hur en luftkanal rengöring kan förbättra ditt hem hälsa

Med smutsiga luftkanaler och ventiler torktumlare kan lägga allvarliga hälsorisker och även brandfara till din livssituation. Det kan också avsevärt påverka energianvändningen i ditt hem. Om de lämnas därhän, luftkanal uppbyggnad kommer att cirkulera damm, föroreningar pollen, djurhår, mikrober och andra i luften som du andas på en regelbunden basis. Torktumlare vent bygga upp begränsar flödet av luft från torken och resulterar i överhettning som potentiellt kan orsaka brand. Båda dessa förhållanden är allvarliga och kan anstränga din VVS och torksystem vent till en sådan grad att det får dem att arbeta hårdare, vilket slösa mer el än vad den borde vara.

Regelbundet underhåll och rengöring av ett hem luftkanaler och ventiler torktumlare kan ha en djupgående inverkan på flera viktiga delar i en bostad. Nedan följer en sammanfattning av de viktigaste fördelarna.

förbättra luftkvaliteten
Den luftkvaliteten inomhus i ditt hushåll kommer att förbättras dramatiskt med en grundlig professionell luftkanal rengöring. HVAC filter fälla mindre än tio procent av damm, smuts och andra skadliga föroreningar som dras genom dem, så en professionell luftkanal rengöring är det bästa sättet att hålla ditt hem från att fyllas med smutsig förorenad luft som återvinner sig själv om och om igen .

Denna förbättring i luften och andas kvalitet är särskilt viktigt om det finns boende med särskilda allergi-eller andningsproblem. Med förbättrad luft i hemmet kommer att avsevärt minska dina chanser att drabbas av en luftburen sjukdom, och kommer att hjälpa dig att leva ett längre, friskare och lyckligare liv. Det är inte ovanligt att inomhusluften för att vara så mycket som sjuttio gånger mer förorenad än utomhusluften på grund av bakterier, mögel, sällskapsdjur ilska, dammkvalster, svampar och pollen som ständigt cirkulerar runt i rummen i ditt hem.

minska energikostnaderna
Professionellt rengjorda luftkanaler kan minska energikostnaderna. I ett försök att bli mer “grön” villaägare vänder sig till en mängd olika lösningar för att minska sin belastning på miljön. Gröna bekämpningsmetoder och energi elektronik sparande används mer och mer som människor blir mer medvetna om vikten av att bevara vår planet och göra ett annorlunda i både små och stora vägar. Genom att öka effektiviteten i värme-och luftkonditioneringssystem i ditt hem, kan du minska din energi avfall till så lite som en femtedel av din nuvarande nivå. Dessutom, med en effektivare luft som körs i hela hemmet, det behöver ta bort damm från mattor och möbler tar mindre tid tack vare bättre, renare cirkulation.

förlängd livslängd för kanalsystem
Genom att ha dina luftkanaler rengöras regelbundet, kommer du att kunna förlänga livslängden och användbarheten av din värme och kylsystem för en mycket längre tidsperiod. Ordentlig luftkanal rengöring hjälper till att förhindra sprickor i systemet, samt avskräcka utrustning från fel. Av denna anledning bör du söka en professionell luftkanal rengöring specialist som kan ge en grundlig inspektion av systemet, bland annat städning och installera om fläktmotorn, bostäder / montering, rengöring förångarslingan, avlopp och panorera och byta luftfilter som har gått dåligt. Allt detta underhåll krävs små tillkommande kostnader, men kan spara hundra dollar i luftkanalen utbyte och reparationskostnader i framtiden.

säkerhet
Att se till att torkluftsutblåsningen och luftkanaler är fria från skräp och ludd är inte bara om att hålla luften i ditt hem ren. Det handlar också om att se din familjs säkerhet. Långvarig ansamling av dessa poster tillsammans med en robust värmesystem kan orsaka bränder i kanalsystemet. Genom att schemalägga regelbunden kanal och vent rengöring, kan du ha sinnesfrid att ditt hem och dess innehåll är en lite säkrare.