus eller lägenhet.

1.) Måleriet är nog nr 1 bästa sättet att uppdatera utseendet på ditt hem utan att spendera en massa tid eller pengar. Nyckeln till en enkel paint projekt är förberedelse. Innan du börjar måla, flytta alla möbler i mitten av rummet, täcka golven med drop dukar, tejpen tidningen där väggarna möter golvet, skruva täcker strömbrytare och plattor utlopp, och använda målartejp över inventarier och längs trimwork. En vinklad pensel fungerar bra för att skära i väggarna på taket, längs trim och runt inventarier. Ta stadiga, långsamma drag med massor av färg på borsten för att täcka lätt. Använd sedan en rulle för att fylla i de stora utrymmena. En primer kan vara nödvändigt att måla över mörka färger. Låt torka och göra ett andra skikt.

Att krydda köket, anser att måla skåpen en ny färg. Det är bäst att ta dörrarna och ta bort gångjärnen och maskinvara före målning. Sand den befintliga ytan och torka rent med en fuktig trasa. Att sätta en djärv ny färg på din ytterdörr kommer också piggna till utseendet på ditt hem och göra entrén sticker.

2.) Lägg dimmer till belysningen för en trevlig stämning-inställning uppgradering. Det kommer att finnas detaljerade monteringsanvisningar på dimmer rutan du köper. Kom bara ihåg att stänga av strömmen till kretsen innan du börjar med att stänga av brytaren i ditt elskåp. Och vrid den nya switch dimmer ljus innan vrida på brytaren igen.

3.) Ändra maskinvara på skåp för att skapa en helt ny känsla. Det är så enkelt som att skruva loss de gamla handtag, gångjärn och / eller knoppar och ersätta dem med nya bitar. Se till att du får rätt storlek, annars måste du borra nya hål, och fyll i och Refinish de gamla.

4.) Sätt i en backsplash bakom din diskbänk för en liten uppgradering i stil. Det första steget är att grov upp ytan genom slipning väggen. Applicera kakel mastix på väggen med en murslev och kakel placera i läge med distanser för att hålla designen uniform. Låt det torka över natten och sedan tillämpa injekteringsbruk för kakel, packa in den i lederna. Inte injekteringsbruk inte bredvid disken eller skåp. Låt bruket set och sedan polera med en trasa. Slutligen, täta runt kanterna för att avsluta.

5.) Fönster behandlingar kan verkligen förändra känslan i ett rum. Prova att byta ut den gamla aluminium mini-persienner med fler snygga tygstycken eller gardiner. Det finns oändliga typer av nyanser och draperier att välja mellan för att få ett bra nytt utseende. Men om de inte är korrekt installerade det nya “look” inte kommer att se rätt. Här är några allmänna tips för att korrekt välja och hänga fönster behandlingar …

För gardiner, montera stången ovanför toppen av fönsterkarmen för att dra ögat uppåt. Gör mätningar för att få rätt storlek. Vanligtvis vill du gardiner att vara längre och bredare än själva fönstret hölje. Det är bättre att fästa väggfästet där det finns en tapp, men om detta inte är möjligt använda vippbultar för stöd. Överväg också funktionen av ditt fönster behandling – vilket syfte tjänar det? För att ge avskildhet, blockera ljus, isolera mot värme / kyla, klipp ut buller, vara dekorativa, etc. Detta kommer att bidra till att avgöra vilken typ av fönster behandling du ska få.