hemmabio projektorer

Ett av de främsta skälen människor köper en hemmabio projektor är att kostnaden per bildytan. Medan köpa en projektor har fördelen av att ge en enorm bildyta, finns det vissa begränsningar som effekt bildkvalitet. Några saker att jämföra är upplösning, ljusstyrka, kontrast, vikt, och valfria funktioner när du handlar för en hemmabio projektor. De mest populära hemmabio projektorer som Epson, Optoma, Sharp, Sony, Sanyo, Infocus, Panasonic och Samsung.

typer av hemmabio projektorer
LCD-projektor
Liquid Crystal Display (LCD) skapar bukt bilder genom att skicka ljus genom tre små LCD-paneler som är levande i färg och skarp. LCD projektorer är lämpliga för svagt belysta rum och hörsalar.

DLP-projektor
Digital Light Processing (DLP) använda en enda digital chip som gör dem väger mindre än LCD projektorer. De erbjuder smidig video prestanda, höga förhållanden kontrast, och lite pixillationen. Perfekt för hemmabio.

3LCD projektor
3LCD-projektorer använder tre LCD-skärmar för att skapa ljusa, skarpa, levande jämna bilder. 3LCD-projektorer separat ljus från projektorlampan i rött, grönt och blått. Varje färg lyste igenom individuella flytande paneler kristaller som ger hög upplösning och rörelse till den projicerade bilden. Eftersom det finns tre LCD-skärmar är det inga problem med färg uppbrott eller en “regnbåge effekt”, där bilden suddighet och separerar i sina tre beståndsdelar färger runt kanterna. 3LCD har förbättrad kontrast nivå, utmärkt svärta och skuggor reproduktion, och kan producera en kvalitet ljus och klar bild från en låg uteffekt lampa.

projektor egenskaper

projektor upplösning
Upplösningen i en hemmabio projektor är skärpan och tydligheten i den producerade bilden. Den mäts genom antalet pixlar projektorn använder för att creat bilden. Upplösning uttrycks av två tal. Den första siffran anger de horisontella bildpunkter och den andra siffran representerar de vertikala bildpunkter. Till exempel en 720p (1280 x 720 progressive scan) eller 1080i (1920 x 1080 upplösning iterlaced scan). Ju högre upplösning, desto skarpare bild.

kastavståndet
Kasta Avstånd är ett mått på storleken på bilden en projektor kan producera från ett visst avstånd. Du hittar projiceringsavståndet av din projektor vanligtvis genom att besöka tillverkar hemsida och använda deras kastavståndet räknare.

keystone-korrigering
Keystone-korrigering är en funktion som gör att en projektor bilden justeras när projektorn är i en udda vinkel från skärmen.

kontrastförhållande
Home Theater projektorer kommer att ge ge kontrastförhållandet, skillnaden mellan vit nivå (ljusstyrka) och Black Level (Mörkast) delar av en bild med ett förhållande. Projektorer med högre kontrast förhållanden producerar de mest väldefinierade bilder.

lumen
Lumen är en måttenhet för total belysning. Projektor ljusavgivning mäts i ANSI (American National Standards Institute) lumen. En projektor med högre lumen nummer ger en ljusare bild för en given bildstorlek.

typiska lumen intervall:
Mindre än 1000 lumen-billigast. Låg ljusstyrka innebär att du kommer att vilja göra dina presentationer i ett mörkt eller svagt upplyst rum så att bilden på skärmen inte tvättas bort av ljuset i rummet.

1000-2000 lumen-Medelräckvidd för SVGA och XGA produkter. Presentationer bör göras med rummet belysning minskas något för bästa skärmen visning.

2000 till 3000 lumen-ge flexibilitet i termer av ljuset i rummet, en rimlig mängd utrymme ljus kan tolereras utan att tvätta ur bilden. Kan belysa en större skärm utan större förlust av bildkvalitet.

3000 lumen och upp-Ultra ljusa och dyraste projectors.Lamp Life
Den typiska livslängd för en projektor i genomsnitt är mellan 1500-3000 timmar. En lampa kan kosta mellan $ 200 – $ 400.Home Theater Projektorer är väl det bästa värdet jämfört med kostnaden per skärmstorlek på plasma-och LCD-TV.