hur man rengör granit

Villaägare som vill öka värdet på sina hem njuta av hållbarhet och enkelt underhåll vid uppgradering till granit. Granit är den mest hållbara av alla stenar, näst efter diamanter. Granit, skapas från smält sten, tål värmen från en het gryta utan ett grytunderlägg. Hårdheten hos ytan är utmärkt för hantering av deg och konfektyr. Medan tålig och lättskött, men de är inte okänslig för skador.

Rätt installerade granit bör hålla en livstid, en motivering för de högre kostnader som är förknippade med det material och installation. Den granit suppler bör tillhandahålla individanpassade instruktioner för försiktig med varje platta, eftersom all granit består av många olika mineraler. Även om två olika stenplattor kommer från samma del av världen, kommer det att finnas skillnader i granit som kräver olika typer av uppmärksamhet.

God vård säkerställer lång livslängd och skönhet förväntas från denna premiumprodukt. Förutom den polerad finish, är det möjligt att få en “finslipat” eller flat yta. Även en finslipad yta kan vara mycket attraktiv, är det inte rekommenderas för kök användning. Över tiden kommer vardagen tenderar att låna ut en polska till vissa områden, och de ytterligare nödvändiga tätningsmedel kommer att distrahera från den vackra ytan. En polerad yta är lättast att underhålla med regelbunden vård som omfattar en ordentlig rengöring och användning av tätningsmedel för att förhindra fläckar.

Omsorg för en polerad yta börjar med daglig uppmärksamhet åt vad som placeras på ytan. Granit är hårda och tål en fallande burk soppa, men den polerade ytan är lite mer känslig. Aldrig använda granit som en skärande yta, använd alltid en skärbräda. Undvik att sura livsmedel som citronsaft, vinäger och läsk lämnas på ytan för någon tid, eftersom de kan etsa ytan. En annan sak som tar bort den polerade glansen är starka rengöringsmedel eller slipande rengöringsmedel (flytande eller pulver). För att rengöra ytan utan att lämna ränder, använd endast en liten mängd varmt vatten med ett pH-balanserad diskmedel.

Även granit är mycket hårt, kan några av de mineraler i det vara väldigt mjuk. Förekomsten av olika mineraler är det som gör granit lätt att repa, flisas eller bryta längs fibrerna. För att skydda ytan, är det rekommenderat att undvika att dra grytor, pannor eller anordningar över stenen. Scooting något över bänkskivan som har ens ett korn av socker inom ramen för det kommer att repa den polerade ytan. Repor kan fläckar att fördärva en annars vacker yta.

En gång om året, bör en genomträngande tätningsmedel anbringas. Regelbunden polering kommer att hålla målgång glänsande. Använd en genomträngande tätningsmedel rekommenderas av leverantören eller hem byggmästare. Undvik att använda en sten sealer som inte kommer att tränga in i stenen, eftersom det kommer att skapa en grumlig yta som måste avlägsnas genom strippning hela bänkskivan, med starka lösningsmedel. Kom ihåg, är den glänsande glans som inte orsakas av en beläggning på ytan, men med sakkunnig polering med diamantslipning verktyg.

Om det finns mindre skador på en granit bänkskivan, kan det lösas av husägare. Om en kastrull eller stekpanna lämnar en grå eller svart märke på ytan, kan den poleras med användning av fin stålull. Om en lim-liknande ämne har fastnat på bänken, är det möjligt att skrapa bort det med ett kreditkort eller enkelsidigt rakblad. Små märken som gjorts under avlägsnandet kan poleras med en fin stålull. Om graniten är flisas eller sprucken, bör en professionell kallas in för att utföra osynliga reparationer.

Utöver sin styrka, är granit en mycket vacker sten som ger färg och värme till alla kök. Med bara lite omsorg för att skydda sin skönhet och nytta, kommer granit vara en livstid.