hem isolering köper guidean djupgående rapport om de olika typer av hem isolering och platsen var man borde finaste sättas i

Hur mycket isolering är nog?
Hus inbyggda de föregående åren kunde eller inte kunde ha optimal nivå av isolering, beroende på hur mycket hänsyn togs till energibesparing när de byggdes. Men nästan alla äldre hus är benägna att saknas. Det bästa sättet att ta reda på om ditt eget hem har tillräckligt är att ringa ditt modersmål verktyget fast och information begäran om att få en “power revision.”

Riktigt användare minsta R-värden för bostäder varierar från lokalt väder och kan påverkas av hur ett hus är uppbyggt och vilken typ av uppvärmning används. Nedan finns ett par tumregler:

husisolering diagramFor milda klimat, har R-11 inom de partitioner och golv och R-19 i tak under ventilerade vindar. För tempererat klimat, har R-19 i väggar och golv och R-30 i tak nedanför ventilerade vindar. För kyliga klimat, har R-19 i partitioner och under golv och R-38-R-fyrtionio i tak i ventilerade vindar.

Platsen isolering tillhör
Isolering måste installeras inuti någon barriär som är belägen mellan uppvärmda och ouppvärmda utrymmen. I huvudsak bör den bilda ett kuvert runt ett hem.

Vinden är avgörande plats för isolering. Knäpper upp en oisolerad vind kan sänka bensin räkningar med 30%. Att föra ett minimalt isolerad vind upp till optimal isolering nivåer kan ge jämförbara resultat i förhållande till den tillsatta mängden. Och om en vind är ofullbordad, isolerande det är ett förhållandevis enkelt jobb.

Om en vind är klar med väggar och tak, behöver isolering sättas i slutändan och knä partitioner, takbjälkar bortom knä väggarna, och, om möjligt, mellan takbjälkar vinden taket (dock luftflöde mellan takstolarna från takfoten till åsen ska inte vara blockerade).

Det är dessutom viktigt för hemmet väggar som ska isoleras, men i en äldre, oisolerad hem, gör detta inte alltid ritar ut. Isolerande partitioner under konstruktion innan väggbeklädnad används är en bris, men isolera dem efter själva verket är en kostsam och komplicerad proposition (utom du omvandla eller re-sidospår huset). Om ditt hus har oisolerade väggar och ligger i en kall lokal väder, be två eller tre isolering entreprenörer för anbud, varefter avgöra hur lång det tar att betala igen den tillhörande avgiften på en besparing på sexton% -20% per år i elräkningen.

Isolerande krypgrunder är också till hjälp, det kan trimma 5% -15% rabatt värmekostnader. Om krypgrunder är ganska lättillgänglig, är isolerande oftast ganska lätt. Yttre partitioner och stiftelser i färdigställda källare också bör isoleras.

Typer av isolering
Det är enklast att begrunda de olika isoleringsmaterial efter kategori (även om det finns viss överlappning): batts och filtar, knäppte-fill, blåst in, skumplast, styrelser oflexibla och reflekterande. Dessa kategorier är baserade mestadels huvudsakligen på materialets formuläret och ställa in metod.

Mattorna-och-filtar val är mest bekant för villaägare och typ oftast installeras av gör-det-självare. Det primära isolerande materialet är mineralfiber, antingen glasfiber eller stenfibrer ull. Batts erbjuds som förskurna remsor och filtar så stadig rullar. Båda säljs i bredder som matchar vanliga vägg-stud och tak-Rafter avstånd så att de kunde bara pressas eller häftas på plats. De säljs varje med och med ut kraftpapper eller reflekterande foil/vapor- retarder ytskikt. (En ångspärr konfronteras mot den varma-in-vintern fasett, sorter och inte använder en barriär används när du lägger presentera isolering.)

Fördelarna med vadden och filtar är att de är tillgängliga och enkla för gör-det-självare att sätta in, och relativt prisvärd. Att sätta in dem i icke-sedvanliga stud eller bjälklag avstånd tar lite extra tid eftersom materialen bör först minska med en mattkniv.

Fri-fyllning isoleringar-tänkt att hällas, fyllda, eller blåst på plats-består av glas och stenfibrer ull, cellulosafiber, eller expanderad vermikulit och perlit. De är skapade från samma spunna mineraler som mattor och filtar, men lämnas fri eller görs till pellets. De är utnyttjade på vindar och väggar.

