kommersiella mattan rengöring – avledning av ånga

Kommersiella mattrengöring idag finns i en mängd olika typer och kvaliteter, i allmänhet, ju mer du betalar desto bättre kvalitet får du. Mattor är ett bra komplement till nästan alla typer av hem eller kontor, men de bara ser bra ut om de ska rengöras regelbundet, smutsiga mattor är en strikt no-no. Oavsett om vi går in för mattvätt hemma eller kontoret mattan rengöring, måste du räkna ut vilken lokal matta renare som du vill använda för att få städning gjort. Och när du räkna ut det, kommer du att bli ganska förvånad över att veta om olika rengöringsmetoder, alla tillgängliga till olika priser, från kommersiella leverantörer Carpet Care dessa dagar.

Ordentlig mattrengöring innebär olika reningsprocesser och metoder som:

– Shampoo: detta är den mest traditionella och ekonomiska kommersiella mattan vårdprocessen, i denna process en tvållösning kallas mattan schampo appliceras på ytan och skummade, lockar skum jorden och smutspartiklar som leder till utvinning av oönskade saker från mattan , tvättas bort med vatten, det tar bort det mesta av smutsen tillsammans, resterande schampo vänder spröda och skiljer sig från mattan och antingen borstas av eller dammsugas upp.

– Foam Rengöring: en uppgradering av mattan schampo metoden, är principen bakom skumrengöring metod för att skapa massor av skum. Denna regel görs med hjälp av en roterande borste maskin, är Soapy skum känt för att locka jord och andra oönskade grejer, är skummet torka ut, och sedan hela mattan sugs, suger bort den torra skum, de smutspartiklar som har lossade följa med.

– Kemtvätt: som namnet antyder innebär denna metod ingen användning av vatten eller försumbar mängd vatten i kommersiella mattan rengöring process. Den använder sig av en förening innehållande absorberande bärare (som bär bort smutsen), diskmedel (snabbar upp processen), vatten (används för mobilisering av tvättmedel och transportörer) och lösningsmedel (hjälper till att hålla dem i lika konsistens). Föreningen brukar strös över mattan och bearbetas av en maskin, detta inte bara ökar hastigheten på rengöring, Felt, och det bidrar till att förbättra kvaliteten i processen också. Denna process kan skapa betydande lukt frågor.

– Bonnet rengöring: detta är den anpassning av kemtvätt processen, men använder sig av vissa vatten och en speciellt utformad roterande borste, mattan sprayas med det utspädda kemtvätt förening och en roterande borste bringas i kontakt, städning i en snabbare sätt. Men detta kan vara farligt för mattor med nedskärningar eller tårar, och kanske lämna några polerrosor på mattan.

– Steam Extraktion eller hetvattenrengöring: detta är en av de bästa metoderna tillhandahålls av kommersiella mattan sjukvård industrin, gör denna metod används en varm ström av vatten, vilket tvingar smutsen att flytta ur mattan strängarna, och omedelbart sugs genom kraftfulla angränsande dammsugare. Lämnar mattan ren och nästan torr nästan omedelbart. Strömmen av vatten blandas ofta med en andel av mattrengöring lösningsmedel för att förbättra processen ytterligare. Denna tjänst kan tillhandahållas genom att använda sig av ånga extraktion enhet som monterats på en lastbil (som kan vara parkerad utanför bostadsområdet eller kontorslokaler). Detta lämpar sig för rengöring kontoret mattan förfaranden.

Efter att lära sig om nästan alla tillgängliga metoder för mattrengöring, fortfarande osäker på vilken metod som opt-in till?

Tja, hört vi världens största tillverkaren av mattor Shaw Industries, för samma fråga. Deras talesman rekommenderas användning hetvattenextraktion rengöringsmetoder för bästa mattan rengöring, utreda vidare, vi hittade varför ånga extraktion metod för mattrengöring anses vara det bästa:

– För det första förfarandet använder sig av varmt vatten, är det vetenskapligt bevisat att för en ökning med arton grader i vattnet temperaturen (i Fahrenheit), blir rengöringsförmåga av vattnet fördubblats.

– För det andra ström av vatten blandat med rengöringsmedel är skjuten på mattan, denna höga raster tryck skjuta ner smuts, bakterier och andra grime, och tvättar bort det på ett effektivt sätt.

– Även den utrustning som används förutom att ha högt tryck används även hög sugeffekt, som kommer att dra ut den oönskade återstoden från mattor.

– Hetvattenextraktion har funnit kan rengöra den smutsigaste och grummiest av mattor. Det är den vanligaste tekniken föredras av de yrkesverksamma och i många länder som endast ånga extraktion metod har markerats som primär rengöringsmetoder, vila alla sägs vara tillfälliga städmetoder.

– Om det görs på rätt sätt kommer det inte att lämna några rester och lämnar din matta, mjuk fräsch och ren. Denna metod dödar den maximala mängden av bakterie, svamp, kvalster, rensar etc. mattan till mikroskopiska nivåer, och är det mest hygieniska processen för kommersiell mattrengöring hitintills.

Nu sedan den bästa metoden har funnits, kommer de flesta användare är oroliga den totala tiden det tar att få tillbaka mattan att använda igen.

Generellt torktiden varierar någonstans mellan trettio minuter till tolv timmar beroende på:

– Typer av metod implementeras i rengöringen.
– Typ av fiber mattan består av.
– Tjockleken och vikten av mattan renare.
– Exponering för luft, kommer mer utsatta mattor torkar upp snabbare.
– Miljö förhållanden, kommer mattor torkar upp snabbt i somrar jämfört med fuktigt väder och regnperioder.