hur diy arbete kan förbättra utseendet och värdet på din fastighet och varför säkerheten är så viktig

I nuvarande kärva ekonomiska tider, många människor vänder sig blyg för att sälja på fastighetsmarknaden – lämnar potentiella köpare utan potentiella hem för att köpa. Därför är många av dessa potentiella köpare vänder sina intressen att använda sina tidigare redundanta DIY färdigheter för att förbättra och renovera sina nuvarande hem, en enkel “lick färg” kan lätt (för att använda en klyscha) “gör ett hus, ett hem”. Inte bara är dessa proaktiva DIY-ers förbättra estetiken i sina hem, men de är också maximera deras hem värde för när de gör så småningom sälja när marknaden tar fart igen.

Många “helg projekt” kan tillfredsställa denna lust för dekorativa önskan, oavsett om det är att måla gästrummet, skapa något underbart kreativt från ett ark av MDF eller bara ett montera en platt-pack garderob köps från närmaste varuhus. Utvecklas från dessa små i början, de större projekten är den som ändrar ett hus värde. I själva verket, enligt en artikel nyligen publicerades i den brittiska tidningen The Independent, kan allvarliga värde sättas av införandet av en vinterträdgård. Det sade: “En tioprocentig ökning i omgång golvyta lägger i genomsnitt fem procent till värde eller sju procent om hemmet är fristående.” Så, om ditt hus är idag värt ca £ 200.000 (ca $ 325.000) – tillägg av en vinterträdgård kan betyda att ditt hus är värt så mycket som £ 30,000 ($ 48,000) extra än utan. En mycket god avkastning med tanke på att i genomsnitt, uterum kostar runt £ 5,000 ($ 8,000) när de köps från en specialist byggföretag. Övrigt projekt kan omfatta lägga dubbelglas till din egendom om den inte redan har det,. Tvåglasfönster kan förbättra ditt hem säkerhet och minska uppvärmningskostnader Alternativt lägga en förlängning till din fastighet kan erbjuda fördelar både ökad bostadsyta och fastighetsvärdet .

Medan alla dessa hem förbättringar locka spänning bland alla husägare, är det viktigt att komma ihåg några av de praktiska aspekterna av dessa projekt. Många människor kan ofta finna sig över budget och lämnade med en ful DIY katastrof att de inte har råd att ta bort eller fortsätta med. Därför är det alltid en bra idé innan ett stort projekt att ha en tydlig väg att följa anges med tydliga scheman och mönster. Sådan planering erbjuder möjligheten att “ta kontroll” av ett projekt och se till att datumen följs.

Hälsa och säkerhet bör alltid vara en ledande fråga att komma ihåg samtidigt som de planerar ett projekt, enligt siffror från RoSPA (The Royal Society för förebyggande av olyckor) under 2005, orsakat olyckor från verktyg och maskiner 87.000 personer skadas av de 220.000 personer som deltog i hemmet förbättring själva. Sådana höga siffror innebär att försiktighet måste vidtas. När du tar på projekt, är det alltid viktigt att komma ihåg dina egna DIY kompetens, och begränsningar av dessa färdigheter, Du ska aldrig “bita av mer än du kan tugga” komma ihåg att ibland, jobb måste lämnas till proffs. Ett viktigt exempel på detta behov att lägga ut arbetet till lokala experter, är när du kan behöva tillgång till höga områden i din fastighet. Från den tidigare nämnda 2005 RoSPA statistik, Ladder olyckor skicka 41.000 personer till sjukhus årligen, vilket ofta resulterar i några av de mest allvarliga skador och även dödsfall när människor faller från höga höjder – En sådan kvardröjande tanken gör man undra det sanna värdet av några av de mer “riskfyllda” DIY-projekt.

Ett mycket säkrare sätt att komma åt en så hög platser är att anlita tjänster av en skylift – liknar de fordon som ingenjörer från telebolagen använder för att komma åt telefonstolpar. Cherry plockare ger tillgång till höjder så högt som 10 meter (mycket mer än konventionella stegar) och erbjuder en trygg plattform där för att utföra arbete och vila verktygen på.

Så det är viktigt att komma ihåg att ett DIY-projekt kan ge exponentiell värdet på din fastighet och förbättra din livskvalitet och samtidigt leva i det. Trots dessa imponerande punkter, är det också viktigt att komma ihåg att försiktighet måste följas samtidigt utföra DIY projekt och omsorg måste säkerställas samtidigt hantera potentiellt farliga situationer eller delar av utrustning.