Land franska antikviteter

Land franska antikviteter har varit en fröjd att kännare av antika grejer. Från den franska antikviteter i Armoires, stolar, ljuskronor och bord är de mest populära. Den franska möbler omfattar både den sofistikerade objekt från Paris för adeln och de rika, och möbler från franska provinsiella städer som showcase talang av distrikten. Den stora traditionen av franska kungliga möbler fick sin kraft från inrättandet av Manufacture Royale des Gobelins enligt organisationen av konsterna i tjänsten av Ludvig XIV av Frankrike. Den andra populära formen från Frankrike var möbler från landsbygden som bodde fram till mitten av artonhundratalet.

Under medeltiden möblerna var funktionella och praktiska, endast ett fåtal bitar som bord, bänkar, stolar och sängar. Carving visade rikedom eller användes för hemgift bitar. Denna period omfattar de romanska och gotiska epoker.

Även gotiska stilar fortsatte in på 16-talet, var påverkad av den italienska renässansen kände snart i Frankrike. Antika möbler blev mindre tung, mer bekväm och mer dekorerade. Renässanspalats var särskilt prydnadsväxter.

Under sextonhundratalet var det en tid av utforskning och upptäckt, samt religiös och politisk oro. Nytt välstånd ändrade stil och sätt att leva. Under den första delen av århundradet möbeldesign dominerades av elegansen av renässansen, men gradvis förändrats till barock, en massiv utsirad stil med ursprung i Italien. Barock nådde sin höjdpunkt i Frankrike under Louise XIV. För första gången människor förväntas möbler att vara bekväm, liksom vackra.

Den gyllene åldern av finsnickeri, reflekterade de genomarbetade sociala seder i dag. Industriell utveckling, internationell handel och migration av hantverkare skapade välstånd och ett utbyte av idéer. Möbler var påverkad av Orienten. Främmande material, speciellt mahogny, spelade en viktig roll i den första halvan av seklet, medan upptäckten av Pompeji och användningen av satinwood påverkade designen under andra halvåret. Nya bitar och mönster dök upp. Styles sattes i Frankrike, flyttade till England och sedan Amerika. Det fanns ett visst tycke för små bord och skåp, commodes och stora tabeller skrivande. Möbler stilar ändrats från den massiva utsmyckade barocken av Louise XIV till den känsliga dekorerade rokoko av Ludvig XV, sedan till den neo-klassicism Ludvig XVI och Directoire.

En tid av dekorativ konflikter och en våg av klassicism var inspirerad av upptäckten av ruinerna av Pompeji och social oro i slutet av 18th century. Expression blev KONGRUENT till Ludvig XV, Directoire och Empire stilar. Även möbelsnickare utnyttjade nya industrialiserade tekniker, underhålls de en fascination för det förflutna. Designelement lånades från det gamla Egypten, Grekland och Rom. Ett förnyat intresse för medeltiden ledde till gotiska detaljer. Renaissance former också beundrad och möbelsnickare gjort enorma valnöt bufféer. 18th century stilar också kastas in i potten – det var en eklektisk mix.

Moderna material och teknik förändrat traditionella byggmetoder, med tonvikt på det funktionella. Wood var fortfarande den mest populära materialet, men glas, metall och plast användes också. Skönhet tillhandahölls av struktur och material, snarare än ytan ornament. Möbler skalades till moderna hus och lägenheter. Ett intresse för traditionella stilar ledde till antika insamling och även “antikviteter” och bitar reproduktion.

Även modernismen i möbler har satt in, kommer antikviteter vara omhuldade och kommer att tåla de tuffa tider i framtiden speciellt i den franska Land Möbler genre.