kork golv i källaren

Vi vet alla källare, även färdiga sådana, tenderar att vara kalla fuktiga platser. Skulle du tro mig om jag sa att det är ett sätt att kringgå detta problem utan att spendera tusentals eller installera strålande golv? Kanske inte, men jag kan säga att jag har en produkt som får dig att sticka upp och ta meddelande.

Cork. Det stämmer, kork.

Installera kork golv i källaren kan vara en av de bästa beslut du kommer att göra som involverar ditt hem. Några av dess största fördelar är att vara resistent mot mögel och mjöldagg, som är en naturlig bugg repellerande och vara brandsäkert. Men visste du att det är också en termisk barriär och förblir varmt under fötterna. Tänk som gör det till ett utmärkt val för källaren golv?

Vi gör. Och vi har två stilar av installationen.

Både lim-down kork kakel eller flytande plankor kan installeras i källare. Den kommer verkligen ner till den mängd arbete som krävs. Limma ner kakel är billigare, men de kräver också en mer komplicerad installation. Även lim ner brickor inte kan installeras över värmegolv. Flytande plankor är dyrare, men det är lätt nog att en nybörjare DIYer kan lägga den och kan läggas över värmegolv.

Först och främst måste du testa din källarvåningen för fukt. Var noga med att göra detta. Det kommer att spara dig huvudvärk i det långa loppet. En överdosering kan styras och förde inom acceptabla nivåer helt enkelt med en plast ångspärr plåt eller speciella applicerade beläggningar.

Om du väljer att gå med lim ner kakel det finns några riktigt viktiga faktorer som du behöver tänka på. Är din källare golv cement eller redan lagd med trä? Om du har en trä undergolv (och förhoppningen är att det redan finns en fuktspärr under det), då är det en enkel sak att göra vissa att underlaget är rent och även innan du börjar om plattorna. Var försiktig, kommer ojämnt golv orsaka distorsion och förstöra utseendet på ditt golv.

Om du ansöker direkt till ett cement pad måste du:

1) Rengör / skrapa / sand underlaget till punkten finns det inget främmande föremål kopplade till cement – du kan behöva göra detta två gånger

2) Täta cement pad med en roll on / spray på cement tätningsmedel – alltid följa instruktionerna på behållaren av tätningsmedlet – alltid bära skyddsmask / skyddsglasögon

3) Applicera en universell primer avsedd för cement golv – följ alltid instruktionerna – alltid bära skyddsmask / skyddsglasögon och ger utmärkt ventilation

4) När alla program är torra, kan du sedan gå vidare och börja limma dina brickor till den förberedda cement pad

Varför all uppståndelse? Eftersom du inte vill lägga ner allt och sedan få reda på att du missat en viktig egenskap, en som kan kosta dig mer pengar än du hade gjort det rätt att börja med. Lång tid exponering mot en våt undergolvet kommer, med tiden, varp korken golvet orsakar fula deformationer.

På grund av risk för fukt migration från betongplatta flytande golv bör också placeras över en fuktspärr. Ett flytande golv kan placeras över en redan befintligt golv eller en förberedd undergolv med minimal svårighet. Det är lika enkelt som att klicka på not och spont ihop kanterna. Bara se till att underlaget är rent och jämnt.

Mot bakgrund av ovanstående information kan du bestämma vad du vill ha som din källare golv. Vi står bakom kork. Det är mycket billigare än ett antal andra golv typer på marknaden och ger ett “A” spel som de flesta inte kan slå. Kolla upp det, tror vi att det finns en look där ute som bara passar din smak.