köper inte en eldstad förrän du läser detta

Har du bestämt dig tjusningen av en varm, toasty eld är något som du inte längre kan motstå? Är köpet av en eldstad i din framtid? Det finns många alternativ beroende på dina behov, där du planerar att installera spisen, och din budget. Nedan finns några saker att tänka på och fundera.

1) Är din spis kommer att vara i ett nytt hem du bygger eller lägger du till en till en befintlig bostad? Som du nog räkna med, det är mycket lättare att sätta in en eldstad om du bygger ett nytt hem eller sätta en i ett tillägg du lägger på. Om du lägger till en till en befintlig bostad, måste du tänka på följande. Finns det en befintlig skorsten kan jag använda för att ventilera och det är i bra form? Om jag inte har en skorsten ska användas för avluftning finns det någonstans jag kan placera eldstaden så att den direkt kan ventilera utanför? Eller är jag överväger en vent-fri spis?

2) Vilken typ av eldstad vill du ha? Vill du ha en vedeldad spis (http://www.fireplacesinfo.com/wood)? Om du är avluftning din eldstad genom en skorsten, måste skorstenen vara i gott skick. Om du inte har en skorsten eller om det kommer att bli mycket dyrt att få skorstenen fungerar ett annat alternativ för att ventilera din vedeldade spis är med ett direkt ventilationssystem. En direkt ventilationssystem kan användas på nästan alla rum med en yttervägg. Föredrar du en gas spis i stället för en vedeldad spis? En gas spis kan du undvika arbete och mess av brinnande trä och kan antingen släppas ut genom en skorsten, direkt-ventilerade eller kanske med hjälp av en ventil-fritt system.

3) Var försiktig om man överväger en vent-fri spis. Lägga till en vent-fri spis till ett befintligt hem kan vara ett attraktivt alternativ för många människor eftersom det finns ingen anledning att oroa sig för att ha en säker skorsten eller behöva ha en yttervägg för att placera direkt utlopp. Och eftersom det inte finns någon ventilation på utsidan, det finns ingen värmeförlust.

Om du funderar på en vent-fri spis dock vara medveten om dessa riktiga operationer förfaranden från forskning uppdelningen av American Gas Association: endast använda eldstaden för korta tidsperioder (mindre än 4 timmar åt gången), använd inte i ett trångt litet utrymme, och inte användas som enda värmekälla. Dessutom bör en ventil fri eldstad inte installeras om någon i ditt hem är gravid, blodfattig, har andningsproblem, har hjärtproblem eller är diabetiker.

Några andra överväganden med vent-fria eldstäder: de kan orsaka fukt, det kan finnas en märkbar lukt från eldstaden, och nivåerna är tillräckligt låg för att inte anses farliga för människor som är friska.

4) En annan eldstad alternativ är en elektrisk spis. De elektriska spisar är idag effektiv och relativt billig i drift. En elektrisk spis är ganska mycket en “plug-and-go”-objektet. Du tar hem den, koppla in den och njuta av det. En elektrisk spis kommer att generera en del värme, men är inte avsedd att användas som primär värmekälla i ett rum.

5) Titta innan du köper. Ett bra ställe att göra forskningen är en butik som säljer eldstäder och / eller öppen spis omger. Vissa företag som är specialiserade på att sälja tegel, sten och tegel för eldstaden omger också sälja spisinsatser samt. Om du går till deras showrooms har du möjlighet att se både de eldstäder och en del av den öppna spisen omger med olika stilar av mantlar, sten, tegel, kakel och hearthstones. När jag byggde mitt hem och letade efter eldstad idéer jag åkte till min lokala sten företag. De hade ett showroom med över 20 gas-och vedeldade eldstäder på displayen. Varje spis hade en annan surround som hade byggts av en lokal murare använder olika typer av tegel och stenar. Det hjälpte mig att göra mitt beslut om vilken sten jag ville köpa, stil surround jag ville, tillsammans med den typ av sten jag ville för min stenhäll. Ett annat bra ställe att göra forskning på Internet.

6) Arbetet med en professionell. Om du köper en elektrisk “plug and go” öppen spis eller du är en expert på installation av eldstäder, försök inte att installera en själv. Rådgör med en professionell eftersom du vill vara säker på att det är korrekt installerat så det finns inga farliga ångor avges och så den öppna spisen är inte en brandrisk.

En eldstad kan vara ett utmärkt komplement till ett hem. Jag har en gas spis. Det är bra att kunna slå på spisen under kalla kvällar och njuta av hemtrevnad och värme den ger. En av mina vänner har en vedeldad spis. De njuter av sin eldstad så mycket som jag tycker om mitt.