hur man rengör mikrofiber möbler och hålla det ser elegant

Med ständiga förbättringar i teknik du hittar microfiber är en ytterst mångsidig och elegant tyg. Möbler gjorda av microfiber är mjuk, mycket lätt och enkel att ta hand om. Dessa möbler har ett liknande utseende mocka och när den placeras i ett rum det ser mycket värdigt.

En anledning till att microfiber är ett populärt material är att den har förmågan att parera damm och det är allergivänliga. När det blir dags att rengöra din microfiber möbler det kommer att kräva särskilda metoder eftersom de smutsavstötande egenskaper detta tyg också gör den känslig för forming vatten märken. Om du använder fel städmetod eller fel produkter du kan tänkas bryta ner mikrofibrer, som en följd detta kan bryta ner motståndskraft och utseende. Genom att följa några enkla rengöring tips du kan bibehålla utseendet på mikrofiber möbler.

Ta bort djurhår från microfiber klädsel kan vara ett stort problem. På grund av arten av tyget håret fungerar som en magnet och fäster. Använda en lint roller lätt blir detta hår av möblerna. Du kommer att finna att microfiber möbler inte passar långhåriga husdjur. Body oljor och hår från ditt husdjur och även från människor fastnar gillar att mikrofiberdiameter som klister. Som ett resultat detta kräver mer agitation och de flesta möbler städning. Lös smuts och damm bör dammsugas omedelbart innan det bäddas i tyg och i så fall kommer att bli svårare att ta bort. Genom att dammsuga ofta du kan ta bort djurhår, ludd, jord och stoppa smuts och sot från inbäddning sig i fibrerna. Detta kommer också att förlänga livslängden på din microfiber klädsel.

När spill visas bör du blot fläcken omedelbart med en mjuk trasa. Du måste hålla blotting tills du har torkat fläcken så mycket som möjligt. Använd ett milt rengöringsmedel för att försiktigt tvätta fläckar eller fläckar, och se till att inte skrubba fläcken på grund av möjligheten att sprida det. När du fortsätter att använda så lite fukt som möjligt bör du blot fläcken. Använd ett hår fläkt på coolt att torka alla våta fläckar så snabbt som möjligt. Detta är den bästa tekniken för att förhindra vattenmärken.

Du kan sluta bära märken från att visas på dina möbler genom att omgruppera de kuddarna när det är möjligt. De flesta människor är vanliga och sitta på samma ställe varje gång de använder möbler. Genom att flytta kuddarna du kan förhindra överskjutande slitage. Du bör också ordna dina möbler för att förhindra slitage mönster bildas. Också hålla dina möbler från direkt solljus, som hindrar den från att blekna eller annan skada. Om möblerna i rummet inte kan hållas i direkt sol ska du dra för gardinerna så är möjligt.

Även med hållbarhet och smutsavstötande egenskaper microfiber möbler bör vara professionellt rengöras årligen. Matos, flottiga fingrar och föroreningar från utsidan kommer att täcka tyget och detta kommer att orsaka dina möbler för att bli smutsig lätt. Om du bestämmer dig för att rengöra dina möbler själv inte använder en städmaskin med bilagor motordrivna borstar eftersom det kan skada tyget. En stoppning rengöring metod som använder låg fukthalt minskar sannolikheten för att orsaka skador på mikrofiber klädsel. Använd inte blekmedel, nagellack remover, aceton eller liknande kemikalier på din microfiber. Dessa produkter kan orsaka viss missfärgning på grund av den syntetiska natur mikrofiber och som ett resultat det behöver rengöras annorlunda. Lösningsmedel som skadar bomull skadar inte mikrofiber och saker som inte skadar vanlig duk kommer till skada microfiber. Det är möjligt att bokstavligen lösa upp microfiber genom att använda fel kemikalier.

Att ha en regelbunden rengöring rutin och följa några enkla tips kommer att hålla sitt rika utseendet på din microfiber klädsel bortom allt du kan hoppas på. Efter dessa tips kommer att ge dig stor tillfredsställelse med resultatet.