köper din gutter maskin nya vs används.

Du startar en sömlös rännstenen företag. Du har noga analyserat marknaden där du ska tävla. Du har bestämt vilken typ av gutter du vill marknadsföra. Du har identifierat de företag som tillverkar sömlösa rännstenen maskin du vill köpa. Du har forskat deras webbplatser, pratade med återförsäljarna, och fått offerter. Kostnaderna är lite högre än du förväntat dig, men du är inte avskräckt. Vad händer nu? Någonstans i bakhuvudet en fråga: “Kan jag spara lite pengar genom att köpa en begagnad maskin?”

Ny Gutter Machine: En skinande ny gutter maskin innehåller all den senaste tekniken och förbättringar, vilket kan bidra till att göra ditt företag produktiva och lönsamma. Det har up-to-the-minuten allt. Det är nytt och har 100% av sin livslängd, väntar på dig att använda den. Det har fördelen av att ha bara varit monterade, springa, och prövas av kvalificerade tekniker i företaget som designat den, de som vet bäst hur det är tänkt att fungera. Det finns inga skelett i sin garderob, inga slitna delar, inga dolda skador. Dessutom finns stöd tillgängligt från fabriken eller återförsäljaren för att få det att gå. Drifts-och underhållsinstruktioner finns tillgängliga för att hjälpa dig att utbilda din personal vid montering, lastning, anpassning, drift och underhåll. Och, som de killarna i annonserna mobiltelefon som är “nätverket” bakom tjänsten mobiltelefon, har du återförsäljaren och fabriken stod där, bakom produkten, och de vill att du ska vara en nöjd kund. Och det är garantin, fabrikens garanti för att det är inget fel, och lovar att, om det finns, kommer de att fixa det: 2-3 år för delar, 1 år på arbete, livstids garanti på utvalda delar. Men, kommer allt detta till ett pris. Även om de har en försäljning, ser prislappen big-och ni undrar …

Begagnade Gutter Machines: Du kontrollera Internet och upptäcka ett antal listor för använt gutter maskin, ett par av dem är den typ av maskin du vill. Och priserna är definitivt mindre än vad en ny maskin kostar. Vad kan du få, och vad gör du riskerar? Har du den kunskap, erfarenhet och skicklighet som krävs för att utvärdera en begagnad sömlös rännstenen maskin? Om inte, har du tillgång till någon som du litar på som gör? Kommer de att hjälpa dig (antingen som en tjänst eller som en betald konsult)? Den begagnad maskin får inte ha den nuvarande nivån av teknik som de nya maskinerna erbjuder. Om den använda maskinen är ganska ny, kan skillnaden vara liten. Den äldre maskinen kan innebära färre klockor och visselpipor. Detta gap kan inte vara meningsfullt i ditt avsedd business-eller det kanske. Förutom inneboende produktivitet frågor, har maskinen lidit utan tvekan en del slitage och förlorat en viss mängd av sin totala livslängd potential-ingen vet hur mycket. Dock är en bra maskin som ges noggrant underhåll, rengöring och service kan arbeta i över trettio år. Mycket av dess liv kan fortfarande vara där, väntar på att tjäna dig.

Underhåll och service beskrivs av många som en hörnsten i maskinens livslängd och fortsatt framgångsrik verksamhet. Men om den nuvarande (eller något tidigare) ägaren inte har varit rigorösa i dessa områden, kan det finnas dolda skador. Vissa människor missbrukar allvarligt sina maskiner, avsevärt förkorta maskinens totala livslängd kapacitet. Du vet inte. När du använt maskinen behöver service, reparation, eller delar du är fortfarande beroende av de tjänster som den ursprungliga tillverkaren eller dennes lokala återförsäljare. Så, även i att välja en begagnad maskin, måste du vara medveten om tillgänglighet och rykte för originalet. Det är viktigt att köra några lager genom maskinen och inspektera den erhållna rännstenen mycket noggrant. Detta kan avslöja problem. Olika typer av dolda problem med justeringar eller rulle skador kan leda till en felaktig gutter form, skador på färgen på materialet lager eller andra synliga defekter på rännan.

Å andra sidan, om delar har skadats, men ännu inte till bristningsgränsen, kan felet vara inte upptäckas. En aktuell ägare / användare är sannolikt att gå med på någon form av garanti för hans maskin som används. Handböcker kan (eller kanske inte) att finnas tillgängliga. Om maskinen är ganska gammalt det kan även vara problem med att få delar. Uppenbarligen finns det en ökad risk i att köpa en begagnad maskin. Det kan finnas dolda skador ägaren inte avslöja. Det kan även vara dolda skador som den nuvarande ägaren är omedveten. Och risken är med köparen. Så det är oerhört viktigt att ha den utrustning undersökas av en kompetent expert innan du köper. Fortfarande finns det alltid begagnade gutter maskiner som kommer ut på marknaden som fortfarande har mycket nyttjandeperiod i dem och som representerar bra värde för kunniga köpare. Det är särskilt värdefullt om du känner säljaren väl och känner honom eller henne att vara pålitlig, ärlig och rättfram i sina affärer. En annan möjlig väg är att köpa en begagnad maskin som har renoverats av tillverkaren eller en kvalificerad reparation och underhåll butik. De representerar någon medelväg, med en högre garanti för kondition och funktion samt lägre risk för köparen. I slutändan är beslutet fortfarande din. Du måste utvärdera de faktorer och bestämma hur du ska spendera dina pengar. Ny eller begagnad eller renoverad? Risken är ditt, så är vinsten.

Sock Woodruff är grundare och delägare av GutterSupply.com, den ledande tillverkaren och distributören av gutter förnödenheter, gutter maskin, och relaterade verktyg och utrustning.