hemligheter att köpa en stor uppsättning av lakan

Om du någonsin har varit shopping för sänglinnen då är du förmodligen förvånad över alla de tillgängliga alternativen i översta ark, lakan, örngott och påslakan. De finns alla i en mängd olika stilar, storlekar, färger, mönster och typer av tyger också.

Vare sig du är ute efter lyx lakan eller sängkläder rabatt, det är alla här på nätet nuförtiden.

Det behöver inte vara förvirrande men om du har dessa fiffiga tips till hands för att hjälpa dig reda ut dina val sänglinne.

Först ut, gå vidare och mäta din säng för att vara helt säker på vad du behöver är vad du sluta köpa. Du vill inte ha några överraskningar här.

Gå inte med den typiska storleken etiketten, som drottning eller kung.

Mät tjockleken på din madrass, massor av folk glömma detta och sluta med resårband som dyker upp eftersom bladen var gjorda för en tunnare madrass.

Några av de nyare sängar kan ha tryckavlastande madrasser 18 “tjock … så om passformen ser nära, sedan välja nästa storlek upp till kontot för några möjliga svinn.

En anteckning om resårband.

För bästa kvalitet, leta efter de med resår hela vägen runt. De kommer att stanna på sängen utan dyker upp, snarare än de med resår endast på sidorna eller på hörnen.

Sedan räkna på ditt val av tyg.

Detta är viktigt eftersom dina lakan, påslakan och örngott kommer att röra din hud, så det är nog en bra idé att gå för mer naturliga fibrer som lin, bomull, eller blandningar av dessa.

Du kommer att upptäcka att de transportera bort fukt, torkar snabbt, och är absorberande. För att inte nämna att de bara känner sig riktigt mjuk också! Ren bomull Tyget känns svalare mot huden också, vilket är bra för dem av oss som kick off täcket orsakar vi bara få för varmt på natten.

Många människor går för polyesterblandningar för sina sänglinnen, eftersom de är mer ekonomiskt och tenderar att rynka lite mindre.

De tenderar att vara varmare för de folk som får alltför kallt på natten. Men dessa blandningar är i allmänhet inte så bekväm, håller de på kroppen oljor och ibland lukter, och de tenderar att “piller” också. Det innebär att när de tvättas, fibrer lossnar och så småningom fuzz upp och bildar små bollar över tiden.

Jag minns att faktiskt kunna se rakt igenom några av mina blad eftersom de hade slitna så mycket rätt där i mitten, med alla dessa små små bollar av vad som brukade vara plåten överallt. Ja, det var en lång tid sedan-innan jag visste att trevligare blad och strö faktiskt skulle hjälpa mig att må och sova bättre. lol

Vissa människor vill att strängen mig upp för att ens nämna ordet polyester i mina artiklar eller på min sida … men hey … massor av folk fortfarande köper och njuta av de poly blandningar. En dam kommenterade att använda polyester blad var som sover inne i en plast sopsäck. Jag måste ta henne ord på det. lol

Dessa dagar, de flesta människor verkligen använder 100% bomull lakan, örngott och påslakan.

För bästa hållbarhet och mjukhet, några av de bästa typer av naturliga tyger för sänglinnen är ren egyptisk bomull och Pima eller Supima.

Vad som gör denna bomull är bättre än alla andra är det faktum att deras fibrer är längre än vanliga kör mill billigare, kortare fibrer lägre thread count bomull.

Varför är detta viktigt för lakan?

Tja, om fibrerna är längre de gör starkare tråd, och sedan starkare garn, och i slutändan kommer du att sluta med starkare tyg för dina lakan, örngott, påslakan, tröstare skal .. etc. .. Dessa sängkläder få ännu mjukare och mer bekväm som du tvättar dem med tiden. Du ska vara stolta över hur mjuka och lyxiga 100% egyptisk bomull kan kännas under huden.

Vissa folk skriver och frågar mig varför deras lakan piller trots att de svär på att de är verkligen positivt att de har 100% ren hög tråd lakan räkna säng.

Var försiktig här och absolut säker på att du köper 100% egyptisk eller Pima, eller Supima bomull.
Ibland kommer du att sluta med vilseledande etiketter som egentligen inte nämna att de har blandas med andra billigare bomullsfibrer. Det är därför det är mycket viktigt att om du spenderar dollar för den nivån av kvalitet blad, du köper via välrenommerade återförsäljare. Kom ihåg att det brister i priset är okej så länge du inte förväntar dig att ha de finaste mest lyxiga, längsta bestående lakan på sängen.

Det finns några andra saker att tänka på när man köper lakan:

Ett. Använda frätande rengöringsmedel kan påskynda nedbrytningen av dina sängkläder. Använd en liten mängd av en mild flytande tvättmedel för att förhindra noppor. Om du har hårt vatten, sedan slänga i lite sköljmedel direkt i din tvättmaskin. Och hey – sätta dem på den milda cykeln … såvida du inte har tvättat dem i över en månad att de inte bör verkligen vara så smutsig, om du svettas mycket förstås. Om du har brickan på andra cykler … då är det precis som att ta dina lakan ut och klubbverksamhet dem med en sten. Inte undra på att de piller. lol

2. Lämnar dina lakan och andra sängkläder i torktumlaren på hög … eller för länge kommer också verkligen börja baka dina lakan. Inte bra. Prova och ta lakan ut medan de fortfarande är en liten liten bit fuktig. Du får mindre rynkor på det sättet också …. vilket är en stor sak för dig och dina lakan, örngott och påslakan! Bara vik upp dem fint och de ska torka ut naturligt. Ännu bättre, prova ett klädstreck när det är möjligt.

3 .. Tvätta sängkläder en gång per vecka. Så räkna på att alltid ha 3 anständigt kompletta uppsättningar lakan. Så det är en uppsättning på sängen, en i tvättstugan, och en i linneskåpet. Om att ha fina sänglinnen är viktigt för dig, då denna lilla rutin kommer att hjälpa dig att få den mest komfort och användning av dem.

Sedan finns det hela tråden räkna aspekt av sängkläder, vilket betyder bara hur många trådar springa upp och ner genom en kvadratcentimeter av tyg.

Generellt sett, tråd räknas intervallet från 80 eller så, för att väl upp över 1000 i dessa dagar.

Du skulle anta att ju högre antal desto bättre dina lakan skulle vara. Saken är den, att ju fler trådar som du lägger i att en kvadrattum, desto mindre dessa trådar tenderar att bli. Vissa sängkläder tillverkare dela trådarna och sedan väva in dem på ett sätt som tillåter dem att säga tråden räkna är dubbelt. Stygg stygg. lol

Så det finns en punkt där en högre trådtäthet inte garanterar bättre mjukhet och hållbarhet …. vilket händer någonstans runt 400 som jag har märkt i recensioner av experter inom sänglinne industrin.

Så, till en allmän tumregel att gå efter:

200-220 är respektabelt thread count, och är bara bra för dagligt bruk.
230-290 är bättre
300-400 är bäst

Som sagt, det finns de folk som verkligen älskar sina 1000 räknar lyxigt sänglinne och skulle inte ha något annat!

Jag hoppas att denna lilla guide hjälper dig att hitta de mest comfy sänglinnen du någonsin haft.