hur man väljer markiser för ditt hem eller företag

Innan, tjänade markiser precis som skydd från sol och regn för hus. Men nu, markiser ingår som en del av ett hus eller byggnadens arkitektur inte bara för dess primära syfte, men också för att lägga charm och skapa ett uttalande.

Om du fortfarande inte övertygad om den arkitektoniska skönheten av markiser, kanske du vill ha dem installerade av följande skäl:

* Det skyddar fönsterkarmar från regn, sol och snö. De flesta fönsterkarmar och fönsterrutor är gjorda av trä. Vi vet alla hur trä reagerar på miljöförändringar. Även med tillräcklig träbeläggning och polish, försämras trä snabbare när det exponeras för de hårda väderförhållandena.

* Ditt hus kan ha en veranda eller en uteplats och du har några möbler där, där du koppla av när du läser en bok eller ta en kopp kaffe med dina vänner. Sådana möbler, oavsett vilket material, slits ut snabbare när den utsätts för sol och regn.

* När det regnar, håller du normalt ditt fönster stängda, blockerar frisk luft från att komma in genom fönstren. Om ditt hus har markiser, under regnskurar kan du hålla dina fönster öppna och fortfarande hindra regnvatten från att komma in

* När du tittar på TV eller använda datorn, du brukar ha fönstren stängda, eller gardiner eller persienner ned för att minska bländning. Om markiser var monterad, skulle du inte behöva blockera naturligt ljus från resten av rummet eftersom markiser kommer att minska bländning på bildskärmarna placerade nära fönstren.

* En viktig effekt av att ha markiser, enligt en studie, är att det kan minska ökningen sommarvärmen med 65% för fönster mot söder, och 77% för fönster mot öster och väster.

Så om du nu är övertygad om att du vill att ditt hus eller din fastighet för att ha markiser, inte bara gå ut och få en. Det finns saker som du behöver tänka på.

* Material

De vanligast använda materialen för markiser är utomhus tyg och aluminium. De tillverkas av utomhus tyg kommer i en mängd olika färger och former, men dessa kräver mer underhåll än aluminium och kära.

De tillverkade av aluminium är robust och kräver mindre underhåll. Dessa markiser, har dock begränsad design och färgalternativ.

* Vinkel

Det rekommenderas att för fönster mot öst eller väst, bör storleken på nedgången är 65-75% för bästa effektivitet. För ett fönster mot söder, kan nedgången vara bara 45-60% sedan mindre täckning behövs, eftersom solen har en högre vinkel från denna riktning.

* Sidopaneler

Sidopanelerna kan förändra den arkitektoniska känslan av markiser. Sidopaneler är också till nytta i att lägga täckning i en annan riktning.

* Stationär, infällbar eller fristående

Roll-up och infällbara markiser kan du tillåta solen att skina in i huset under vintern.

Retractable markiser är också bra för uteplatser eller däck. Dessa markiser har en mekanism som gör att den kan utvidgas så långt som behövs.

Infällbara markiser kan också ha motorer och omkopplare för enkel dementi. Vissa har också sol och vind sensorer för att automatisera dementi.

Retractable markiser är inte för kraftiga regn, kraftiga vindar och snö, men. Så se till att dessa är ordentligt skyddade från sådana väderförhållanden.

Fristående markiser kan även användas för uteplatser, däck eller terrasser. Business anläggningar, eftersom dessa också dubbelt som en annons, brukar använda dessa.

* Storlek

Små markiser används för sina dekorativa effekter. Om du vill maximera skyddande funktion markiser, väljer de större.

* Stil

De mest populära stilar är traditionella med slutna sidor, traditionella med öppna sidor, kupol stil, dubbel bar standard, vattenfall, kvartal fat, gavel gångväg och halvcirkelformad entré.

För att kontrollera de gällande stil för ditt hus utformning och riktning av dina fönster, konsultera en arkitekt.

* Färg

Bortsett från att överväga vilken färg går bra med ditt hus eller anläggning, om möjligt, välja en ljus markis eftersom det inte bara blockerar direkt solljus ljus andra markiser, men det speglar också solljus. Genom att göra så, minskar den mängd värme som kommer in

Också för att minimera den värme som kommer in i huset, se till att det finns ett gap mellan den sida av huset och den övre delen av markis för att hindra värmen på markis för att överföras till huset.

Håll dessa tips i åtanke när du rådfråga din arkitekt samtidigt utforma ditt hus eller företag etablering.