kök och badrum stil – de mönster och alternativ att välja mellan

Det är inte förvånande att nya kök och badrum är så högt på så många människors önskelista, speciellt efter att ha flyttat in i ett nytt hus. Vi vill känna att badrummet är vårt personliga utrymme, och som sådan vi vill att det ska både se rätt och känns rätt. Om den tidigare sittande har gjort badrummet att försämras, kommer vi att finna det svårt att slappna av det. Likaså bör köket vara ett område där vi kan finna inspiration och uttrycka vår kreativitet, och om den är dåligt utrustad eller inte anges på ett sätt som passar oss, det kommer kramp vår stil.

Där många stilar av badrum inredning. En kandidatexamen lägenhet är ganska sannolikt att ha en minimalistisk känsla. Det kan ha en monokrom färgskala, med kromade beslag och ett badrum svit med Clean Cut geometriska linjer och ingen onödig utsmyckning. Däremot feminina badrum är mer benägna att ha badrum sviter med flytande linjer, kurvor och vackra motiv, kanske med guldpläterade eller retro stil bad kranar.

Badrummet är där varje dag börjar och slutar. Ibland är vi bråttom, så vi vill att allt ska vara bekvämt till hands. Vi vill ha en plats att lägga saker så vi vet var du hittar dem, vi vill inte slösa tid på jakt efter tandkräm när vi är redo för arbete. Och efter en stressig dag, bör vårt badrum vara någonstans vi kan varva ner i avkopplande miljö, med en varm handduk redo för oss.

Till exempel, om du har alltid haft traditionella badrum sviter, kan du överväga att ersätta den med en mycket modern design. Eller du kanske väljer att “spruta ut” på en fristående viktoriansk stil bad. Även om du i slutändan väljer att ersätta med likadana, bör detta vara ett medvetet beslut. När ditt nya badrum är installerad kommer du vill att det ska hålla dig under en lång tid, du vill verkligen inte se något strax efteråt att du skulle ha önskat bättre. Så det är viktigt att ha en ordentlig titt på vad som finns tillgängligt för att undvika beklagar senare.

Utbudet av badrum sviter är stora, och det är helt upp till dig om du vill ha traditionell elegans och moderna chic. Om du har en huvudsaklig badrum och ett badrum, kanske du vill omvandla den huvudsakliga badrummet till någonstans du kan skämma bort dig själv, med guldpläterade badrum kranar och andra lyxiga handen, samtidigt hålla ensuite enklare.

Detsamma gäller för kök. Om du ställer ut för att uppnå en modern känsla, ska du välja köksbänkar, golv och möbler, ända ner till köket kranar, dörrhandtag och andra tillbehör, som återspeglar samma stil.

Om du funderar på att förnya ditt kök och badrum, kommer du förmodligen hitta dig själv titta kritiskt på vad andra människor har gjort med sina kök och badrum. När du stöter på ett rum som du tycker särskilt mycket, försöka analysera varför det fungerar för dig. Det är också bra att börja sammanställa en lista över fallgropar att undvika. Till exempel, om du är kortare än genomsnittet kanske du blir medveten om att du hittar några tvättställ och köksinredning är på en bättre höjd än andra.

Ett av de bästa sätten att samla idéer för din egen nya kök eller badrum är att studera dina vänners hus kritiskt. Ibland är det bara genom att spendera tid med material, stilar och layouter som du kan identifiera vad det är om dem som du gillar eller ogillar. Om du gör detta innan du besöker kök och badrum showrooms eller studera kataloger, har du redan en idé om vad du vill undvika och vad du skulle tänka, och det kommer att spara dig göra återbesök för att bekräfta att ditt första intryck inte har förändrats.