hemsäkerhet tips tips för att säkra ditt hem och se till att du och din familjs säkerhet

Det har varit så många incidenter i flera länder i bostäder bryts in och tjuvar stjäl så många objekt som värdeföremål, möbler, etc. Detta är anledningen till hem som rånade och saker som stulits har aldrig varit nytt för rubriker och aktuella händelser. Därför är det viktigt att du håller ditt hem säkert vid alla tidpunkter.

Om du bor i ett hus och inte i en lägenhet eller en stor lyx villa, då är du mer benägen att inbrott och kriminalitet. Men för dem som bor i lägenheter och bostadsrätter, är det fortfarande ingen ursäkt för att inte ha och tillämpa säkerhetsrutiner och funktioner i din bostad. Som ordspråket säger, det finns ingen säker plats på jorden. Så, måste du verkligen ta säkerheten på allvar.

Här är några tips som hjälper dig att skydda ditt hem och för att garantera säkerheten för din familj, dina ägodelar och dig själv.

Kontrollera att alla lås i ditt hus, inklusive dem på fönster, arbetar och kan inte öppnas eller brytas av någon.

Om du förlorar dina nycklar, köpa nya lås omedelbart och byt ut alla lås i ditt hus direkt.

Om du lämnar ditt hus ens för en kort stund, låsa alla dörrar och fönster som leder utanför. Lås din port också. Man vet aldrig, inbrottstjuvar kan titta på varje steg.

Det är bäst att ha vägg kassaskåp installerat i ditt hem så att dina värdesaker som pass, en hel del pengar, all information om ditt bankkonto och kreditkort, eventuella extra nycklar och andra viktiga objekt som inte har råd att gå vilse kan vara säkert placeras i kassaskåpet. Men när du installerar vägg kassaskåp, se till att du har den installerad på en plats i ditt hem där det inte kan lätt ses och hittas av andra. Se också till att din säkra säkerhetskod är svårt för andra att gissa, men lätt för dig att memorera.

Köpa några pistol skåp samt och placera dem i ditt hem, borta från fönster och dörrar så att tjuvar och andra brottslingar inte kommer att ha tillgång till dem. Se också till att låsa din pistol skåp hela tiden, särskilt när du inte behöver det. Det är bäst att ha några vapen i ditt hus som du kan använda i de fall då de behövs, till exempel när någon så småningom smyger in i ditt hus, kan du använda en pistol för självförsvar. Men det är också bäst att du har vissa drag av självförsvar, till exempel, karate och / eller boxning. Du kan inte alltid lita på vapen eftersom de kan gripas av dig eller kanske du får slut på kulor. När du inte behöver vapen, är det bäst att hålla dem inlåsta i pistol skåp speciellt när man har barn i ditt hus. Du verkligen inte vill att de ska leka med vapen.

Hundar är de bästa avskräckande för tjuvar och brottslingar, eftersom inte bara är de oroliga för sin egen säkerhet när råna ett hem, de också inte vill ha uppmärksamhet dras till dem, vilket är vad som händer om du har en hund runt huset. Hundar har ett bra luktsinne.

Håll ditt hus upplyst på kvällen vid alla tidpunkter. När du somnar, lämna några utomhus och inomhus lampor på.

När någon är vid dörren, alltid kolla vem det är innan du öppnar den. Kom alltid ihåg att hålla din dörr, låst grind och fönster vid alla tidpunkter. Den minut som du anger ditt hus, låsa dem omedelbart, särskilt på natten.