hur man hittar rätt typ av luftfuktare filter

Det finns många anledningar till varför människor väljer att fukta sina hem. Torr luft orsakad av vintern eller lever i ett torrt klimat är ansvarig för en rad problem. Fysiska symptom på torr luft är: en torr näsa och svalg, vilket kan göra dig sjuk. Andra fysiska problem är nariga läppar och stram, torr hud. Torr luft kan utlösa förödelse på ditt hem också. Statisk elektricitet orsakas av brist på fukt i luften. Denna brist på fukt får luften att dra fukt från din trämöbler och golv, vilket orsakar sprickbildning och klyvning.

Du kan välja ett rum luftfuktare eller ett helt hus modell. Hela huset maskiner är bara tillgängligt om du använder en påtvingad systemet luftvärme i ditt hem. Dina grundläggande val för befuktning ditt hem är varm dimma, förgasare, eller kyla, rena luftfuktare dimma. Förångare förorsaka minsta mängd hälsoproblem, medan cool dimma modellerna sprider mest bakterier.

fördelar luftfuktare filter

Under många år har människor med andningsproblem fått rådet att använda en luftfuktare. Detta råd förändras, eftersom mer man lär sig om potentiella faror i samband med dessa produkter. Luftfuktare kan orsaka andningsproblem, även hos personer med ingen historia av svårigheter. De huvudsakliga orsakerna till dessa problem är bakterier och mögelsporer.

Felaktig användning av en luftfuktare kan sprida bakterier och mögel genom luften. Dessa partiklar är sedan andades in i lungorna och orsaka andningsproblem och sjukdomar. För att förhindra detta måste du vara försiktig när du använder någon av dessa produkter i ditt hem. Många cool dimma luftfuktare görs nu med luftfuktare filter för att förhindra spridningen av dessa partiklar.

Material som används i filter

En mängd olika absorberande material används vid luftfuktare filter. Vissa har mikrobiella beläggningar. Dessa bidrar till att minska bakterier, men kan täppa lätt. För att vara effektiva måste de bytas regelbundet.

Det bästa valet är en maskin som använder High Air Efficiency Particulate (HEPA). Personer med allergier eller astma behöver dessa produkter, som är luft filtrering alternativ som oftast rekommenderas av läkare. Det material som används vid framställning av HEPA-filter är glasfiber och syntetiska harts i en tät väv. Denna konstruktion fällor små partiklar så små som 0,3 mikron. Fler partiklar avlägsnas med HEPA än någon annan filter på marknaden.

Det finns några modeller på marknaden som är kombinationen luftfuktare och HEPA luftrenare. Personer med svåra andningsproblem använder ibland ett separat system luftfiltrering för att hålla luften ren. Båda maskinerna kan användas samtidigt för både återfuktar och rengör luften utan att göra dig sjuk.

Byta ett använt filter

I de flesta fall kan du köpa en ersättare filter i butiken där du köpte maskinen. Beroende på butikens, kan det finnas ett billigare alternativ. Replacements är lätt att hitta på internet för alla luftfuktare. Du måste se till att du får rätt produkt och storlek för din maskin.

Bilder finns på de flesta webbplatser. Titta på märke och modell samt bilden för att vara säker på att du får rätt storlek. Ta reda på om säljaren har en politik för återvändande, i fall du råkar beställa fel vara. Många företag tar ut ett schablonbelopp för sjöfarten. För att spara pengar i det långa loppet, köpa ett par åt gången. Du kommer alltid att ha en reservdel när du behöver en.

Det är viktigt att byta filter regelbundet. Kontrollera tillverkarens anvisningar för att bestämma frekvensen. Denna information är endast en riktlinje. Om din maskin blir tung användning, byta filtret oftare. Med ens de mest minimala användning, bör det bytas minst en gång per år, i slutet av säsongen. Kasta det gamla filtret innan du packar maskinen bort och sätta i en ny för nästa säsong.

Luftfuktare bakterier behandling produkter sägs förlänga livslängden på luftfuktare filter. Dessa lösningar dödar bakterier i vattnet, att hålla filtret friskare. Du placerar lösningen i vattnet före varje användning. En stor flaska räcker säsongen eftersom du bara behöver en kapsyl för varje applikation. Dessa produkter kan köpas i många butiker som säljer luftfuktare och på de flesta järnaffärer.