Cellulosahaltiga isolering tillverkas av återvunnet papper och trä fibrer hanteras med ett brandsäkert. Det används i både vindar och väggar.

Vermikulit är konstruerad av glimmer malm, och perlit kommer från vulkanisk sten, varje upphettas och expanderas rakt in i en fluffig, obrännbart material som används för att isolera tak och några väggar (mestadels betongblock).

Fri-fyllning förnödenheter köps i bagaget eller balar och fungerar för isolering mellan takbjälkar i ett tillgängligt vinden. För att fylla upp väggen hålrum, är pneumatisk utrustning oftast nödvändigt. Vid användning av fri-fill isolering på en vind, är det normalt nödvändigt att installera en ångspärr (motsvarande plastfolie) först.

Blown-in fri-fill isolering installeras av kompetenta installatörer eller, i vissa fall, behövde ägare som arrenderar de speciella pneumatiska verktyg. Effektivitet är ett direkt resultat av ansökan strategi, så det är oftast bäst att ha detta utförs av ett proffs.

Tyget laddas rakt in i en maskin som sedan ludd och blåser via en slang in i områdena mellan takbjälkar eller hålrummen mellan väggreglar. Isoleringen i sig kan innefatta cellulosa, gratis mineralfibrer, pellets fiber eller fibrer belagda med lim (det senare slaget är den enklaste till tätning av en hålighet och minst skyldig att lösa så fort inne i en vägg).

Skum-eller sprutas på plats isolering (ibland polyuretan) installeras av proffs som har särskild utrustning för övervakning av kombinationen och tillämpning. Det ger mycket höga R-värden, inte krympa eller bosätta så snart på plats, överensstämmer block Videohandledning orsakas av luft infiltration som en följd av det till alla vinklar och vrår, och ger en barriär mot fukt.

Besprutas-in-place sorter är konstruerade för ny utveckling och kan utnyttjas i partitioner, takbjälkar och kring stiftelsens omkrets. De är relativt dyra. (Lägg märke: Förvaras åtskilt från urea-formaldehyd skum-in-place isolering på grund av förmodligen farliga ångemissioner.)

Oflexibla skum-board isoleringar är gjorda av en hel del olika material: asfalt-impregnerade fiberskivor, polystyren, polyuretan, och polyisocyanurat. Dessa styva paneler används vanligen i nybyggnation (eller re-sidospår eller reroofing), där de kan installeras som vägg eller tak mantlar, eller isolering under innerväggar eller runt stiftelser. Som ett resultat av de är kategoriseras som flamable kan de inte lämnas exponerade. Panelerna kan ha folie ytskikt på ena eller båda sidor för att replikera värme.

Reflekterande isolering, framställda av aluminiumfolie, är mest effektiva i brännhet klimat på att blockera strålningsvärme. Effektiviteten bestäms av huruvida folien är helt enkelt en plan plåt, som används för att blockera värme switch med tak, eller en barriär som har ett antal lager åtskilda med luftspalter, acceptabel för att minska värme uppnå genom tak, innertak, mellanväggar, och golv.

Komma den åstadkommit
Tidigare än att hyra en professionell för att isolera ditt eget hem, få två eller tre anbud. För att kontrollera äpplen med äpplen, se varje bud tydligt beskriver tyg för användning och anger vilka R-värden som ska sättas in i varje utrymme i huset. När väven anländer, väskor borde märkas med R-värda uppgifter, med fri-fill isolering, pröva att vara säker på att rätt antal påsar är installerad.

Dessutom talar med din entreprenör om både ventilation och fuktkontroll. Luftflödet är viktigt att se till att ditt hem är luftkvaliteten bibehålls utan onödig effektförlust. Och i de flesta klimat ånga gränser måste installeras när du isolera stoppa ånga, naturligt ström i luften, från att samla in isolerade partitioner, tak, golv och tak. I de flesta klimat, en ångspärr-såsom folie handlar om mattor och filtar eller, med fri påfyllning, 6-mil polyeten plast-måste sättas in på den varma-in-vintern sidan av isoleringen. Aktuella partitioner som är fulla av blåst in isolering skulle beläggas med en låg permeabilitet färg för att stöta bort ånga.

Senaste dock inte minst, se till att du försegla alla sprickor och springor som gör att luften infiltration, utnyttjande fogmassa och weatherstripping. Att göra det är viktigt att kapitalisera på vitalitet sparande och lyx i ditt nya isoleringen.