korrekt mätning för kakel installation hem förbättringsarbete

Det är alltid svårt att slutföra ett projekt hem förbättring, och det är inte ovanligt för uppgiften att visa sig vara mycket mer komplicerad än vad man först trodde. Även erfarna entreprenörer och arbetare kan befinna sig mitt i ett projekt som har blivit mer engagerade än förutspått. Det verkar som att alltför många hem förbättring uppgifter kräver en kompetens som få lekmän besitter. Lyckligtvis, de flesta strävanden hem förbättring är möjlig om tre attribut är närvarande – uthållighet, god förarbete, och en ens humör.

Färdigheter du idag saknar alltid kan uppnås, kommer kunskap du saknar vinnas på vägen, och om du har tålamod nog att förbli fast besluten att avsluta arbetet, är inget uppdrag någonsin omöjligt.

När det gäller att arbeta med kakel, oavsett om du byter ut en köksbänk, badrum ytor golv, eller anpassad skärning för att passa runt VVS-utrustning, är den mest kritiska uppgiften som du måste fokusera för att mäta, och sedan mäta lite mer. Den gamla maximen om att behöva mäta två gånger och skär en gång är en universell sanning, som man bara får en chans att göra rätt snitt.

Framgången för en kakel installation, oavsett typ eller plats, slås i första hand på att ha fått de korrekta mätningar. Det som följer är några kortfattade riktlinjer för mätning av kakel för en rad användningsområden.

enkla beräkningar

Redan från början, är det vettigt att få en förståelse för enkla matematiska beräkningar som behövs för att fastställa ett områdes omkrets, liksom dess yta. Detta par siffror som behövs för att avgöra hur mycket kakel du behöver, och även för att räkna ut det mest effektiva layout och design för ditt kakel.

Beräkningen för att bestämma omkretsen är faktiskt ganska basic. Lägg bara till mätningarna av alla rummets sidor, och den totala lika med omkretsen. För att bestämma ytan, saker växa något mer komplicerat, men om du arbetar med ett rektangulärt rum, helt enkelt multiplicera rummets längd med dess bredd. Till exempel, anta ditt rum är 10 av 20 fot. När du ggr 20 (längd) med 10 (bredd), kommer du upp med en yta på 120 meter. Den siffran kommer att visa sig vara den mest kritiska åtgärd som gjorts i samband med ditt kakel installation.

Därför, i alla rum, måste du mäta rummets längd och bredd, och gör en anteckning av båda. Du kan finna det användbart att göra en ritning med dessa dimensioner. Dessutom kommer det att vara nödvändigt att väga in rummet element såsom dörrar, garderober och andra fasta punkter. Det är ganska troligt att rummet du mäter för kakel är inte helt rektangulär. Du måste ta en mätning av varje längd som finns i din målgrupp rummet.

När du har räknat rummets yta, måste du multiplicera den siffran med .10. Nästa, lägg den siffran till ytan du räknat. Anledningen till detta är att det är sannolikt att du kommer att kräva en större mängd av kakel än din yta beräkning visar, på grund av behov skärning och sömnad som kommer att behöva ske. I allmänhet, när det gäller att mäta kakel, är rekommendationen att du köper det belopp som anges i kvadratmeter, plus ytterligare tio procent. Således, i det förra scenariot, skulle du behöva gå kakel shopping med siffran 120 kvadratmeter, plus ytterligare 12, för totalt 132. Därför kommer ditt kakel köp måste vara tillräckligt stor för att täcka 132 kvadratmeter av rummets golvyta.