hem värmeenergi – 9 steg för att upptäcka och åtgärda problem värmeförluster

Oavsett om du bor i ett varmt eller kallt klimat, värme och kyla står för över hälften av de genomsnittliga kostnaderna hem energi. Att se ditt hus är tillräckligt weatherized och isolerad är ditt första försvarslinjen för att stoppa onödig hem värmeenergi förlust. Det kommer inte bara spara pengar, men minska föroreningar och bromsa utarmningen av oersättliga naturresurser.

Några uppenbara tecken på att hemmet värmeenergi slösas bort är: allmän draftiness; konstant frost på fönstren, snön smälter bort ditt tak snabbare än andra närliggande bostäder, samt höga räkningar uppvärmning. Några inte så tydliga tecken på hemmet värmeenergi förlust är: otillräckliga väggisolering, varm luft som kommer ut runt skorstenar samt värmeförluster genom glaset.

Här är 9 sätt att hitta och korrigera hem värmeenergi förlust:

Ett. Mät isolering mellan reglarna i vinden för att avgöra om det uppfyller de rekommenderade R-värde normer. För att räkna ut den totala strömmen R-värde, multiplicera antalet inches av lös isolering av 3,7, för glasfiber isolering, multiplicera med 3,1 per tum. Om det totala belopp är undermåliga, måste du lägga till mer isolering för att uppfylla standarden. Den rekommenderade R-värde för vindar i ett kallt klimat är R38, för ett milt klimat, R26.

2. Mät temperaturen i olika områden i ett rum. Ett rum är dåligt tätade om du kan upptäcka skillnader i temperaturen en eller två grader. Spara värmeenergi i detta fall är lika enkelt som att uppgradera weatherstripping runt dörrar och fönster.

Tre. Kontrollera om utkast kring fönster och dörrar. Ett enkelt sätt att göra detta är på en blåsig dag, håller en vävnad bredvid de luckor där dina dörrar och fönster öppna och stäng. Om vävnaden fladdrar, är din weatherstripping otillräcklig, och det bör bytas ut eller uppgraderas. En annan värme besparing idé att minimera hem värmeenergi förlust är att leta efter ljus visar från utsidan runt dörren och sidostycken fönster.

4. Genomföra en revision hem energi med hjälp av din lokala elbolaget. De flesta kraftbolagen kommer att ge ett hem kit energibesiktning. Vissa kan även utföra revisionen för dig för en avgift eller i vissa fall gratis.

Fem. Frostbildningen på fönster är ett tydligt bevis på dålig weatherstripping och en otillräcklig storm fönster. Till billigt stoppa hem värmeenergi förlust i detta fall, bara uppgradera weatherstripping och lägga ett lager av plastfolie på utsidan eller insidan av fönstret.

6. Kondens eller frost mellan fönstren händer när fukt byggs upp i utrymmet mellan fönstret och stormen fönstret. För att spara värmeenergi för detta problem och hålla den varma, fuktiga luften på insidan, uppdatera interiören weatherstripping. Dessutom måste du kontrollera att det finns ett utlopp för fukt i stormen fönstret. Om det inte är, kan du göra en genom att borra ett eller två små hål i den nedre skenan av stormen fönstret.

7. Inspektera isolering och weatherstripping. Vad du vill söka efter här är tecken på försämring som sönderfallande skum eller gummi, härdning av material gillar filt eller skumgummi som bör vara flexibel, och skadade metallavdragning. Byta dessa material som behövs går långt i att spara ditt hem värmeenergi och hålla din genomsnittliga hem verktyget nere.

8. Övervaka energianvändning och kostnad och jämföra dem från år till år. Du kommer att vilja ta hänsyn till allmänna väderförhållandena och nytta kursförändringar struktur, men en betydande ökning är en bra indikator på att weatherstripping eller isolering kan behöva bytas ut eller förbättras.

9. Få en infraröd fotografi av ditt hem tas av en infraröd inspektion tjänsten. Fotografiet visar dig de exakta områden där ditt hem värmeenergi går förlorad så att nödvändiga förbättringar kan göras.

Ett tättslutande och välisolerat hus är din nyckel till att spara stora pengar på ditt hem värmeenergi. Använd värmen spara tips ovan för att eliminera utkast och kalla platser och skapa en mer bekväm, spara energi hus som du och din familj kan njuta av.