hur nya kranar kan uppdatera ditt badrum

Även om ditt badrum är rena, rymliga och moderna, det kan sakna att extra fart för att göra det perfekt. Du kan förbättra din gamla eller nya badrum genom att lägga till den minsta av objekt: nya kranar! Men vilken typ av kran väljer du? Kan du placera dem själv? Utbudet av tap stilar är enorm. Från minimalistiska till lyx, modern till traditionell, klassisk till samtida finns kranar som passar ditt badrum stil. Ta inte dina kranar för givet, det finns en hel del om dem du förmodligen inte är medvetna om.

historia till hands

Den ödmjuka kranen har utvecklats mycket under de senaste årtusendena. De gamla egyptierna och grekerna var de första att uppfinna enkla ventiler. De avledas vatten från bäckar och floder som sedan användes för att dricka och jordbruk. Vatten var nu under kontroll! Romarna tog denna idé vidare och leds vatten från brunnar och tankar in i hem och offentliga byggnader. Det var inte förrän i slutet av 1800-talet att kranen vi känner till idag uppfanns. Den moderna kranen är en enkel och mycket effektiv anordning. Inne i kranen finns en ventil eller kran som stannar av tillåter vatten att flöda. De flesta kranar har denna design. Resten av kranen är bara ett medel för att rikta vatten från röret. Detta innebär att designers har haft mycket roligt att skapa utsmyckade stilar utan att påverka hur kranen fungerar.

typer av kranar

Kranar är gjorda av en rad olika material, vissa mer praktiska än andra. För ett badrum, är det bäst att välja ett slitstarkt kran gjord av mässing i stället för plast. De kommer att stå upp till mer stötar och har en längre livslängd. Den mest kända kranen för de flesta av oss är det traditionella viktorianska kranen. Det eleganta designen passar in i de flesta typer och stilar av badrum. Lever kranar är mycket populära med människor som gillar ett modernt utseende. De är lättare för små barn och äldre att använda som att vrida dem på platser mindre stress på lederna. Du kan välja traditionella sink kranar eller blandare. Fördelarna med blandare är att de sparar energi och vatten och tillåta ett konstant flöde av kall, varm och varmvatten.

bricka eller keramisk skiva?

Det finns två sätt att insidan av en kran fungerar, och båda har för-och nackdelar. Bricka kranar är den mer traditionella design och har en spindel, ventil och bricka. De är avsedda att användas med både höga och låga trycksatta vatten, men brickor behöver bytas. Alternativet är en kran som använder keramiska skivor istället för en ventil och bricka. På dra spaken två keramiska skivor röra sig isär och tillåta vattnet att flöda. Du behöver aldrig ändra en bricka, som de inte droppa, är lätt för mindre möjlighet att slå på och av, och har en mycket lång livslängd.

montering och ändra dina kranar

Någon med grundläggande VVS färdigheter kan passa eller ändra en kran. Enkel montering beror på din typ av anslutning: en böjlig slang eller ett stelt rör. En flexibel slang är lättare att arbeta med eftersom den böjs i någon form eller utrymme men är inte lika slitstark som ett rör. Du måste se till att ditt vatten är avstängd innan du börjar! Lossa muttern som ansluter röret eller slangen till kranen med en skiftnyckel eller skiftnyckel. Om muttrarna inte kommer att vika och utrymmet tillåter, försök skära dem med en bågfil och sedan bända isär dem med en skruvmejsel. Ta kranarna. Ge området runt kranarna en bra ren. Kontrollera kontakterna på änden av slangen eller röret för eventuella skador och byt om så behövs. Ge dem en bra ren med en gammal tandborste. Byt ut gummi eller fiberbrickan i röret eller slanganslutningen. Anslut kranarna till röret eller slangen med en fast nyckel eller skiftnyckel. Slå kranarna på fullt för att spola ut eventuellt skräp. Stäng av vattnet om du får några läckor och kontrollera anslutningarna och byt eventuella brister finns. Som alltid, om du är osäker på vad du ska göra, kontakta din lokala rörmokare.

Om du vill ta ditt badrum uppdaterad eller bara vill ha en förändring, skinande nya kranar är ett snabbt, enkelt och billigt sätt att gjuta nytt liv i ditt badrum.